Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Σύλληψη του Pavel Durov Ρώσου Ιδρυτή και ΔΣ του Telegram στο αεροδρόμιο Le Bourget.

Σύλληψη του Ρώσου Ιδρυτή και ΔΣ του Telegram στο αεροδρόμιο Le Bourget. Ο Pavel Durov, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, συνελήφθη γύρω στις 8 μ.μ. αυτό το Σάββατο το απόγευμα, όταν κατέβηκε από το ιδιωτικό του τζετ στην πίστα στο

αεροδρόμιο Le Bourget, στη Γαλλία. Σε ηλικία 39 ετών, αυτός ο Γαλλορώσος συνοδευόταν από τον σωματοφύλακά του και μια γυναίκα και ερχόταν από Αζερμπαιτζάν.

Η σύλληψη έγινε από χωροφύλακες της GTA (Αερομεταφοράς Χωροφυλακής). Αναφέρεται στο FPR (φάκελος καταζητούμενων), ο Pavel Durov έφτασε κατευθείαν από το Αζερμπαϊτζάν. Εκκρεμούσε γαλλικό ένταλμα έρευνας που είχε εκδοθεί από το OFMIN της εθνικής διεύθυνσης της γαλλικής δικαστικής αστυνομίας, το οποίο είχε εκδοθεί βάσει προανάκρισης.

Η Δικαιοσύνη θεωρεί ότι η απουσία μετριοπάθειας, συνεργασίας με τις αρχές επιβολής του νόμου και των εργαλείων που προσφέρει το Telegram (αριθμός μιας χρήσης, κρυπτονομίσματα κ.λπ.) το καθιστά συνένοχο σε διακίνηση ναρκωτικών, εγκλήματα κατά παιδιών και απάτη.

Αυτό το ένταλμα έρευνας εκτελούνταν εάν και μόνο εάν ο Πάβελ Ντούροφ βρισκόταν σε εθνική επικράτεια. “Έκανε ένα λάθος σήμερα το βράδυ. Δεν ξέρουμε γιατί… Αυτό ήταν απλώς ένα στάδιο; Εν πάση περιπτώσει, είναι ασφαλής!”, διαρρέει στο TF1/ LCI πηγή που πρόσκειται στην έρευνα. Επειδή ήξερε ότι ήταν persona non grata στη Γαλλία, ο Pavel Durov είχε τη συνήθεια να ταξιδεύει στα Εμιράτα, στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, στη Νότια Αμερική… Ταξίδευε πολύ λίγο στην Ευρώπη και απέφευγε τις χώρες όπου το Telegram είναι υπό επιτήρηση.

Και τώρα;
Οι ανακριτές του ONAF (Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Απάτης που υπάγεται στο τελωνείο) τον ειδοποίησαν και τον έθεσαν υπό κράτηση. Θα πρέπει να παρουσιαστεί σε ανακριτή αυτό το απόγευμα του Σαββάτου πριν από πιθανή απαγγελία κατηγορίας την Κυριακή για πληθώρα αδικημάτων: τρομοκρατία, ναρκωτικά, συνέργεια, απάτη, ξέπλυμα χρήματος, παραλαβή κλοπιμαίων, παιδικό εγκληματικό περιεχόμενο κ.λπ.TF1

Tην είδηση του Ρώσου μεταδίδουν και τα ρώσικα μέσα

Πολλοί σχολιάζουν ότι είναι μια υπόθεση Λογοκρισίας και ότι θέλουν να φιμώσουν το Telegram και ότι φτιάχνουν έναν 2ο Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο Pavel Durov έχει δηλώσει ανοιχτά ότι στοχοποιείται από τις υπηρεσίες πληροφοριών διαφόρων χωρών, όπως εξήγησε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Tucker Carlson
Σε απάντηση, η διοίκηση της Telegram ανέπτυξε ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης σε περίπτωση σύλληψης του ίδιου του Durov.

Αυτό το σχέδιο εγκρίθηκε από τον Durov και τον αναπληρωτή του, Dmitry Butkin. Εάν συλληφθεί από τις γαλλικές αρχές στο Παρίσι, το σχέδιο θα τεθεί αυτόματα σε ισχύ το επόμενο πρωί.

Το σχέδιο διασφαλίζει ότι η ομάδα ανάπτυξης του Telegram θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για να διατηρήσει την εταιρεία λειτουργική και να συνεχίσει να επιτυγχάνει τους στόχους της.

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ … ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΜΟΣΧΑ

Ο αντιπρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου Vladislav Davankov είπε ότι κάλεσε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Durov.

Η σύλληψη [του Ντούροφ] μπορεί να έχει πολιτικούς λόγους και να είναι ένα εργαλείο για την απόκτηση πρόσβασης στις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών του Telegram. Αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί”, είπε ο βουλευτής.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου