Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Η Ισπανία επέβαλε πρόστιμο 413 εκατ. ευρώ στην Booking.com

Η αρχή τήρησης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Ισπανίας ανακοίνωσε την Τρίτη επιβολή προστίμου ύψους 413,2 εκατ. ευρώ στην εταιρεία ηλεκτρονικών κρατήσεων ταξιδίων Booking.com.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε στην εταιρεία για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά από το

2019 μέχρι σήμερα.

Η Booking Holdings δεν απάντησε άμεσα στο πρακτορείο Reuters σε αίτημα για σχολιασμό.

Οι διαδικασίες προέκυψαν από δύο καταγγελίες που υποβλήθηκαν από την Ισπανική Ένωση Διευθυντών Ξενοδοχείων (AEDH) και την Ένωση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων της Μαδρίτης το 2021.

H CNMC ανέφερε ότι ο ιστότοπος κρατήσεων απαγορεύει στα ξενοδοχεία να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές στους δικούς τους ιστότοπους σε σχέση με εκείνες που προσφέρουν στο Booking.com, ενώ επιβάλλει μονομερώς εκπτώσεις σε τιμές δωματίων ξενοδοχείων χωρίς να συμβουλεύετε τους ξενοδόχους.

Η Booking.com αναγκάζει επίσης τα ισπανικά ξενοδοχεία να ασκούν ένδικα μέσα στην Ολλανδία και όχι στην Ισπανία σε περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων, ανέφερε η CNMC.

Για να διατηρήσει το υψηλό μερίδιο αγοράς της, η Booking.com ευνοεί ξενοδοχεία που της αποφέρουν μεγαλύτερα κόμιστρα, περιορίζοντας τη δυνατότητα εναλλακτικών παρόχων υπηρεσιών να πείσουν τα ξενοδοχεία να συνεργαστούν μαζί τους.

Η ηλεκτρονική υπηρεσία κρατήσεων μπορεί να ασκήσει έφεση κατά του προστίμου στο ισπανικό ανώτατο δικαστήριο.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου