Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Οι Ρώσοι σώζουν τον τουρισμό της Κρήτης

Αύξηση των Ρώσων τουριστών κατά 50% περιμένουν το φετινό καλοκαίρι οι τουριστικοί φορείς στην Κρήτη που σχολιάζουν χαρακτηριστικά: «Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Ρώσοι για να τονώσουν τον τουρισμό».

Ο τουριστικός πράκτορας του πρακτορείου, Αντύπας Σηφάκης, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ρωσική αγορά, είπε ότι πέρυσι έκαναν διακοπές στο νησί μας περίπου 95.000 Ρώσοι ενώ φέτος ο αριθμός τους αναμένεται να φθάσει τις 140.000.

Ο ίδιος είπε ότι «είναι μακράν οι καλύτεροι πελάτες για την τουριστική αγορά».

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του, το 70% των Ρώσων τουριστών κάνουν διακοπές σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, τους αρέσει να κάνουν εκδρομές και να δαπανούν χρήματα για αγορές, δώρα κ.λ.π.

Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα με την έκδοση βίζας γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να αυξηθεί το κύμα των Ρώσων τουριστών προς την χώρα μας.

«Οι Ρώσοι τουρίστες είναι αναμφισβήτητα πολύ καλοί πελάτες», σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Αλέξανδρος Σωμαράς ο οποίος ανέφερε: «Ο μέσος χρόνος παραμονής τους είναι 10 ημέρες.

Τους αρέσουν η καλοπέραση και οι περιηγήσεις, παραγγέλνουν ψάρια και αστακούς, αγοράζουν γούνες και κοσμήματα.

Όχι βέβαια όλοι, αλλά μεγάλο ποσοστό απ’ αυτούς. Αυτή την δύσκολη σεζόν, ευτυχώς που υπάρχουν και οι Ρώσοι τουρίστες».

«Οι Ρώσοι έχουν καλύτερες οικονομικές δυνατότητες από τον μέσο Ευρωπαίο τουρίστα, δαπανούν χρήματα στις διακοπές τους και συνήθως κάνουν διακοπές για περίπου 2 εβδομάδες», είπε ο γενικός διευθυντής του Sbokos Hotel group, Μπάμπης Φοσκωλάκης ο οποίος σημείωσε ότι οι Ρώσοι τουρίστες λειτουργούν ως τονωτική ένεση για τον τουρισμό στην Κρήτη.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου