Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Ο συνεχώς διευρυνόμενος πόλεμος

Πολ Κρεγκ Ρόμπερετς

Το Κρεμλίνο έχει μια εκπληκτική αδυναμία να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Ο Peter Koenig εξηγεί ότι το ΝΑΤΟ εισέβαλε τώρα στη Ρωσία μπαίνοντας στο Κουρσκ και το Κρεμλίνο εξακολουθεί να προσποιείται ότι εμπλέκεται σε μια περιορισμένη συνοριακή σύγκρουση με την Ουκρανία στο

Ντονμπάς. 

Πράγματι, το Κρεμλίνο είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα που οι ηγέτες της Ρωσίας ήταν ανίκανοι να φανταστούν ότι μια υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ και εξοπλισμένη δύναμη θα περνούσε η ίδια στη Ρωσία που η περιοχή του Κουρσκ έμεινε εντελώς απροστάτευτη.

Αυτή η ταπείνωση που υφίσταται η Ρωσία είναι η άμεση συνέπεια του απερίσκεπτου τρόπου με τον οποίο το Κρεμλίνο διεξήγαγε τη σύγκρουση με την Ουκρανία. 

Η Δύση έχει καταστήσει σαφές από την αρχή το 2014 -πριν από μια δεκαετία- όταν η Ουάσιγκτον ανέτρεψε την εκλεγμένη ουκρανική κυβέρνηση και εγκατέστησε μια νεοναζιστική μαριονέτα ότι η Δύση βρισκόταν σε πόλεμο με τη Ρωσία. Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι το Κρεμλίνο θα αναγνώριζε ότι αντιμετώπιζε έναν επιθετικό δυτικό εχθρό. 

Αντ 'αυτού, το Κρεμλίνο σπατάλησε οκτώ χρόνια ζητώντας τη συμφωνία του Μινσκ και μια αμοιβαία συμφωνία ασφάλειας με τη Δύση, ενώ η Δύση δημιούργησε και εξόπλισε έναν στρατό για την Ουκρανία. Το Κρεμλίνο τελικά αναγκάστηκε να αναλάβει δράση, για την οποία δεν ήταν προετοιμασμένο στρατιωτικά, όταν ο ουκρανικός στρατός ήταν έτοιμος να επιτεθεί στις δύο αποσχισθείσες δημοκρατίες στο Ντονμπάς και να σφαγιάσει τον ρωσικό πληθυσμό.

Η ρωσική καθυστερημένη επέμβαση ήταν τόσο αδύναμη και τόσο περιορισμένη που εξέπληξε τους πάντες. Το Κρεμλίνο τόνισε ότι η πρόθεσή του περιορίζεται στο Ντονμπάς και δεν αποτελεί εισβολή στην Ουκρανία. Κατά συνέπεια, το Κίεβο αφέθηκε ανεμπόδιστο να διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Το Κρεμλίνο δεν έχει κάνει τίποτα για να καταστρέψει την ικανότητα της Ουκρανίας να διεξάγει πόλεμο, όπως αποδεικνύει η ίδια η εισβολή της Ουκρανίας / ΝΑΤΟ στη Ρωσία.

Ήταν σαφές για μένα από την αρχή ότι η αδυναμία του Πούτιν να αποδεχθεί την πραγματικότητα θα οδηγούσε σε έναν σταδιακά διευρυνόμενο πόλεμο και ότι ο Πούτιν δεν έκανε επαρκείς συμβατικές προσπάθειες για να διατηρήσει τη σύγκρουση συμβατική. 

Ένας μεγάλος ρωσικός στρατός φαίνεται να μην είναι στο τραπέζι, όπως δείχνουν οι πολυάριθμες διαβεβαιώσεις του Πούτιν ότι δεν θα υπάρξει επιστράτευση. Κατά συνέπεια, το Κρεμλίνο έχει θέσει σε εφαρμογή τακτικές πυρηνικές δυνάμεις για να καταστρέψει την ικανότητα του ΝΑΤΟ να διεξάγει πόλεμο. Φαίνεται ότι η πρόβλεψή μου εδώ και πολύ καιρό ότι η αιώνια υπομονή του Πούτιν οδηγούσε άμεσα σε πυρηνικό πόλεμο είναι σωστή.

Αναρωτιέμαι αν ο μη δυτικός κόσμος είναι ικανός να κατανοήσει το κακό που αντιπροσωπεύουν η Δύση και το Ισραήλ. (Η Ilana Mercer, η ίδια Εβραία και πρώην κάτοικος του Ισραήλ, περιγράφει την ισραηλινή νομιμοποίηση των εγκλημάτων πολέμου εδώ: https://www.lewrockwell.com/2024/08/ilana-mercer/de-sade-at-sde-teiman-when-genocide-snuff-films-extra-judicial-assassinations-rape-are-de-facto-legal/)

 Ο Πούτιν εξακολουθεί να πιστεύει ότι η σύγκρουση με το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης για μια λογική διευθέτηση. Αν το σκέφτεται αυτό, δεν έχει ιδέα τι αντιμετωπίζει ο ίδιος και η Ρωσία.

Το Κρεμλίνο έχει υπολογίσει λάθος κάθε βήμα στο δρόμο προς τον Αρμαγεδδώνα. Ο Πούτιν δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης από την Ουάσιγκτον. Ο Πούτιν αρνήθηκε τα αιτήματα το 2014 των δημοκρατιών του Ντονμπάς να επανενσωματωθούν στη Ρωσία, όπως η Κριμαία. Αν ο Πούτιν είχε αποδεχθεί το αίτημα, δεν θα υπήρχε πόλεμος. 

Ο Πούτιν παρακολούθησε για οκτώ χρόνια τη δημιουργία ενός ουκρανικού στρατού από τη Δύση και δεν ανέλαβε συγκρίσιμη συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων. Έπρεπε να βασιστεί στον ημι-ιδιωτικό όμιλο Wagner κατά τα αρχικά στάδια της σύγκρουσης. 

Ο Πούτιν δεν έχει κάνει τίποτα για να επιβάλει καμία από τις δηλωμένες κόκκινες γραμμές του, ενθαρρύνοντας έτσι πάντα περισσότερες προκλήσεις που διευρύνουν τη σύγκρουση. Δεν έχει δημιουργήσει συμβατικό στρατό. Αυτό που θα έπρεπε να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ είναι ένας στρατός τεσσάρων ή πέντε εκατομμυρίων υψηλά εκπαιδευμένων στρατιωτών οπλισμένων μέχρι τα δόντια με τα ανώτερα ρωσικά οπλικά συστήματα. Αντ 'αυτού, υπάρχουν ρωσικά πολεμικά παιχνίδια που ασκούν την έναρξη ενός αφοπλιστικού τακτικού πυρηνικού χτυπήματος στην ικανότητα του ΝΑΤΟ.

Προς υπεράσπιση του Κρεμλίνου μπορεί κανείς να πει ότι το Κρεμλίνο πίστευε στην καλή θέληση, στη λογική της Δύσης και στην ικανότητα της Δύσης να ζει και να αφήνει να ζει. Αλλά πιστεύοντας αυτό, παρά όλες τις αδιάσειστες αποδείξεις για το αντίθετο, είναι ανεξήγητο.

Έτσι, μας λέει ο Peter Koenig, ο πόλεμος είναι προ των πυλών: https://www.globalresearch.ca/has-president-putins-patience-reached-its-limits%E2%80%A8/5865408

paulcraigroberts.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου