Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Αντιδράσεις για τη φωτιά στη Χανιώτη που ξεκίνησε από παράνομο σκουπιδότοπο

Μπορεί η φωτιά στη Χανιώτη να τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, χάρις στην έγκαιρη και ομόθυμη προσπάθεια πυροσβεστών και εθελοντών, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει ότι ξέσπασε σε έναν παράνομο σκουπιδότοπο στην περιοχή του βιολογικού καθαρισμού.

Τα όσα αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Ισχυρή Κασσάνδρα", Γαρύφαλλος Κόχειλας είναι χαρακτηριστικά.

"Χωρίς ακόμη να έχουμε συνέλθει από τα τραγικά δυστυχήματα, σήμερα παραμονή της επετείου της μεγάλης φωτιάς του 2006, είχαμε νέα φωτιά έξω από τον χώρο του βιολογικού.

Ένας χώρος χαρακτηρισμένος ως δασικός που έχει μετατραπεί σε παράνομο σκουπιδότοπο τα τελευταία έτη με ευθύνη του Δήμου. Ένας χώρος που επανειλημμένα έχουμε προειδοποιήσει και εγγράφως για τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς αλλά κανείς δεν ακούει. Όλα τα ξέρουν, όλα τα κάνουν σωστά, αλλά όταν έρχεται η ώρα της ευθύνης φταίνε όλοι οι άλλοι.

Ζούμε τις τελευταίες μέρες ένα ντόμινο εξελίξεων με τον τόπο μας πρωταγωνιστή σε δυσάρεστα πρωτοσέλιδα. Όλα αυτά είναι συνέπεια της αδιαφορίας και της ανοχής που επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι αδιανόητο να χάνονται αθώες ψυχές. Δεν έχει προηγούμενο η δυσφήμιση του Δήμου μας. Η επιτυχία της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής, των Εθελοντών, των μηχανημάτων έργων του Μιχάλη και του Άκη δεν αναιρεί την εγκληματική σας αδιαφορία σε αυτό το προδιαγεγραμμένο συμβάν. Ένα συμβάν που ευτυχώς δεν πήρε τραγικές διαστάσεις λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν.

Τώρα θα μας πείτε τι;

Ότι κάνατε καλή δουλειά και την σβήσετε;

Γιατί δεν τα καθαρίζετε ως οφείλατε;

Τι ενέργειες κάνατε τόσο καιρό ενώ είχατε ενημερωθεί και εγγράφως;

Εμείς ξέρουμε, μένει να δούμε αν θα υπάρξει και κανένας αρμόδιος να ενδιαφέρεται!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου