Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Ρωσία – Ινδία: H πρώτη παράκαμψη του SWIFT με διμερή διακρατική συμφωνία – Αλλάζει το διμερές εμπόριο

Το θέμα αυτό απέκτησε ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο της απαγόρευσης της χρήσης SWIFT από τη Ρωσία και της άνευ προηγουμένου ανάπτυξης του διμερούς εμπορίου

Ένα από τα θέματα κατά την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi στη Μόσχα στις 9 Ιουλίου θα είναι η ανάπτυξη μηχανισμού ταχείας μεταφοράς χρημάτων μεταξύ των δύο χωρών.
Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Economic Times την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024.

Σύμφωνα το δημοσίευμα, «η ανάπτυξη μηχανισμών για απλή και ταχεία μεταφορά χρημάτων μεταξύ των δύο χωρών» θα είναι μεταξύ των θεμάτων που προγραμματίζονται για συζήτηση στην ετήσια σύνοδο κορυφής Ινδίας-Ρωσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου στη Μόσχα με τη συμμετοχή του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin και του Ινδού πρωθυπουργού.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, το θέμα αυτό απέκτησε ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο της απαγόρευσης της χρήσης SWIFT από τη Ρωσία και της άνευ προηγουμένου ανάπτυξης του διμερούς εμπορίου.
Σύμφωνα με τους The Economic Times, η χρήση καρτών από το ινδικό σύστημα πληρωμών RuPay στη Ρωσία και καρτών από το ρωσικό σύστημα πληρωμών Mir στην Ινδία ενδέχεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

Νωρίτερα, το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ο Modi θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις 8-9 Ιουλίου μετά από πρόσκληση του Putin στο πλαίσιο της 22ης ετήσιας συνόδου κορυφής Ινδίας-Ρωσίας.

Οι ηγέτες θα εξετάσουν όλο το φάσμα των πολύπλευρων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της δημοκρατίας της Νότιας Ασίας.
Όπως δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Peskov, η ατζέντα της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού στη Μόσχα θα είναι πλούσια και οι ηγέτες των χωρών θα μπορούν να επικοινωνούν σε ανεπίσημο περιβάλλον.
Oι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν τόσο σε στενή μορφή στο Κρεμλίνο όσο και σε διευρυμένη μορφή εντός των αντιπροσωπειών.
Η επίσκεψη του Modi στη Ρωσία θα είναι το πρώτο του ταξίδι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρωθυπουργού για τρίτη φορά.

bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου