Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Νεκροταφείο NATOϊκών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων το Κουρσκ – Πάνω από 6.000 νεκροί Ουκρανοί (vid)

Χάθηκε η «αφρόκρεμα» των ουκρανικών Ε.Δ. που εκπαιδεύτηκε από το ΝΑΤΟ


Η Ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ αποδεικνύεται ολέθριο λάθος καθώς χάνεται η «αφρόκρεμα» των ουκρανικών Ε.Δ. που εκπαιδεύτηκε από νατοϊκούς στρατιωτικούς.

«Οι απώλειες των Ουκρανών σε μια ημέρα ήταν πάνω από 300 στρατιώτες και 14 τεθωρακισμένα οχήματα, μεταξύ των οποίων ένα άρμα μάχης, ένα όχημα μάχης πεζικού, ένα

τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, 11 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 7 μηχανοκίνητα οχήματα, κ.α.».

«Από την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή του Κουρσκ, οι απώλειες του Ουκρανικού στρατού ήταν:

πάνω από 5.800 στρατιώτες,

72 άρματα μάχης,

31 οχήματα μάχης πεζικού,

58 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,

544 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης 

177 μηχανοκίνητα οχήματα,

37 πυροβόλα όπλα,

5 συστήματα αεράμυνας,

11 εκτοξευτές πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων 3 HIMARS MLRS» κ.α..

Την ίδια ώρα ο Τσετσένος Διοικητής των ειδικών δυνάμεων της μονάδας «Akhmat», Apti Alaudinov, δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας στο Κουρσκ ανασυντάσσονται αφού σταμάτησαν και υπέστησαν μεγάλες απώλειες και ενδέχεται να επιχειρήσουν να χτυπήσουν σε άλλη περιοχή.

«Ο ρωσικός στρατός τους απώθησε από πολλούς οικισμούς. Η Αχμάτ δεν έχει ξένους μισθοφόρους μεταξύ των αιχμαλώτων που κρατά».

ΝΑΤΟϊκό νεκροταφείο στο Κουρσκ

Μαζί με χιλιάδες στρατιώτες, η αιφνιδιαστική επίθεση του Κιέβου στην ρωσική συνοριακή επαρχία του Κουρσκ περιλάμβανε μια σειρά ΝΑΤΟϊκού εξοπλισμού.

Ρωσικά ΜΜΕ παρουσιάζουν μία λίστα με τα δυτικά άρματα και λοιπά οπλικά συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν στο Κουρσκ και καταστράφηκαν:

◾️ Challenger 2: Καταστροφή τουλάχιστον δύο Challenger 2 στην επαρχία του Κουρσκ


◾️ Abrams: Η πρώτη καταστροφή αμερικανικών αρμάτων Abrams στα εδάφη του Κουρσκ αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα. Τουλάχιστον 20 από τα 31 Abrams που παραδόθηκαν στο Κίεβο έχουν πλέον χαθεί.

◾️ HIMARS: Τουλάχιστον τρία από αυτά τα αμερικανικά συστήματα πυροβολικού έχουν καταστραφεί κατά την εισβολή στο Κουρσκ.


◾️ Stryker: Περίπου δώδεκα από αυτά έχουν καταστραφεί από τη ρωσική αεροπορία και τα drones Lancet  στην περιοχή του Κουρσκ.

◾️ Marder: Τουλάχιστον τρία από αυτά τα γερμανικά «Schutzenpanzer» έχουν χτυπηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή του Κουρσκ.

◾️ Bradley: Οκτώ από αυτά τα αμερικανικά τεθωρακισμένα καταστράφηκαν μέσα σε 24 ώρες στις 12 Αυγούστου.

◾️ Kirpi: Την περασμένη εβδομάδα, FPV έπληξε τουρκικής κατασκευής Kirpi MRAP που δρούσε κάπου στην περιοχή του Κουρσκ.

◾️ Humvee: Αυτά τα πανταχού παρόντα οχήματα κατασκευής των ΗΠΑ έχουν εντοπιστεί τόσο από ανακοινώσεις του ρωσικού Υπουργείο Άμυνας όσο και σε αναφορές ΜΜΕ μετά από βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ακόμα και μισθοφόροι αμερικανικής μισθοφορικής εταιρείας που επιχειρούν σε ρωσικό έδαφος πόζαραν με φόντο ένα Humvee.

◾️M113 APC: Τουλάχιστον ένα M113 χτυπήθηκε στο Κουρσκ τις περασμένες μέρες.

warnews247.gr/war-monitor/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου