Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Προβλέψεις των Αθωνιτών γερόντων για τη σύγκρουση Ρωσίας και κόσμου.

Το Άγιο Όρος κατοικείται εδώ και πολύ καιρό από δίκαιους ανθρώπους που ήθελαν να αφοσιωθούν στον Θεό. Ο Κύριος προίκισε πολλούς από αυτούς με το χάρισμα της διόρασης. Οι περισσότερες προφητείες των Αθωνιτών γερόντων είναι από καιρό γνωστές στον κόσμο, αλλά με

κάθε νέο γεγονός αποκτούν τελείως διαφορετικό νόημα, που γίνονται κατανοητές και προφανείς.
Ας θυμηθούμε για άλλη μια φορά τι μας προειδοποίησαν οι μάντεις από το Άγιο Όρος.

ΣΤΕΦΑΝ ΚΟΡΟΥΛΣΚΙ.

Αυτός είναι ο σύγχρονος μας. Ο γέροντας έφυγε από τη ζωή στις αρχές κιόλας του 21ου αιώνα. Έχει δει πολλά στην εποχή του. Γεννήθηκε στη Σερβία, αποφοίτησε από γεωργική τεχνική σχολή και μετά μπήκε σε μοναστήρι. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά παρέμεινε σώος και αβλαβής ακόμη και μετά την εκτέλεση της ποινής. Είπε τότε ότι ο Κύριος τον βοήθησε προφανώς, είχε τα δικά Του σχέδια για τον νεαρό μοναχό.

Σύντομα ο Στέφανος έφτασε στον Άθωνα. Υπάρχει ένας γάιδαρος εκεί. Στην αρχή έζησε σε σερβικό μοναστήρι, μετά διάλεξε για τον εαυτό του τον δρόμο της ανοησίας και του ασκητισμού. Πήγε στο πιο μακρινό μοναστήρι, όπου έζησε σε σκληρές συνθήκες σπηλιάς για περισσότερα από σαράντα χρόνια.
Έφαγα ό,τι πρόσφερε ο Θεός. Σε πενιχρά οικόπεδα φύτεψε έναν μικρό λαχανόκηπο όπου καλλιεργούσε βότανα και λαχανικά. Μερικές φορές έπιανα ψάρια. Αρκούστηκα με λίγα. Ποτέ στη διάρκεια της ερημιτικής του ζωής δεν έπλυνε ή έκοψε τα μαλλιά ή τα γένια του, αλλά οι άνθρωποι έλεγαν ότι ο γέροντας αναπνέει ένα ευχάριστο άρωμα, το είδος που έχουν μόνο οι άγιοι.

Σύντομα πιστοί και προσκυνητές έμαθαν για τον ερημίτη, άρχισαν να τον επισκέπτονται και ζήτησαν θεραπεία και καθοδήγηση. Ο Στέφαν Καρούλσκι δεχόταν τους επισκέπτες με ευχαρίστηση, τους κέρασε πάντα τσάι και έπαιρνε το βραστήρα με γυμνά χέρια χωρίς να καεί. Είχε μεγάλες συνομιλίες και μερικές φορές προφήτευε.

Ο γέροντας αγαπούσε ιδιαίτερα τους επισκέπτες από τη Ρωσία. Τους μιλούσε στα σερβικά, βάζοντας μερικές φορές ρωσικές λέξεις. Οι συνομιλητές του είπαν ότι, παρά το συνονθύλευμα των λέξεων, όλα ήταν ξεκάθαρα και κατανοητά - η συζήτηση με τον γέροντα ήταν εύκολη και χαρούμενη, φαινόταν ότι η ομιλία του γινόταν αντιληπτή όχι από το μυαλό, αλλά από την καρδιά.




Οι δημοσιογράφοι έρχονταν συχνά στον Στέφαν Καρούλσκι και, φυσικά, του έκαναν ερωτήσεις για την τύχη της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Ευρώπης και ενδιαφέρθηκαν για τη στάση του στη διεθνή κατάσταση. Ταυτόχρονα, όλοι γνώριζαν πολύ καλά ότι ο γέροντας στο φτωχικό του κελί δεν είχε ούτε τηλεόραση ούτε ραδιόφωνο. Δεν διάβαζε εφημερίδες και αδιαφορούσε για την πολιτική.

Ωστόσο, έθιγε συχνά γεωπολιτικά παγκόσμια ζητήματα και συλλογιζόταν λογικά. Είπε ότι το μέλλον του αποκαλύφθηκε από την ίδια τη Θεοτόκο.

Ο μάντης προειδοποίησε για μια τρομερή πλημμύρα που θα συνέβαινε στο πρώτο μισό του 21ου αιώνα:
«Η Αμερική θα εξαφανιστεί τότε τρομερά, εντελώς. Οι Αμερικανοί θα τρέξουν και θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν. Έτσι θα γίνει», είπε ο γέροντας.

Χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια πρόσφυγες θα σπεύσουν να ασφαλίσουν, ιδιαίτερα τη Σιβηρία. Και τότε οι Ρώσοι πρέπει να προετοιμαστούν, γιατί δεν θα έρθουν όλοι μαζί τους με καλοσύνη, πολλοί θα θέλουν να πάρουν ό,τι έχασαν στη χώρα τους.

Ο μάντης μιλούσε συχνά για την αντιπαράθεση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας:
«Η Αμερική ονειρεύεται να γίνει ισχυρότερη από τη Ρωσία. Αλλά οι φιλοδοξίες των πολιτικών δεν θα γίνουν πραγματικότητα - ο φθόνος θα οδηγήσει μόνο σε αδιέξοδο».

Φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη γέννηση του γέροντα, γι' αυτό θυμόμαστε τις προφητείες του. Αλλά δεν ήταν ο μόνος στο Άγιο Όρος που ο Κύριος απένειμε με το χάρισμα να βλέπει το μέλλον.

PAISIY SVYATOGORETS




Ήταν μοναχός στο Άγιο Όρος σε όλη του την ενήλικη ζωή - πάνω από πενήντα χρόνια. Έλληνας στην εθνικότητα, τον ενδιέφερε περισσότερο όχι η σχέση της μακρινής Ρωσίας με την Αμερική, αλλά η μακραίωνη αντιπαράθεση Τουρκίας-Ελλάδας. Και αυτοί είναι δύο ασυμβίβαστοι εχθροί, αλλά σε μικρότερη κλίμακα, γιατί δεν διεκδικούν παγκόσμια ηγεσία.
Ο μάντης έκανε πολλές προβλέψεις για το μέλλον αυτών των δύο χωρών. Είδε μια νέα αντιπαράθεση μεταξύ Ορθοδόξων και Μουσουλμάνων, που θα συγκρούονταν ξανά για την Κωνσταντινούπολη. Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, θα παρέμβουν σε αυτή τη σύγκρουση.

Η Ελλάδα είναι αδύναμη στρατιωτικά, οπότε οι Ρώσοι θα πολεμήσουν για το μέλλον της. Θα πάρουν την Κωνσταντινούπολη και μετά θα τη δώσουν στην Ελλάδα. Οι Τούρκοι θα τσακιστούν. Σύμφωνα με τον Παΐσιο τον Άγιο Όρος, το ένα τρίτο από αυτούς θα πεθάνει, το ένα τρίτο θα αποδεχθεί τον Χριστιανισμό και οι υπόλοιποι θα πάνε στη Μεσοποταμία.
ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΦΙΛΟΦΕΟΥ

Ο πρεσβύτερος, που έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια, προειδοποίησε επανειλημμένα για μια σοβαρή παγκόσμια κρίση. Πίστευε ότι για όλα έφταιγαν τα υλικά. Τα συμφέροντα των καταναλωτών έχουν παραγκωνίσει το πνευματικό από τους ανθρώπους.
«Η ευθύνη για αυτό το κακό θα βαρύνει τον άνθρωπο και τις απερίσκεπτες πράξεις του. Μόνο το σθένος θα σας βοηθήσει να αποφύγετε σοβαρές συνέπειες. Οι άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν την αχαλίνωτη κατανάλωση και να προσέχουν την ψυχή τους. Επομένως, όσοι το καταλάβουν αυτό θα σωθούν», πίστευε ο μάντης.
ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Πίσω στο 2009, προσπάθησε να προειδοποιήσει την ανθρωπότητα για τις επόμενες στιγμές. Αυτός είπε:
«Θα ξεσπάσει μακελειό. Θα απαιτήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ζωές. Ο Κύριος θα επιτρέψει σε αυτή την τραγωδία να καθαρίσει τον κόσμο από αυτούς που βυθίζονται στις αμαρτίες. Αλλά μετά την καταστροφή, θα ξεκινήσει μια θρησκευτική έξαρση».
ΕΛΠΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΘΩ




Είναι γνωστός σε πολλούς και ως μάντης. Στις αρχές του 2021, μοιράστηκε τα οράματά του που έστειλε ο ίδιος ο Κύριος. Ο γέροντας είπε ότι για όλα όσα θα συμβούν τα επόμενα χρόνια φταίνε άνθρωποι που έχουν ξεχάσει τον Θεό, αλλά έχουν έρθει πιο κοντά στον Σατανά.

Οι συγκρούσεις θα έρθουν ξανά στον κόσμο, οι οποίες θα φέρουν πολλή θλίψη:
«Θα δείτε σύντομα - η Ρωσία, μόνη, χωρίς συμμάχους και συντρόφους, θα πάει σαν χιονοστιβάδα εναντίον όλης της Ευρώπης και θα καταλάβει την Ασία. Φαίνεται λίγο απίστευτο. Αλλά έτσι θα είναι. Θα εκπλαγούμε. Δεν είμαστε όμως οι μόνοι που θα εκπλαγούμε. Ο μισός κόσμος θα παγώσει από φόβο από τις άγνωστες στρατιωτικές τεχνολογίες που διαθέτουν οι Ρώσοι. Θα δείτε μια ρωσική σημαία στην κορυφή του Βατικανού. Ναι, ρωσική σημαία».

Οι συγκρούσεις συνόδευαν την ανθρωπότητα σε όλους τους αιώνες. Και τις περισσότερες φορές ξεκίνησαν όταν οι άνθρωποι ξέχασαν την πίστη, τον Θεό, τις εντολές Του. Οι Αθωνίτες πρεσβύτεροι μας ζητούν να θυμηθούμε μια από τις πιο σημαντικές εντολές: «Μη σκοτώσεις!». - αν κάποιος καταλάβει ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την αγάπη και τη δημιουργία, τότε όλες οι μάχες θα τελειώσουν.

Φαίνεται όμως ότι η ανθρωπότητα δεν έχει ακόμη ωριμάσει σε αυτό το σημείο.

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου