Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Παναγιώτης Νούσιας : Όλα είναι μέσα στο μυαλό.

Ασυμβίβαστος ο κ.Καρβέλας, και ξέρετε πάντοτε μου άρεσαν οι ασυμβίβαστοι άνθρωποι γιατί δεν αρκούνται στην επιφάνεια των πραγμάτων καταγγέλλοντας πάντοτε την υποκρισία, την αδικία και το κακό. Αν το πετυχαίνουν ή όχι είναι άλλο θέμα.

Αληθινά το πιστεύω πως έχει πόνο μέσα του για την ζοφερή κατάσταση που

βιώνουμε.
Ωστόσο το ζητούμενο είναι αν αυτή η στάση έχει τη σωστή κατεύθυνση. Προς το αγαθό.

Ναι, χρέος όλων μας είναι η ανάδειξη της αποκλίνουσας πορείας του ανθρώπου. Φτάνει όμως η ανάδειξη ; Δε θα πρέπει να αλλάξει;
Στη περίπτωση μονάχα της ανάδειξης ο άνθρωπος βρίσκεται χαμένος υπαρξιακά δίχως να βλέπει έξοδο χτυπώντας διαρκώς σε έναν τοίχο, και ουρλιάζοντας πληγωμένος για κάποια διέξοδο.

Αυτή η στασιμότητα στο επίπεδο της ανάδειξης δημιουργεί τους καταραμένους και ασυμβίβαστους καλλιτέχνες ακολουθούμενοι από τους θαυμαστές τους. Αυτή η “ χαμένη ” μερίδα ανθρώπων επικαλείται την διαφορετικότητα και την ελευθερία του.
Μια διαφορετικότητα που εστιάζεται στο ερώτημα, “γιατί δε με καταλαβαίνει ο κόσμος ;”
Αυτό το ερώτημα σημαίνει γιατί ο κόσμος είναι διαφορετικός από μένα, δηλαδή εξετάζεται από την εγωτική πλευρά, με την ελευθερία που επικαλούνται πως πρεσβεύουν, να πρεσβεύει ουσιαστικά μονάχα τον ναρκισσισμό τους και τον διαρκή τους αγώνα να φέρουν τον κόσμο στα μέτρα τους. Δηλαδή να τον μικρύνουν και να τον ενσωματώσουν στο είναι τους.

Μια φράση που ακούγεται πολύ συχνά είναι αυτή :
“Εγώ δεν είμαι σαν όλους τους άλλους..”
Έχουμε ακούσει πολλές φορές τον κ.Καρβέλα να αναφέρεται για τον εαυτό του κατά τον ίδιο τρόπο. Ξέρεις ποιος είμαι εγω ;; Ξέρεις σε ποιον μιλάς ;;
Δε το καταγγέλλω ούτε κατηγορώ αυτή του τη στάση. Δε με αφορά. Συμπάσχω όμως με την κατάσταση. Μια κατάσταση που λίγο ή πολύ είμαστε όλοι μας κομμάτι της. Κουβέντες που όλοι μας έχουμε πει κάποια στιγμή στη ζωή ή τις έχουμε σκεφθεί.

Aν το εξετάσουμε καλύτερα θα δούμε πως τελικά ΟΛΟΙ ΜΑΣ επικαλούμαστε πως ανήκουμε σε μία φανταστική μειοψηφία, αναγνωρίζοντας συνήθως μονάχα τη δική μας διαφορετικότητα αλλά ΠΟΤΕ τη διαφορετικότητα του άλλου (Αυτό δύναται να συμβεί μονάχα διά της άσκησης της ελευθερίας ως αγάπη δηλαδή του Σταυρού)
Η μονομερής αποδόμηση της πραγματικότητας δίχως η πραγματικότητα να εμπεριέχει και εμένα, θα με οδηγήσει στον θυμό και τη θλίψη με την ολική κατάρρευση να είναι μαθηματικά βέβαιη.

Τα λεγόμενα του κ.Καρβέλα δεν αφορούν κανέναν παρά μονό τον ίδιο και τους ομοιδεατές του. Μια πολύ μικρή μειοψηφία ανθρώπων.
Δε θεωρώ πως χρήζει ενασχόλησης, πόσο μάλλον προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Ο καθένας μας θα κριθεί από τον Κύριο. Την ψυχή του ζημιώνει και όχι την εκκλησία.

Νομίζεις Πέτρο πως δε μπορώ να κατεβάσω λεγεώνες αγγέλων ? ειπε κατά τη σύλληψη Του. Δεν είναι ο τρόπος μου αυτός, του είπε.
Νομίζετε πως ο Κύριος δε μπορεί να αφανίσει από προσώπου γης τον κάθε Καρβέλα και τον κάθε έναν από εμάς προσωπικά ?
Δε ζητά ο Κύριος δικαίωση. Δε ζητά να πάμε στα κοσμικά δικαστήρια για να Τον υπερασπισθούμε.
Ζητά αληθινή μετάνοια από όλους μας ανεξαιρέτως, πίστη και προσευχή τόσο για εμάς όσο και για τους πλανεμένους αδελφούς μας.

Μη ξεχνάτε, τον Παύλο.
Ο φοβερός διώκτης των Χριστιανών έγινε ο πρώτος μετά τον Έναν.
Πόσοι και πόσοι εκτελεστές των Αγίων Μαρτύρων δεν μεταστράφησαν ? Ξεχνάτε τα συναξάρια ??
Κανείς δε γνωρίζει το σχέδιο Του Θεού.
Είναι ο Θεός των εκπλήξεων.

Ένας εκ των μεταστραφέντων είμαι και εγώ προσωπικά.
Και εγώ κατηγορούσα την εκκλησία.. ίσως να έλεγα και χειρότερα.

Μη φοβάστε, δεν κινδυνεύει η εκκλησία του Χριστού μας αρχικά, από ΕΜΕΝΑ τον παναρμάτητο, αμετανόητο και τον Καρβέλα.
Αν ήταν έτσι με τόσους άπιστους, αμετανόητους εκκλησιαζομένους, αρνησίθεους και βλάσφημους που υπάρχουν θα έπρεπε η εκκλησία να είχε αφανισθεί. Για την ακρίβεια να είχε αφανισθεί το Παν. Οι αληθινά πιστοί είναι η μειοψηφία της μειοψηφίας στην εκκλησία.

Πλανάται πλάνην οικτρά όποιος νομίζει πως ανήκει σε αυτή τη μειοψηφία. Αν το πιστεύει, του έχω άσχημα νέα… Βρίσκεται στη πλάνη της ψευτοαγιότητας… Κοινώς , βρίσκεται σε μεγάλη Υπερηφάνεια και ας κάνει 1000 μετάνοιες την ημέρα και ας τρώει σκέτο παξιμάδι … Και ποιος είναι ο πατέρας της υπερηφάνειας ;; Ο Εωσφόρος. Αμέτρητες οι ιστορίες στο γεροντικό.
Δεν υπάρχει άνθρωπος απολύτως κακός και απολύτως καλός. Ακόμη και οι Άγιοι είχαν ελαττώματα και έκαναν λάθη. Εις Άγιος Εις Κύριος Σαβαώθ ψέλνουμε. Δεν υπάρχει αλάθητο στην Ορθοδοξία και αυτό τη σώζει από πολλά δεινά.
Ο Θεός ενεργεί με όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως στον κόσμο. Όλους τους επισκιάζει η Θεία Χάρις κατά το μέτρο το καθενός.
Ο Θεός πάντοτε στην ιστορία μας φύλαγε εκπλήξεις και ευτυχώς, γιατί διαφορετικά θα ήταν ένας κόσμος μονόχνοτος που θα επικρατούσε μόνο η λογική.
Όλοι μας έχουμε στιγμές ελλάμψεως που εκφράζουμε εν αγνοία μας το θέλημα του Θεού.
Τα παραδείγματα στη παγκόσμια δισκογραφία είναι άπειρα.

Ορίστε ένα ωραίο τραγούδι που είχε γράψει ο Καρβέλας, και αναφέρεται εν αγνοία του στο φόβο του Θανάτου, στην Άγνοια της Αγάπης, στη Ματαιότητα, στην Υπερηφάνεια, στη σημαντικότητα της καλλιέργειας και φύλαξης του Νου, στην ψευδαίσθηση των αισθήσεων και στο Αυτεξούσιο.
Ο Θεός έχει άπειρους τρόπους να μας διδάσκει.
Τι νομίζετε ?? Μπορούμε να Τον ορίσουμε ?? Να καταλάβουμε τις ενέργειες Του ??
Ευτυχώς ο Θεός δεν έχει τα δικά μας κριτήρια και την ανθρώπινη λογική.
Θα ήμασταν όλοι για φούντο.

Καλή Φώτιση θα ευχηθώ αρχικά σε όλους εμάς, και κατά δεύτερον στον βαφτισμένο Ορθόδοξο και μέλος της Εκκλησίας του Χριστού μας, Νικόλα..

https://www.youtube.com/watch?v=r2pEQ2ZKP28

Όλα είναι μέσα στο μυαλό

Ο χρόνος πετάει
και συ δεν έχεις κάνει τίποτα απ’όσα θα ήθελες
Σε πιάνει ένας φόβος
καθώς κοιτάζεις τα φώτα ένα ένα να σβήνουνε

Ανεμοστρόβιλος τη μια η ζωή
και την άλλη σβούρα
Ένας θησαυρός ανεκτίμητος
ύστερα πάλι σαβούρα

Δες το όπως θες
Πάρ’ το όπως θες
Ζωή είναι αυτό που εσύ διαλέγεις να είναι
Ζωή είναι αυτό που εσύ διαλέγεις να είναι

Όλα είναι μες το μυαλό
Μη με ρωτήσεις αν σ’ αγαπώ
Όλα είναι περαστικά
Μικρά αυτοσχέδια βεγγαλικά

Όλα είναι μες το μυαλό
Κάνε το ψέμα αληθινό
Όλα είναι περαστικά
Μικρά αυτοσχέδια βεγγαλικά

Νομίζεις πως είσαι
κάτι πολύ πιο σπουδαίο από αυτό που φαίνεται
Μην ανησυχείς,
ένα κράμα είμαστε όλοι από κάτι και τίποτα

Δες το όπως θες
Πάρ’ το όπως θες
Ζωή είναι αυτό που εσύ διαλέγεις να είναι
Ζωή είναι αυτό που εσύ διαλέγεις να είναι

Υ.Γ Δεν υπερασπίζομαι ούτε ασπάζομαι τα λεχθέντα του κ.Καρβέλα.
Τον σέβομαι όμως ως μοναδικό Δημιούργημα του Θεού και εκθέτω τη γύμνια μας, έξω από ηθικοπλαστικές προτεσταντικού τύπου ιδεοληψίες.
Θεμέλια διαφορά της Ορθοδόξου Πίστεως από το Παπισμό είναι ο διαχωρισμός της Θείας Ουσίας από την Θεία Ενέργεια τη Θεολογία του οποίου θεμελίωσε ο Αγ. Γρηγόριος Παλαμάς. Συνέπεια αυτής της τόσο σημαντικής λεπτομέρειας είναι ο διαχωρισμός της Ανθώπινης ουσίας από τη Ανθρώπινη Ενέργεια. Με απλά λόγια διαχωρίζουμε τον άνθρωπο ως πρόσωπο ( ουσία ) από τις πράξεις του ( αμαρτία ).
Η λαθεμένη ταύτιση αυτών των δύο από τους Παπικούς, οδήγησε στον εξουθενωτικό ηθικισμό και στην Ιερά Εξέταση.
Έκλεψες ? Είσαι κλέφτης. Στη πυρά.
Πόρνευσες ? Είσαι πόρνη. Στη πυρά
.
Ο Θεός δεν ενεργεί στη κτίση και έχει βάλει εμάς τους αντιπροσώπους του, για να εγκαθιδρύσουμε τη Βασιλεία Του αποδίδοντας δικαιοσύνη.
Αυτό ακριβώς είναι ο Παπισμός.

Αυτή η Θεολογία οδήγησε τον νεώτερο άνθρωπο να αντιδράσει και να αρνηθεί τον Θεό, και να εξιδανικεύσει το σώμα και να ζει μόνο για να ευφραίνεται, φτάνοντας στη σημερινή αθεία, στον άκρατο υλισμό και στα ανθρώπινα δυστυχισμένα ανδρείκελα με κανένα ουσιαστικό νόημα στη ζωή τους. Έτσι και ο κάθε Καρβέλας όντας μη γνώστης της Ορθοδοξίας, κατηγορεί τον Θεό και τους αντιπροσώπους Του, κατά τον παπισμό. Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχουν αντιπρόσωποι του Θεού, αλλά αμαρτωλοί και ανάξιοι Λειτουργοί Του, μέσω των οποίων τελούνται τα μυστήρια από το Άγιο Πνεύμα.

Παναγιώτης Νούσιας
Email
Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου