Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Τραγωδία στο Πευκοχώρι: Το υπουργείο αδειάζει τη Χαλκιά - «Μόνος αρμόδιος ο δήμος Κασσάνδρας»

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τις αρμοδιότητες αδειοδότησης και ελέγχου των λούνα παρκ για τον τραγικό χαμό του 19χρονου


Ανακοίνωση για τις δηλώσεις της δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά, αναφορικά με την τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του όταν ξεκόλλησε το κάθισμα περιστρεφόμενης καρέκλας, εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, ξεκαθαρίζοντας πως «μοναδική αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του

νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ είναι ο δήμος».

Ειδικότερα, το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρει: «Σύμφωνα με το άρθρο 110 του ν. 4442/2016 μοναδική αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κασσάνδρας.

Η επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας επίσης γίνεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του οικείου δήμου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Κασσάνδρας».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα σε δηλώσεις της η δήμαρχος Κασσάνδρας είχε τονίσει: «Το θέμα είναι ότι αυτά πρέπει να είναι πιστοποιημένα. Ο δήμος τι μηχανισμό πρέπει να έχει για να ελέγξει αν αυτά τα μηχανήματα ήταν πιστοποιημένα; Το Υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει αν πληρούνται οι προδιαγραφές της ΚΥΑ».

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου