Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Mega deal στην αγορά αθλητικών ειδών – Ο όμιλος Fourlis εξαγόρασε τη Foot Locker σε Ελλάδα και Ρουμανία

Σε μια κίνηση στρατηγικού χαρακτήρα που διευρύνει το επιχειρηματικό του αποτύπωμα στην αγορά αθλητικών ειδών προχώρησε ο όμιλος Fourlis.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος Βασίλης Φουρλής, ο

όμιλος προχώρησε στην εξαγορά των δραστηριοτήτων της Foot Locker σε Ελλάδα και Ρουμανία, καθώς και στη σύναψη συμφωνιών αδειοδότησης (licensing agreements) για την επέκταση του δικτύου της Foot Locker στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

H αμερικανική εταιρεία αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά των αθλητικών ειδών και κυρίως σε ό,τι αφορά την κουλτούρα των sneakers, ενώ οι σχετικές υπογραφές έπεσαν μόλις χθες 27 Αυγούστου.

Οι όροι του deal

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο όμιλος Fourlis εξαγοράζει το υπάρχον δίκτυο καταστημάτων της Foot Locker στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, το οποίο περιλαμβάνει επί του παρόντος έξι καταστήματα. Από αυτά τρία φυσικά καταστήματα -και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα- είναι στην Ελλάδα και τρία φυσικά καταστήματα στη Ρουμανία.

Ταυτόχρονα, ο όμιλος συνάπτει αποκλειστικές συμφωνίες αδειοδότησης (licensing agreements) με την Foot Locker για την ανάπτυξη των αγορών της Ελλάδας και της Ρουμανίας, με παράλληλη επέκταση του δικτύου της μέσω της δημιουργίας καταστημάτων σε έξι επιπλέον χώρες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Συγκεκριμένα, στη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο. Η εξαγορά των δραστηριοτήτων της Foot Locker σε Ελλάδα και Ρουμανία υπόκειται σε ορισμένους όρους και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους και δη έως τον Απρίλιο του 2025.

Στόχος το άνοιγμα πάνω από 100 φυσικά καταστήματα στις 8 χώρες

Δεδομένης της δυναμικής της αγοράς και των ευκαιριών που η ίδια παρουσιάζει, ο όμιλος Fourlis στοχεύει στη λειτουργία περισσότερων από 100 καταστημάτων σε αυτές τις οκτώ χώρες, παράλληλα με το άνοιγμα οκτώ ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου