Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Paul Craig Roberts : Η Δύση προετοιμάζεται για Παγκόσμιο πόλεμο, αλλά για ποιον λόγο…;

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς

Ένα αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που μόλις ολοκληρώθηκε είναι η απόφαση της Γερμανίας να φιλοξενήσει αμερικανικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς. Πριν από το 2019, όταν η Ουάσιγκτον ακύρωσε τη Συνθήκη INF, η συνθήκη εμπόδισε μια τέτοια ανάπτυξη.

Η Συνθήκη INF υπογράφηκε από τον Ρόναλντ Ρήγκαν και τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στις 8

Δεκεμβρίου 1987 και η συνθήκη επικυρώθηκε την 1η Ιουνίου 1988. Η συνθήκη ήταν αναπόσπαστο μέρος του τερματισμού του ψυχρού πολέμου. Ο Ρέιγκαν χαρακτήρισε τη συνθήκη «βήμα προς έναν ασφαλέστερο κόσμο».

Η Συνθήκη του 1987 για τις πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF) απαιτούσε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σοβιετική Ένωση να εξαλείψουν και να εγκαταλείψουν οριστικά όλους τους πυρηνικούς και συμβατικούς βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους και τους πυραύλους κρουζ με βεληνεκές από 500 έως 5.500 χιλιόμετρα.

 Η συνθήκη σηματοδότησε την πρώτη φορά που οι υπερδυνάμεις συμφώνησαν να μειώσουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια, να εξαλείψουν μια ολόκληρη κατηγορία πυρηνικών όπλων και να χρησιμοποιήσουν εκτεταμένες επιτόπιες επιθεωρήσεις για επαλήθευση. Ως αποτέλεσμα της Συνθήκης INF, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σοβιετική Ένωση κατέστρεψαν συνολικά 2.692 πυραύλους μικρής, μεσαίας και μεσαίας εμβέλειας μέχρι την προθεσμία εφαρμογής της συνθήκης την 1η Ιουνίου 1991.

Κατηγορώντας τη Ρωσία, η κυβέρνηση Trump αποσύρθηκε από τη συνθήκη. Η συνέπεια ήταν να τερματιστεί ο πυρηνικός αφοπλισμός που ξεκίνησε η Συνθήκη INF και να ανανεωθεί η κούρσα των εξοπλισμών.

 Αν έπρεπε να στοιχηματίσω, θα έλεγα ότι η απόσυρση της Ουάσιγκτον ήταν συνέπεια του ότι η πυρηνική βιομηχανία των ΗΠΑ χρειαζόταν την πηγή των κερδών που παρείχε η κούρσα των εξοπλισμών και την αποφασιστικότητα των νεοσυντηρητικών να αναβιώσουν την ηγεμονία των ΗΠΑ μέσω της συσσώρευσης δύναμης. Εάν η Ρωσία ήταν πραγματικά εκτός συμμόρφωσης, η εστίαση του Trump θα έπρεπε να ήταν να εργαστεί για να φέρει τη Ρωσία σε συμμόρφωση, όχι να τερματίσει τη συνθήκη. Οι προσπάθειες αρκετών Αμερικανών προέδρων και σοβιετικών ηγετών τον 20ό αιώνα να εκτονώσουν τις εντάσεις και να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη σπαταλήθηκαν από την Ουάσιγκτον τον 21ο αιώνα.

Ανεξάρτητα από αυτό, αυτό που είναι σαφές είναι ότι η Ουάσιγκτον πιέζει τόσο την Ευρώπη όσο και τη Ρωσία να προετοιμαστούν για πόλεμο και η ίδια προετοιμάζεται. Η Γερουσία των ΗΠΑ συντάχθηκε με τη Βουλή των Αντιπροσώπων στη δημιουργία ενός σχεδίου συστήματος εγγραφής από το οποίο θα παραταχθεί ένας στρατολογημένος στρατός. Η εκδοχή της Γερουσίας περιλαμβάνει γυναίκες στο σχέδιο, όπως απαιτεί η ίση μεταχείριση. Σαφώς, η Ουάσιγκτον βλέπει την ανάγκη για έναν μεγαλύτερο στρατό από ό, τι μπορεί να προσφέρει ένας εθελοντικός στρατός.

Τώρα που το καθεστώς Μπάιντεν προμηθεύει F-16 και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, οπλικά συστήματα που ο Μπάιντεν είπε ότι δεν θα δοθούν ποτέ στους Ουκρανούς, μαζί με πληροφορίες στόχευσης,σαφώς η πρόθεση της Ουάσιγκτον είναι να διευρύνει περαιτέρω τον πόλεμο μεταφέροντάς τον βαθιά σε περιοχές αμάχων της Ρωσίας. 

Ταυτόχρονα, η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί τις ΜΚΟ της στη Γεωργία για να ενορχηστρώσει μια έγχρωμη επανάσταση εκεί, προκειμένου να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο εναντίον της Ρωσίας. Ο αργός και αιώνιος πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία έχει παίξει απευθείας στα χέρια της Ουάσιγκτον.

Η Κίνα είναι ο κύριος στόχος της στρατηγικής της Ουάσιγκτον για την απομόνωση της Ρωσίας. Στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η Κίνα κατηγορήθηκε ότι είναι «αποφασιστικός καταλύτης» της σύγκρουσης της Ρωσίας με την Ουκρανία. Με την υποτιθέμενη προμήθεια όπλων στη Ρωσία, η Κίνα κατηγορείται ότι αμφισβητεί «τα συμφέροντα, την ασφάλεια και τις αξίες μας».

Θα περίμενα μια διαφορετική κινεζική απάντηση από αυτή που δόθηκε. Η Κίνα θα έπρεπε να είχε πει στην Ουάσιγκτον / ΝΑΤΟ: «Ξεκινήσατε τη σύγκρουση και τα οπλικά σας συστήματα και τα γαλλικά στρατεύματα υποστηρίζουν και διευρύνουν τη σύγκρουση. Έχετε μπλοκάρει όλες τις προσπάθειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης· Ωστόσο, τολμάτε να μας κατηγορείτε για ευθύνη γι' αυτό».

Αντ 'αυτού, οι Κινέζοι αρνήθηκαν να προμηθεύσουν τη Ρωσία με οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη.

Αυτή είναι μια εξαιρετικά αδύναμη απάντηση. Υποδηλώνει ότι όλη η ρωσο-κινεζική διαβεβαίωση για μια «εταιρική σχέση χωρίς όρια» είναι μόνο λόγια. Μια κατάλληλη απάντηση από την Κίνα θα ήταν: «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να στείλουμε 500.000 από τους καλύτερους στρατιώτες μας για να υπηρετήσουν υπό ρωσική διοίκηση στην Ουκρανία και έχουμε καλέσει άλλο ένα εκατομμύριο άνδρες για στρατιωτική εκπαίδευση».

Μια τέτοια απάντηση είναι αυτό που θα τερμάτιζε τη σύγκρουση πριν η χαζή ηγεμονική Δύση μας βάλει όλους σε έναν πόλεμο εξόντωσης.

Στην καταγεγραμμένη ιστορία μπορεί κανείς να βρει πολύ λίγους ικανούς πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες. Μέγας Αλέξανδρος, Κωνσταντίνος, Charles Martel, Καρλομάγνος, ο δούκας του Marlborough, Robert E. Lee. Τέτοιοι άνθρωποι δεν υπάρχουν σήμερα, αλλά τα όπλα είναι πολύ πιο τρομερά. Επιπλέον, ο σύγχρονος πόλεμος στοχεύει αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές, όπως κάνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα. Ο στόχος είναι λιγότερο να νικήσουμε έναν αντίπαλο στρατό και περισσότερο να αποκλείσουμε την ικανότητα ενός αντιπάλου να διεξάγει πόλεμο.

Στην Ευρώπη δεν υπάρχει πλέον τάξη πολεμιστών. Οι ευρωπαϊκές ανδρικές εθνότητες καταπιέζονται τόσο πολύ από τις ίδιες τους τις κυβερνήσεις και από τους μετανάστες-εισβολείς που ευνοούνται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που οι υπουργοί Άμυνας της Ευρώπης είναι γυναίκες. Για τι πρέπει να αγωνιστεί ένας λευκός Ευρωπαίος άνδρας;

Στις ΗΠΑ η μαχητική δύναμη προερχόταν πάντα από τις νότιες πολιτείες. Αλλά τι έχουν δει αυτοί οι παραδοσιακοί Αμερικανοί, αυτές οι στρατιωτικές οικογένειες; Έχουν δει όλα τα νότια ονόματα να χτυπιούνται από στρατιωτικές βάσεις. Έχουν βιώσει τις προαγωγές τους σε αναμονή, ενώ προωθούνται ομοφυλόφιλοι, μαύρες γυναίκες και τρανσέξουαλ άτομα που βρίσκονται σε σύγχυση σχετικά με το δικό τους φύλο. Η λήψη εντολών από τέτοιους ανθρώπους δεν είναι η ιδέα ενός νότιου ανθρώπου για τον στρατό. Έτσι, οι προσλήψεις έχουν καταρρεύσει.

Υπάρχουν τόσο λίγοι άνθρωποι πρόθυμοι να πολεμήσουν για την Αμερική που το Κογκρέσο δέχεται προτάσεις για την εγγραφή μεταναστών-εισβολέων, που πληρώνονται με υπηκοότητα για να πολεμήσουν για την αμερικανική ηγεμονία.

Η Αμερική έχει φτάσει στο σημείο που έφτασε η Ρώμη. Μόλις ο ρωμαϊκός στρατός ήταν γερμανικός, οι Γερμανοί έγιναν αυτοκράτορες. Οι Γερμανοί έκαναν μια αρκετά αξιοπρεπή δουλειά σε σύγκριση με τους παρακμιακούς Ρωμαίους, αλλά η αυτοκρατορία εξαντλήθηκε από τις εσωτερικές συγκρούσεις της και κατέρρευσε.

Ίσως είναι η κατάρρευση της Δύσης στην οποία ποντάρουν ο Πούτιν και ο Σι. Γιατί να μπείτε στον κόπο να πολεμήσετε τους ανθρώπους που είναι απασχολημένοι με την καταστροφή του εαυτού τους.

paulcraigroberts.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου