Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Ποια είναι η νούμερο ένα δεξιότητα που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε στην δουλειά σας

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να είστε επιτυχημένοι στην εργασία σας. Η προσαρμοστικότητα είναι μία, σύμφωνα με τον καθηγητή του Harvard Business School Joseph Fuller.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι «ανοιχτοί σε απροσδόκητες ευκαιρίες και

αγκαλιάζουν την αλλαγή αντί να τη φοβούνται», ανέφερε στο Make It του CNBC.

Η ευσυνειδησία είναι κάτι άλλο, σύμφωνα με τον ψυχολόγο στο χώρο εργασίας Benjamin Granger, ή το να είσαι οργανωμένος, υπεύθυνος και σκληρά εργαζόμενος. Αυτό «προβλέπει την απόδοση σε πολλές θέσεις εργασίας», υποστηρίζει.

Συνεχής μάθηση

Ο πρώην συνεργάτης του DoorDash και της Google, ο Nolan Church, ορκίζεται σε ένα άλλο χαρακτηριστικό: τη συνεχή μάθηση. Κανένα άλλο χαρακτηριστικό δεν συγκρίνεται από την άποψη της σημασίας, λέει, «όλα ισοδυναμούν με αυτό». Να γιατί ο Church, επί του παρόντος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δεδομένων μισθών FairComp, πιστεύει ότι η συνεχής μάθηση είναι το κλειδί.

Ο κόσμος είναι ένα δυναμικό μέρος που αλλάζει

Αρχικά, η ζωή, η τεχνολογία, οι ανάγκες των ανθρώπων — κανένα από αυτά δεν είναι στάσιμο.

«Ο κόσμος είναι ένα δυναμικό μέρος που αλλάζει πάντα», λέει, «Και οι καλύτεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι στρατηγικές που λειτούργησαν πριν από δύο χρόνια είναι ήδη μπαγιάτικες». Οι στρατηγικές που λειτούργησαν ακόμη και πριν από πολύ καιρό μπορεί κάλλιστα να είναι άσχετες. Εάν εργάζεστε στο μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για παράδειγμα, και θέλετε να στοχεύσετε ορισμένους χρήστες με τις αναρτήσεις σας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο πώς έχουν αλλάξει οι βάσεις χρηστών των διαφόρων πλατφορμών με την πάροδο του χρόνου.

Οι άνθρωποι που μαθαίνουν συνεχώς είναι «σε θέση να προσαρμοστούν καθώς οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν συνεχώς», λέει.

Η «κάλυψη κενών δεξιοτήτων» είναι το κλειδί

Ομοίως, καθώς αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων και των πελατών, αλλάζουν και οι δεξιότητες που χρειάζεστε για να τους εξυπηρετήσετε.

Η συνεχής μάθηση σάς δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσετε να «καλύπτετε κενά δεξιοτήτων», λέει ο Church. Σχεδόν οι μισές, το 46% των εταιρειών ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Upwork σε 2.500 εργαζόμενους παγκοσμίως. Εάν οι εργαζόμενοι σε αυτές τις εταιρείες θέλουν να παραμείνουν σχετικοί, πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία.

Η απόκτηση αυτών των νέων δεξιοτήτων σας βοηθά «να ανεβείτε πιο γρήγορα στην καριέρα σας», τονίζει ο Church.

Η «Δημιουργία συνδέσεων για να καινοτομήσετε»

Τέλος, η διαρκής εκμάθηση σας βοηθά να βρίσκετε νέες ιδέες.

Ο Church το αποκαλεί «δημιουργία συνδέσεων για καινοτομία». Με τη συσσώρευση και τη συγκέντρωση νέων πληροφοριών, «αυτό που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι είναι να συνδέουν παλιές ιδέες με νέους τρόπους», λέει. «Και αυτός είναι, κατά τη γνώμη μου, ο ορισμός της καινοτομίας», συμπληρώνει.

Δίνει το παράδειγμα του Steve Jobs και του iPhone, έναν συνδυασμό προϋπαρχόντων κινητών τηλεφώνων και iPod της Apple. «Ήταν δύο ξεχωριστά προϊόντα», λέει ο Church. «Ο Στιβ τα έβαλε μαζί».

economistas.gr/stories

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου