Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Η Χεζμπολάχ διαψεύδει ότι ευθύνεται για χτύπημα σε κατεχόμενο Γκολάν όπου 10 νεκροί κυρίως παιδιά και αποδίδει στον Iron Dome τον πύραυλο. Το Ισραήλ υπόσχεται πόλεμο! Ο Νετανιάχου είχε πάρει νωρίτερα το οκ από ΗΠΑ!

Η Χεζμπολάχ διαψεύδει ότι ευθύνεται για χτύπημα σε κατεχόμενο Γκολάν όπου 10 νεκροί κυρίως παιδιά και αποδίδει στον Iron Dome τον πύραυλο. Το Ισραήλ υπόσχεται πόλεμο! Ο Νετανιάχου είχε πάρει νωρίτερα το οκ από ΗΠΑ!

Η Χεζμπολάχ από τον Λίβανο διέψευσε κατηγορηματικά σε ανακοίνωσή της τους

ισχυρισμούς ορισμένων ισραηλινών μέσων ενημέρωσης και διαφόρων πλατφορμών μέσων ενημέρωσης για στόχευση της περιοχής Majdal Shams στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν όπου από πύραυλο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άτομα κυρίως παιδιά.. Αποδίδει το γεγονός σε πύραυλο του IRON DOME που αστόχησε δηλ σε φίλια πυρά.

Εβραϊκά ΜΜΕ κυκλοφορούν ότι αυτό το χτύπημα οφείλεται σε αναχαιτιστή πύραυλο του Σιδερένιου Θόλου και ότι δεν προήλθε από τον νότιο Λίβανο, ενώ το αναχαιτιστικό εκτοξεύτηκε για να αναχαιτίσει τους πυραύλους της Χεζμπολάχ στο βόρειο κατεχόμενο Γκολάν, απέτυχε και προσγειώθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Aντίθετα τα ισραηλινά μέσα μεταδίδουν (i24): Μετά την επίθεση με ρουκέτες της Χεζμπολάχ που στοίχισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους σε γήπεδο ποδοσφαίρου, κυρίως παιδιά, στο Majdal Shams στο Γκολάν, οι ισραηλινές αρχές υπαινίσσονται μια μεγάλη στρατιωτική απάντηση. Ανώτερος αξιωματούχος της πρωθυπουργικής αντιπροσωπείας στην Ουάσιγκτον είπε στο Channel 12: «Τα γεγονότα στο βορρά θα οδηγήσουν σε δραματική στροφή στις μάχες στην περιοχή». Αρκετά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Walla News, αναφέρουν ότι ο Ισραηλινός Στρατός προετοιμάζεται για μεγάλα αντίποινα. Ο Νετανιάχου επιστρέφει εσπευσμένα

  • Τουλάχιστον 10 νεκροί και 30 τραυματίες, μετά από ρουκέτα από τον Λίβανο που έπληξε αγώνα ποδοσφαίρου στο Majdal Shams, ένα χωριό των Δρούζων στο κατεχόμενο Γκολάν
  • Ο πύραυλος ήταν γεμάτος με εκρηκτικά (μέσω N12)
  • Ο Υπουργός Εξωτερικών Κατς λέει ότι το Ισραήλ θα κινηθεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ και γι αυτό χρειάζεται τώρα μια συμφωνία ανταλλαγής ομήρων στη Γάζα.
  • Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας καλεί το Ισραήλ να κηρύξει κατάσταση πολέμου κατά της Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

Η Χεζμπολάχ στον Λίβανο αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που αναφέρθηκαν από ορισμένα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και διάφορες άλλες πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη στόχευση της περιοχής Majdal Shams. Η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό και αρνείται κατηγορηματικά όλους τους ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με αυτό.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο Ghaleb Saif, επικεφαλής των Δρούζων, δήλωσε ότι οι πύραυλοι που έπεσαν στο συριακό Γκολάν και Γαλιλαία ήταν ισραηλινοί πύραυλοι αναχαίτισης, οι οποίοι συχνά προκαλούν σημαντικές ζημιές σε περιουσίες και ζωές. «Κάθε μέρα, βλέπουμε πώς οι πύραυλοι Iron Dome χάνουν τους στόχους τους και καταλήγουν να πέφτουν πάνω μας», πρόσθεσε ο Saif.al manar

Έλι Κοέν, υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ: «Ο Λίβανος πρέπει να καεί. Υπάρχει ανάγκη για σημαντική δράση στο βορρά, η οποία θα επιβάλει βαρύ τίμημα στον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ».

Itamar Ben-Gvir, Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας: “Η εκδίκηση για το αίμα ενός μικρού παιδιού δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη από τον διάβολο” δηλ. υπερσατανιστής.. Κάθε ζωή είναι πανάκριβη και ιδίως παιδιού αν είναι έτσι τότε οι άλλοι που έχουν δεκάδες χιλιάδες νεκρά από τα όπλα του τι πρέπει να κάνουν..

Πολεμική ατμόσφαιρα στο Ισραήλ κατά Λιβάνου. Και ο αρχηγός αντιπολίτευσης λέει ότι πρέπει να ρίξουν το βάρος στο βόρειο μέτωπο. Και ο Πρόεδρος του Ισραήλ ηχεί τύμπανα πολέμου..

Πάντως το ρεπορτάζ έλεγε ότι ο Νετανιάχου από χθες έχει πάρει το οκ από ΗΠΑ να χτυπήσει Λίβανο και περίμεναν αφορμή ή πρόσχημα. Kαι η συνάντηση Πούτιν Άσαντ στο Κρεμλίνο δρομολογούσε εξελίξεις..

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου