Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Χαλκιδική: Σκουριασμένα και σάπια τα σίδερα στο λούνα παρκ - Χειριστής και υπεύθυνος γνώριζαν ότι τα καθίσματα ήταν χαλασμένα


Συγκλονίζει το πανελλήνιο η τραγωδία σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής με θύμα τον 19χρονο Γιάννη που βρήκε ακαριαίο θάνατο μπροστά στα μάτια των αδελφών του και της μητέρας του όταν ξεκόλλησε το κάθισμα στην κινουμένη πλατφόρμα, την αποκαλούμενη "CRAZY DANCE", με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί στο έδαφος και να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.

Ο αδελφός του 19χρονου που ήταν δίπλα του και σώθηκε περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τα μοιραία δευτερόλεπτα ενώ οι γονείς των παιδιών καταγγέλλουν ότι τα στηρίγματα καθίσματος ήταν σάπια και ξεκόλλησαν.

Χαλκιδική: Σκουριασμένα και σάπια τα σίδερα στο λούνα παρκ - Χειριστής και υπεύθυνος γνώριζαν ότι τα καθίσματα ήταν χαλασμένα [βίντεο]
Ο ιδιοκτήτης του λουνα παρκ συνελήφθη, ο χειριστής που φώναζε "θα το πάω τέρμα" παραδόθηκε ενώ καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τις ευθύνες και του λουνα παρκ αλλά και της δημοτικής αρχής Κασσάνδρας, καθώς ήξεραν ότι δεν υπήρχε πιστοποίηση καταλληλότητας για τα παιχνίδια του λουνα παρκ και το άφηναν να λειτουργεί.
Χωρίς άδεια και με σκουριασμένα παιχνίδια

Όπως φαίνεται σε αποκαλυπτικό βίντεο του Open, τα σίδερα που στήριζαν τα καθίσματα στο παιχνίδι ήταν σάπια και σκουριασμένα.

Μάλιστα, από τις τέσσερις τετράδες καθισμάτων του παιχνιδιού που σκόρπισε τον θάνατο και τον πανικό, φέρεται να λειτουργούσε μόνο η μία.

ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Γνώριζε άραγε ο χειριστής ότι τα άλλα καθίσματα ήταν ελαττωματικά και για αυτό άλλαξε θέση στον 19χρονο με τον αδελφό του;

"Ενώ κάτσανε τα παιδιά στο καρεκλάκι, τα δύο μαζί και το άλλο χωριστά και η μάνα από κάτω, τους λέει "παιδιά μην κάθεστε σε αυτά, καθίστε στα πιο πίσω", γιατί ο κύριος θα ήξερε ότι ήταν για τα σκουπίδια και κάθισαν τα παιδιά στο πιο πίσω κάθισμα και έγινε πάλι το μοιραίο", είπε η γιαγιά του παιδιού στο Mega.

ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


"Ο Γιάννης έπεσε πάνω στα σίδερα, ο μεν Δημήτρης γαντζώθηκε από τα σίδερα και δεν χάσαμε και δεύτερο παιδί και η μάνα έβλεπε μπροστά της το παιδί μέσα στα αίματα νεκρό. Ποιος το αντέχει αυτό το πράγμα;", είπε η γιαγιά.

Όταν συνέβη το περιστατικό και ο 19χρονος βρέθηκε στο έδαφος, ο χειριστής του παιχνιδιού τράπηκε αμέσως σε φυγή χωρίς καν να σταματήσει το παιχνίδι. Χρειάστηκε η παρέμβαση άλλων που βρίσκονταν στον χώρο για να κατεβάσουν τον διακόπτη.

Το λούνα παρκ του τρόμου σφραγίστηκε από την αστυνομία και το μοιραίο παιχνίδι μπήκε στο μικροσκόπιο πραγματογνωμόνων.

Όπως προκύπτει, το συγκεκριμένο λούνα παρκ όχι μόνο λειτουργούσε από την αρχή της σεζόν χωρίς άδεια, όχι μόνο έκοβε εισιτήρια για παιχνίδια που είχαν χαλάσει, αλλά δεν είχαν γίνει όπως φαίνεται και οι απαραίτητοι έλεγχοι στο σύνολο των εγκαταστάσεων.

"Δεν αδειοδοτούνται αυτά για τη λειτουργία τους, ανεβάζουν στο notifybusiness γνωστοποίηση, δεν είχαν κάνει γνωστοποίηση. Ο δήμος ήταν στη διαδικασία επιβολής κυρώσεων πριν γίνει το ατύχημα", είπε η Αναστασία Χαλκιά, δήμαρχος Κασσάνδρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ο ίδιος ιδιοκτήτης έχει και δεύτερο λούνα παρκ στη Χαλκιδική.

ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Το λούνα παρκ βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από το λούνα παρκ που έγινε το ατύχημα. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει άδεια λειτουργίας.

Χαλκιδική: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συλληφθέντες

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για το δυστύχημα σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

O 58χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού, τμήμα του οποίου έσπασε, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πολυγύρου και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και με την ολοκλήρωσή της θα αποφασιστεί η ποινική αξιολόγηση του 58χρονου και του 21χρονου.

Σε βάρος του 58χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σε βάρος του 21χρονου για θανατηφόρα έκθεση.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου