Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Αρχηγός ΓΕΣ Γαλλίας: «Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή..Πρέπει να προετοιμαστούμε για πολύ δύσκολες στιγμές για Δύση… Δεν θα επιστρέψουμε στον κόσμο του πριν. Αυτό που συμβαίνει, θα πρέπει να το ζήσουμε”!!!!


Ο αρχηγός ΓΕΣ Γαλλίας: «Μπαίνουμε αποφασιστικά σε μια νέα εποχή..πρέπει να προετοιμαστούμε για πολύ δύσκολες στιγμές για τη Δύση… Ας μην πιστεύουμε ότι θα επιστρέψουμε στον κόσμο του πριν. Αυτό που συμβαίνει, θα πρέπει να το ζήσουμε”
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για αρκετά δύσκολες, αν όχι πολύ δύσκολες, στιγμές για

τη Δύση», είπε ο αρχηγός του επιτελείου των γαλλικών στρατευμάτων την Τρίτη ενώπιον ακροατηρίου ηγετών των επιχειρήσεων, καθώς ενισχύεται η «απαλλαγή» του δυτικού μοντέλου .

«Μπαίνουμε αποφασιστικά σε μια νέα εποχή, σε μια Δύση που αμφισβητείται (…) και σε έναν εξαιρετικά ισχυρό κατακερματισμό της διεθνούς τάξης», προειδοποίησε ο στρατηγός Τιερί Μπουργκάρντ στους επικεφαλής του Medef και δέκα μεγάλων γαλλικών ομίλων.

Αυτή η διεθνής τάξη «θεμελιώθηκε στο νόμο, χτίστηκε από τον δυτικό κόσμο και κατηγορούμαστε ότι την χτίσαμε για τον δυτικό κόσμο», πρόσθεσε, περιγράφοντας «ταυτόχρονα την άνοδο μιας εναλλακτικής τάξης (…) που θέλει να μας εκτοπίσει».

Ο στρατηγός μίλησε στο Παρίσι κατά τη διάρκεια τελετής έναρξης της συνεργασίας ProMilès μεταξύ αυτών των ομάδων και του στρατού, με στόχο ιδίως την επανεκπαίδευση τραυματισμένων στρατιωτών στον ιδιωτικό τομέα, την ενίσχυση της εφεδρείας και την απασχόληση συζύγων στρατιωτικών.

Τον Απρίλιο, ο Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, Sébastien Lecornu, δήλωσε ότι ήθελε να εκσυγχρονίσει την απογραφή για να εντοπίζει «συνεχώς» τις δεξιότητες των εθελοντών που ενδέχεται να ενισχύσουν τη στρατιωτική εφεδρεία.

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, θέλει να διπλασιάσει τον αριθμό των εφέδρων, σήμερα 40.000, που έρχονται να υποστηρίξουν τους 200.000 και πλέον στρατιώτες του γαλλικού στρατού.

«Η χρήση βίας είναι ανεμπόδιστη και φαίνεται να είναι ο ισχυρότερος τρόπος για να επιβάλει κανείς τη θέλησή του και να επιλύσει τις διαφορές», συνέχισε ο στρατηγός Burkhard“Ας μην πιστεύουμε ότι θα επιστρέψουμε στον κόσμο του πριν. Αυτό που συμβαίνει, θα πρέπει να το ζήσουμε”.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες, από τον στρατιωτικό τομέα (KNDS, Thalès, Dassault Aviation, κ.λπ.) ή μη (Société Générale, Michelin, Schneider Electric, κ.λπ.) αναλαμβάνουν μέσω αυτής της συνεργασίας να «εδραιώσουν ή να ξεκινήσουν» τις σχέσεις τους με τη στρατιωτική εκπαίδευση ανανεώσιμη περίοδο πέντε ετών.

Μεταξύ των βασικών στρατηγικών παραγόντων των επόμενων ετών, ο στρατιωτικός ανέφερε επίσης τον πόλεμο πληροφοριών, στον οποίο «οι ανταγωνιστές μας δρουν εξαιρετικά έντονα».

Ανέφερε επίσης την κλιματική αλλαγή ως «καταλύτη για το χάος, όσον αφορά τον πόλεμο για την πρόσβαση σε πόρους, την εκτόπιση πληθυσμού ή την πείνα».lalibre

To λέει καθαρά έρχεται ένας αναδυόμενος νέος κόσμος που θέλει να επιβάλει μια νέα ισορροπία δυνάμεων και η παλαιά τάξη πραγμάτων (βλ τουλάχιστον η ηγεμονία Ευρώπης) θα συγκρουστεί δεν παραδίδει τα κλειδιά.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου