Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Οδοιπορικό Daily Mail στη Μύκονο: «Οι τιμές στη στρατόσφαιρα» - Αστακός στα 295 ευρώ, Ribeye στα 850 ευρώ

Οδοιπορικό στη Μύκονο πραγματοποίησε η Daily Mail αναδεικνύοντας την αισχροκέρδεια στις τιμές, που προκαλούν αγανάκτηση στους τουρίστες. Το δημοφιλές βρετανικό μέσο επισκέφτηκε γνωστό εστιατόριο του νησιού, το οποίο μάλιστα δεν είναι το ακριβότερο, διαπιστώνοντας πως μόλις για μια

μπουκιά καβουριού έπρεπε να πληρώσει 121 ευρώ.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, για το ίδιο κατάστημα το οποίο έγινε πρωτοσέλιδο τον προηγούμενο μήνα, καθώς ένα ζευγάρι Καναδών που έκανε διακοπές στη Μύκονο κατήγγειλε πως κλήθηκε να πληρώσει 400 ευρώ για μια μόνο μπύρα, ένα Aperol spritz και μια ντουζίνα στρείδια.

Ο δημοσιογράφος επισκέφτηκε το κατάστημα στον Πλατύ Γιαλό παριστάνοντας πως ήταν ένας απλός τουρίστας. Όταν του προσφέρθηκε το μενού διαπίστωσε πως δεν ήταν κάποιο κατάστημα υψηλής γαστρονομίας, αλλά ένα απλό εστιατόριο, που εκτός από τα ορθογραφικά και λεκτικά λάθη στον αγγλικό κατάλογο, τα οποία ήταν ενδεικτικά της προχειρότητας, προσέφερε απλά πιάτα όπως «ψητά και βραστά λαχανικά».

Ωστόσο οι τιμές τους ήταν πραγματικά «εξωφρενικές», σημειώνει ο δημοσιογράφος Nick Craven που πραγματοποίησε το οδοιπορικό. Τα «βραστά λαχανικά» κόστιζαν 19,80 ευρώ. Μια χωριάτικη σαλάτα κόστιζε 28,5 ευρώ και μια Ceasars 34,8 ευρώ.

Και αυτές, όπως υπογραμμίζει, ήταν οι χαμηλότερες τιμές στον κατάλογο. Όταν πέρασαν στα κυρίως πιάτα, κρέατα ή ψάρια, «οι τιμές εκτοξεύονταν στη στρατόφαιρα», γράφει.

Τα αρνίσια παϊδάκια, το κιλό, κόστιζαν 285 ευρώ. Και αυτά δεν ήταν τα ακριβότερα. Γυρνώντας σε σελίδα βρήκαν την μπριζόλα ribeye - που περιγραφόταν ως wagyu αλλά χωρίς να αναγράφεται η προέλευση του κρέατος – στα 850 ευρώ το κιλό. Όπως σημειώνει η μπριζόλα ribeye σε ένα πολύ καλό εστιατόριο στη Βρετανία έχει περίπου 130 ευρώ το κιλό, δηλαδή εξίμισι φορές φθηνότερη.

Αν τώρα κάποιος αναζητά και μια υψηλότερη γαστρονομική εμπειρία, όπως μαύρο χαβιάρι Beluga με φύλα βρώσιμου χρυσού, τότε θα χρειαστεί να πληρώσεις 1850 ευρώ το κιλό.

Στη σελίδα των θαλασσινών, ο αστακός συνοδευόταν από μια τιμή 295 ευρώ το κιλό, τα πόδια (όχι οι δαγκάνες) βασιλικού κάβουρα κόστιζαν 385 ευρώ το κιλό. Οι «γαρίδες Jumpο» ήταν στα 87,50 €. Για την ακρίβεια μόνο η μία γαρίδα κόστιζε τόσο. Το πιάτο περιελάβανε μια γαρίδα και λίγο μαρούλι.

Στα μικρά γράμματα, «στα πάρα πολύ μικρά γράμματα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δημοσιογράφος, στο κάτω μέρος του μενού υπήρχε και μια υποσημείωση που εκτόξευε το κόστος της παραγγελίας.

Αν και πολλές τιμές αναγράφονταν για πώληση μερίδας 100 γραμμαρίων, τελικά η ελάχιστη παραγγελία ήταν 480 γραμμάρια. Για τα καβούρια για παράδειγμα έπρεπε να πληρώσει 184 ευρώ, καθώς αν και παρουσιάζονταν στην τιμή των 38,50€ ανά 100 γραμμάρια, τελικά έπρεπε να παραγγείλει 480 γραμμάρια.

Ο δημοσιογράφος της Daily Mail τελικά πήρε δύο μπύρες «Wellingtons» (σερβίρονται σε μεγάλο ποτήρι σε σχήμα μπότας), κάποια «μικροσκοπικά» και «θλιβερά», όπως γράφει, πιάτα με θαλασσινά και γαρνιτούρα και ένα μπουκάλι μεταλλικό νερό. Για αυτά κλήθηκε να πληρώσει 267 ευρώ.

Όταν πήγε στο ταμείο να πληρώσει, ρώτησε τον υπεύθυνο γιατί ήταν τόσο υψηλή η τιμή. Αρχικά απάντησε πως όλα «αναγράφονταν στο μενού» και όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε ζητώντας μια εξήγηση για το ύψος των τιμών, ο υπεύθυνος απλά έβγαλε μπροστά το POS για να περάσει την κάρτα του με μια μικρή έκπτωση. Το συνολικό ποσό, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, μειώθηκε στα 256,85 ευρώ.

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου