Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Ξυπνάει ένα δεύτερο Yellowstone στο Τέξας;

Τα τελευταία 10-15 χρόνια, η σεισμική/ηφαιστειακή δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο έχει αυξηθεί απίστευτα. Ως αποτέλεσμα, ακόμη και οι νοικοκυρές στο Μεξικό έχουν ακούσει κάτι για μέρη όπως το Yellowstone, η Νέα Μαδρίτη, η Καλιφόρνια και ούτω καθεξής. Όλοι καταλαβαίνουν ότι τα

πράγματα μπορεί να πάνε στραβά εκεί ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο, ακόμη και πολλοί επαγγελματίες γεωλόγοι δεν γνωρίζουν για μια τέτοια σεισμική περιοχή όπως το Τέξας. Και αυτό είναι κατανοητό: οι ίδιοι οι γεωλόγοι της πολιτείας παραδέχονται ότι δεν ξέρουν τίποτα και ότι το Τέξας χρειάζεται ακόμα μελέτη. 

Στο δυτικό τμήμα του Τέξας υπάρχει μια τέτοια περιοχή όπως η λεκάνη του Ντέλαγουερ. Μια πισίνα με την ευρεία έννοια είναι μια πισίνα, αλλά στη γεωλογία η λέξη "πισίνα" σημαίνει μια κλειστή περιοχή συνεχούς εμφάνισης ενός συγκεκριμένου τύπου βράχου. Οι κρατικοί γεωλόγοι δεν γνωρίζουν ακριβώς τι βρίσκεται στη λεκάνη του Ντέλαγουερ, αλλά αναμφίβολα θα το μάθουν σύντομα, αφού τώρα τρέχουν τρελά:


Αιτία ανησυχίας ήταν το σεισμικό σμήνος που ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου με σεισμό M4,9. Μετά από αυτό, υπήρξαν άλλοι τέσσερις σεισμοί M4.0+ και περίπου 120 μικρότεροι σεισμοί σε μια εβδομάδα. Τώρα υπάρχουν πάνω από διακόσιοι από αυτούς εκεί. Το infographic του USGS δείχνει πόσο ανώμαλο είναι αυτό:

Το Δυτικό Τέξας είναι ένα ακατοίκητο μέρος, σχεδόν χωρίς βλάστηση και νερό, έτσι οι εργάτες πετρελαίου εργάζονται εκεί για σχεδόν 200 χρόνια. Περιοδικά, κάτι εκρήγνυνται, οπότε όταν οι ιδιοκτήτες τοπικών καταστημάτων έπεφταν αγαθά από τα ράφια τους και το πάτωμα πηδούσε κάτω από τα πόδια τους, οι φωτισμένοι τεχνίτες τους εξηγούσαν το εξής: δουλειά στα χωράφια, μάλλον. Αλλά, όπως φαίνεται από το παραπάνω γράφημα, η εργασία εκεί είναι κάποιου είδους σοκ. Λες και ξέθαψαν τον σύντροφο Σταχάνοφ και είπαν: αν σκάψεις καλά, θα σου δώσουμε πράσινη κάρτα. 

Με άλλα λόγια, οι γεωλόγοι λένε ψέματα. Καμία ποσότητα υδραυλικής ρωγμής ή τεμαχίων δυναμίτη δεν θα προκαλέσει τέτοια σεισμικότητα. Για να ανακινήσετε το M5.0 πρέπει να πυροδοτήσετε μια βόμβα υδρογόνου. Αλλά το βάθος εκεί είναι πολύ αξιοπρεπές: 5-6 χιλιόμετρα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν φαινόταν να πραγματοποιεί ατομικές εκρήξεις. Ως εκ τούτου, το κράτος έχει ανακοινώσει ένα σχέδιο «αναχαίτισης σειρήνων» , οι δήμαρχοι κάθονται στα γραφεία τους με σακούλες συναγερμού και οι γεωλόγοι αναρωτιούνται τι είναι αυτό. 

Ας μην είμαστε έξυπνοι και ας υποθέσουμε ότι γνωρίζουμε περισσότερα από το USGS, ειδικά αφού το ίδιο το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ γράφει ότι δεν κατανοεί ούτε τη γεωλογική δομή του Τέξας ούτε τι συμβαίνει εκεί. Αλλά σαφώς κάτι δυσάρεστο. Και μπορούμε να προσφέρουμε μόνο εκδόσεις. 

Αμερικανοί ευαγγελικοί πάστορες και απλά παρατηρητικοί άνθρωποι, όπως ο WILLIAM FREDERICK, M. DIV, έχουν παρατηρήσει εδώ και καιρό: μόλις οι Αμερικανοί γερουσιαστές αρχίσουν να ψηφίζουν με κάποιο τρόπο, κάτι που είναι κακό για το Ισραήλ - αυτό συμβαίνει στις ΗΠΑ, ας μην να φοβάσαι αυτή τη λέξη, σεισμικό πα. Όχι M9.0, αλλά για να τρέχουν όλοι και να ανησυχούν. Είναι σαν, στη σκέψη να διχάσει με κάποιο τρόπο το Ισραήλ, κάποιος προσπαθεί να διχάσει την Αμερική κατά μήκος του Μισισιπή ή κάποιου άλλου ρήγματος. Ίσως αυτή είναι ακριβώς η εικόνα που βλέπουμε τώρα – υπάρχουν πάρα πολλοί λάτρεις της «Παλαιστίνης» στις ΗΠΑ, οπότε κάποιος αποφάσισε να ταρακουνήσει την πίστα για αυτούς. 

Η δεύτερη πιθανή ιδέα είναι καθαρά ουφολογική. Όπως σημειώσαμε παραπάνω, το Δυτικό Τέξας είναι, πρώτον, ακατοίκητο, και δεύτερον, υπάρχουν πολλά διαφορετικά κοιτάσματα εκεί. Αυτό σημαίνει ότι τα πάντα είναι περιφραγμένα με συρματοπλέγματα με την επιγραφή «γάμα σου, ιδιωτική ιδιοκτησία» και κατά καιρούς βροντούν εκρήξεις πάνω από την περιοχή. Ως εκ τούτου, το Δυτικό Τέξας είναι ένα ιδανικό μέρος για κάθε είδους μυστικές κυβερνητικές εξελίξεις. Είναι ένας σπάνιος ουφολόγος που θα ποδοπατήσει την έρημο με μια κάμερα, και αν το κάνει, πιθανότατα θα τον τσακίσουν οι δυνατοί τύποι με τους σκληρούς δίσκους που φρουρούν την παραγωγή λαδιού. Και υπάρχει κάτι να δείτε στο Τέξας:

Είναι αλήθεια ότι για να το δείτε αυτό πρέπει να σκαρφαλώσετε πάνω από τον φράχτη:

Υπάρχουν πολλά τέτοια παράξενα αντικείμενα στο Τέξας, οπότε ίσως η κυβέρνηση, οι εξωγήινοι ή ακόμα και κάποιες δυνάμεις του άλλου κόσμου να έχουν αρχίσει πάλι να σκάβουν για κάτι, να προετοιμάζονται για κάτι. Δεν ξέρουμε γιατί, αλλά είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα ακούσουμε περισσότερα για το Delaware Basin, γι' αυτό παρακολουθούμε τις εξελίξεις. 

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου