Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Η αντεπίθεση της Λεπέν: Τρίτη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο οι Πατριώτες για την Ευρώπη του Ορμπάν

Η τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο γίνεται από σήμερα Δευτέρα (7/8/2024) το ακροδεξιό «Πατριώτες για την Ευρώπη» του Βίκτορ Ορμπάν έπειτα και την προσχώρηση σε αυτό της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης της Μαρίν Λεπέν, αλλά και της Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι.


Η Εθνική Συσπείρωση (RN) της Μαρίν Λεπέν θα ενταχθεί στη νέα συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την ηγεσία του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ουγγαρίας.

Λίγο νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του, η Λέγκα, θα ενταχθεί στο Ευρωκοινοβούλιο στη νέα πολιτική ομάδα «Πατριώτες για την Ευρώπη».

«Έπειτα από μακρά περίοδο δουλειάς, η μεγάλη ομάδα των Πατριωτών, η οποία θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την αλλαγή του μέλλοντος αυτής της Ευρώπης, έρχεται σήμερα στη ζωή στις Βρυξέλλες», ανακοίνωσε ο Σαλβίνι μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Λέγκα ήταν ενταγμένη στην πολιτική ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID) μαζί με τον Εθνικό Συναγερμό (RN) της Μαρίν Λεπέν, μεταξύ άλλων. Ο εκπρόσωπος του Ορμπάν, ο Ζόλταν Κόβατς, ανακοίνωσε αργότερα σήμερα μέσω του X πως η Εθνική Συσπείρσωση εντάχθηκε επίσης στους «Πατριώτες».  

Βάσει των κανονισμών το ελάχιστο που απαιτείται για τον σχηματισμό πολιτικής ομάδας - οικογένειας, είναι 23 ευρωβουλευτές από επτά κράτη μέλη και ο Ορμπάν έχει ήδη πάνω από 40 ευρωβουλευτές από οκτώ χώρες - Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία, αφού το βελγικό Vlaams Belang και το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας προσχώρησαν το Σάββατο.

Huffington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου