Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Γιατί ο κινεζικός στρατός έγινε ξαφνικά τόσο επιθετικός; Υπάρχει κάτι;

Αισθάνεται η Κίνα αδυναμία στον Λευκό Οίκο; Τις τελευταίες ημέρες κινεζικά στρατεύματα έχουν σταλεί στη Λευκορωσία για στρατιωτικές ασκήσεις, δεκάδες κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη απειλούν την Ταϊβάν και τέσσερα κινεζικά

στρατιωτικά σκάφη εντοπίστηκαν ακόμη και στα ανοιχτά της Αλάσκας. Γιατί λοιπόν η Κίνα αποφάσισε να γίνει τόσο επιθετική ξαφνικά; Αυτή τη στιγμή, ο Τζο Μπάιντεν αντιμετωπίζει ατελείωτα ερωτήματα σχετικά με τις ικανότητές του και οι γύρω του επικεντρώνονται στον αγώνα για την πολιτική του επιβίωση. Θα μπορούσαν λοιπόν ξένοι αντίπαλοι όπως η Κίνα να χρησιμοποιήσουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας για να κάνουν πράγματα που συνήθως δεν επιχειρούν να κάνουν;

Σύμφωνα με τις αρχές στην Ταϊβάν, 66 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και 7 κινεζικά στρατιωτικά σκάφη «επιχειρούσαν γύρω από την Ταϊβάν» την Τετάρτη…

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν (MND) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εντόπισε 66 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και πλοία γύρω από το νησί, προφανώς καθοδόν για κινεζική στρατιωτική άσκηση στον Δυτικό Ειρηνικό.

Το μέσο ενημέρωσης ενσωμάτωσε μια δήλωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν στην πλατφόρμα X του.

«66 αεροσκάφη PLA και επτά πλοία PLAN που επιχειρούσαν γύρω από την Ταϊβάν εντοπίστηκαν μέχρι τις 6 το πρωί (22:00 GMT Τετάρτη) σήμερα», ανέφερε η δήλωση.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, η κινεζική κυβέρνηση απάντησε δηλώνοντας ότι η επιχείρηση αφορούσε την προστασία «της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας» …

Όταν ρωτήθηκε για τα πολεμικά αεροσκάφη που διέσχισαν τη μέση γραμμή σε μια τακτική ενημέρωση Τύπου στο Πεκίνο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λιν Τζιαν απέφυγε να απαντήσει άμεσα. «Η αποφασιστικότητα της Κίνας να διαφυλάξει την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα παραμένει αμείλικτη», είπε.

Το ΚΚΚ επιμένει ότι η Ταϊβάν είναι κινεζικό έδαφος και η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει προειδοποιηθεί ότι η «επανένωση» θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή.

Ας ελπίσουμε ότι οι Κινέζοι δεν επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το τρέχον παράθυρο ευκαιρίας για να «επανενωθούν» με την Ταϊβάν, γιατί τη στιγμή που θα εισβάλουν θα βρεθούμε σε πόλεμο με την Κίνα και όλα θα αλλάξουν.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι Κινέζοι ερευνούν επιθετικά τις θαλάσσιες άμυνες της Ταϊβάν. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2024, η ακτοφυλακή της Ταϊβάν «απομάκρυνε 567 κινεζικά σκάφη» …

Η ακτοφυλακή παρέσυρε 567 κινεζικά σκάφη και κατέσχεσε επτά που λειτουργούσαν παράνομα στα ύδατα της Ταϊβάν τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, ανακοίνωσε χθες η Διοίκηση της Ακτοφυλακής (CGA).

Κυρίως λειτουργούσαν κοντά στις κομητείες Kinmen και Penghu, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα συνολικού ύψους 1,7 εκατομμυρίων NT $ (52.440 $ ΗΠΑ), είπε.

Τρία πλοία - δύο κοντά στην κομητεία Kinmen και ένα κοντά στην κομητεία Penghu - συνελήφθησαν τον Ιανουάριο για παράνομη διέλευση των συνόρων, ενώ ένα πλοίο το καθένα κρατήθηκε κοντά στο Kinmen τον Φεβρουάριο και το Penghu τον Μάρτιο αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, οι Κινέζοι μυρίζουν και τις ακτές μας.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι τέσσερα κινεζικά στρατιωτικά σκάφη μόλις εντοπίστηκαν στα ανοιχτά της Αλάσκας …

Πολλά κινεζικά στρατιωτικά πλοία εντοπίστηκαν από την αμερικανική ακτοφυλακή στα ύδατα ανοιχτά της Αλάσκας, ανέφεραν αξιωματούχοι σε δελτίο τύπου την Τετάρτη.

Τρία πλοία εντοπίστηκαν περίπου 124 μίλια βόρεια από το πέρασμα Amchitka στα Αλεούτια νησιά και ένα τέταρτο πλοίο εντοπίστηκε περίπου 84 μίλια βόρεια από το πέρασμα Amukta της πολιτείας. Τα πλοία εθεάθησαν το Σάββατο και την Κυριακή.

Και τα τέσσερα πλοία βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, είπε η Ακτοφυλακή, αλλά βρίσκονταν εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης των ΗΠΑ, η οποία εκτείνεται 200 ​​ναυτικά μίλια από την αμερικανική ακτογραμμή.

Ο λόγος που αυτό το περιστατικό είναι αξιοσημείωτο είναι επειδή είναι πολύ ασυνήθιστο.

Τα κινεζικά στρατιωτικά σκάφη συνήθως δεν επιχειρούν τόσο βόρεια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν αυτό, αλλά η Κίνα έχει τώρα το μεγαλύτερο ναυτικό σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Δεν ξέρω πώς το επιτρέψαμε να συμβεί, αλλά το κάναμε.

Και αποδεικνύεται ότι η δική μας στρατιωτική βιομηχανία έχει γίνει εξαιρετικά εξαρτημένη από τους Κινέζους. Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι οι κινεζικοί ημιαγωγοί βρίσκονται στο «40% περίπου όλων των οπλικών συστημάτων και υποδομών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ» …

Ένας μεγάλος αριθμός κινεζικών ημιαγωγών χρησιμοποιούνται σε κρίσιμες στρατιωτικές πλατφόρμες, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 40% όλων των οπλικών συστημάτων και υποδομών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, και συνδέονται περαιτέρω με στρατιωτικές αλυσίδες εφοδιασμού, όπως πύραυλοι αεράμυνας Patriot και βομβαρδιστικά Β-2.

Για παράδειγμα, ένα εργοστάσιο πυραύλων Lockheed Martin που βρίσκεται στην Αλαμπάμα παράγει αντιαρματικά όπλα Javelin που χρησιμοποιούν περισσότερους από 200 ημιαγωγούς σε κάθε όπλο. Αυτό ισοδυναμεί με χιλιάδες ημιαγωγούς κινεζικής κατασκευής εντός των αμερικανικών όπλων.

«Οι αμερικανικές εταιρείες στο κάτω μέρος της πυραμίδας της εφοδιαστικής αλυσίδας προμηθεύονται συχνά αυτά τα εξαρτήματα από την Κίνα σε συναλλαγές ανοιχτής αγοράς. Ως αποτέλεσμα, πολλά βασικά στοιχεία σε ευαίσθητα στρατιωτικά συστήματα των ΗΠΑ προέρχονται πλέον από την Κίνα. Αμέτρητες μεγάλες πλατφόρμες όπλων είναι ευάλωτες», αναφέρει η έκθεση.

Οι ηγέτες μας δεν είναι ακριβώς τα πιο αιχμηρά εργαλεία στο υπόστεγο, αλλά αυτό είναι γελοίο.

Δεν σκέφτηκε κανείς το γεγονός ότι μια μέρα μπορεί να καταλήξουμε πραγματικά σε πόλεμο με την Κίνα;

Πριν τελειώσω αυτό το άρθρο, ήθελα να δώσω μια γρήγορη ενημέρωση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα  με το BBC , στη μεγάλη διάσκεψη του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα είπαν στους Ουκρανούς ότι έχουν τώρα μια «μη αναστρέψιμη πορεία» για ένταξη στη συμμαχία…

Τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν δεσμευτεί για την υποστήριξή τους για μια «μη αναστρέψιμη πορεία» προς τη μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας, καθώς και για περισσότερη βοήθεια.

Ενώ δεν συμφωνήθηκε επίσημο χρονοδιάγραμμα για την ένταξή της στη στρατιωτική συμμαχία σε μια σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον, τα 32 μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας δήλωσαν ότι είχαν «αταλάντευτη» υποστήριξη για την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας.

Το ΝΑΤΟ έχει επίσης ανακοινώσει περαιτέρω ενσωμάτωση με τον στρατό της Ουκρανίας και τα μέλη έχουν δεσμεύσει 40 δισεκατομμύρια ευρώ (43,3 δισεκατομμύρια δολάρια, 33,7 δισεκατομμύρια στερλίνες) σε βοήθεια τον επόμενο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και της αεροπορικής άμυνας.

Περιττό να πούμε ότι αυτό δεν θα ταιριάζει καθόλου στους Ρώσους.

Ένας από τους λόγους που ξεκίνησε αυτός ο πόλεμος ήταν επειδή η Ρωσία ήταν αποφασισμένη να κρατήσει την Ουκρανία έξω από το ΝΑΤΟ.

Τώρα μαχητικά αεροσκάφη F-16 από διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ αρχίζουν να παραδίδονται στην Ουκρανία και οι Ρώσοι έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη θα θεωρηθούν πυρηνική απειλή …

Αυτό το καλοκαίρι, η Δανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και το Βέλγιο θα αρχίσουν να στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία και η Δανία και η Ολλανδία έχουν πει ότι δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση αυτών των αεροπλάνων για να χτυπήσουν στόχους στη Ρωσία. Τα F-16 είναι σε θέση να παραδίδουν πυρηνικά όπλα και η Ρωσία έχει πει ότι τα αεροπλάνα θα θεωρηθούν πυρηνική απειλή.

Πλησιάζουμε με γοργούς ρυθμούς σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Έχω μελετήσει τους Ρώσους εδώ και πολύ καιρό, και μόλις καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο πυρηνικός πόλεμος είναι αναπόφευκτος, θα χτυπήσουν πρώτα.

Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο, αλλά ξέρουν επίσης ότι όποιος χτυπήσει πρώτος θα έχει τις καλύτερες πιθανότητες να επιβιώσει.

Οι Ρώσοι είναι εξαιρετικά παρανοϊκοί και δεν πρέπει να τους στηρίζουμε σε μια γωνία γιατί αυτό θα τους κάνει εξαιρετικά επικίνδυνους.

Το νέο βιβλίο του Michael   με τίτλο  «Chaos»  είναι διαθέσιμο  σε χαρτόδετο  και  για το Kindle  στο Amazon.com και μπορείτε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Substack στη διεύθυνση  michaeltsnyder.substack.com .


theeconomiccollapseblog.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου