Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Ο Σόρος μάς βγήκε αδελφός του… Εντι Ράμα

ΧΑΜΕΛΑΙΩΝ

Όταν σας γράφαμε  για το σοβαρό ενδεχόμενο να εξελιχθεί σε φιάσκο της ελληνικής πολιτικής η υπόθεση του ευρωβουλευτή πλέον Μπελέρη, δεν ξέραμε βέβαια ότι… αδελφός του πρωθυπουργού της Αλβανίας (όχι εξ αίματος βεβαίως) είναι ο δισεκατομμυριούχος κληρονόμος, ο περίφημος Άλεξ, γιος του μυθικού Τζορτζ Σόρος (φωτ).

Που σημαίνει, υποθέτουμε, ότι ο -σε βαθύ γήρας πλέον- Τζορτζ Σόρος, που έγινε διάσημος γιατί

κατάφερε να υποτιμήσει τη βρετανική λίρα, κόντρα στην Τράπεζα της Αγγλίας (βγάζοντας ένα σκασμό λεφτά) αλλά και για τις πολυδάπανες προσπάθειές του (ύψους δεκάδων δισ. δολαρίων) να κάνει πιο δημοκρατικά διάφορα κράτη της πρώην Ανατολικής Ευρώπης, είναι κάτι σαν… μπαμπάς του γείτονα Έντι.

Τους συγγενικούς δεσμούς φρόντισε να αποκαλύψει χθες, πέραν πάσης αμφιβολίας, με ποστ στο «Χ», ο ίδιος ο Άλεξ Σόρος. Ο οποίος πέραν του ότι δηλώνει ότι ο Έντι Ράμα είναι «αδελφός» του (δις, παρακαλώ), έσπευσε επίσης να μας ενημερώσει ότι ο νυν πρωθυπουργός της Αλβανίας (και δεσμώτης του Μπελέρη) είναι «έμπνευση για όλο τον κόσμο».

Ο 40άρης Άλεξ είναι, θυμίζουμε, πρόεδρος του Opensociety.org, της διεθνούς ΜΚΟ της οικογένειας Σόρος, που έχει ως σκοπό «να οικοδομήσουμε ζωντανές και χωρίς αποκλεισμούς δημοκρατίες, των οποίων οι κυβερνήσεις είναι υπόλογες στους λαούς τους», ανά τον κόσμο.

Επιπρόσθετα, είναι και προεδρεύων του διοικητικού συμβουλίου του περίφημου World Economic Forum. Εν ολίγοις, για όσους γνωρίζουν κάτι παραπάνω σε ό,τι αφορά τα «υπόγεια ρεύματα» της πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης της Δύσης, ιδίως στην πρώην Ανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια, το… ενσταντανέ λέει πολλά. Κι ας φωνάζει η Ελλάδα για τα δικαιώματα της μειονότητας και την άδικη καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη.

Το περίφημο post στο «Χ»:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου