Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

“Σάββατο 30 Νοεμβρίου παραδίδεται το Μετρό Θεσσαλονίκης” – Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου παραδίδεται στους πολίτες το Μέτρο Θεσσαλονίκης. 

Αυτό αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση για την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

«30 Νοεμβρίου παραδίδουμε, δεν εγκαινιάζουμε απλά, το παραδίδουμε στους πολίτες το Μετρό Θεσσαλονίκης. Ανήμερα του Αγίου Ανδρέα , θα είναι μια μεγάλη γιορτή για

τη Θεσσαλονίκη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα χαρακτήρισε το Μετρό ως το σημαντικότερο έργο υποδομής για την Θεσσαλονίκη. «Αμφισβητούσαν και αρχαία και μετρό. Αποσπάσαμε τα αρχαία και τα επιστρέψαμε πίσω κομματάκι κομματάκι. Ο σταθμός Βενιζέλου θα είναι ίσως ο πιο εντυπωσιακός σταθμός Μετρό στον κόσμο. Ένας σταθμός μουσείο» ανέφερε σχολιάζοντας πως πλέον η Ελλάδα απέκτησε παγκόσμια τεχνογνωσία  στο πώς να υλοποιεί τέτοια έργα.

Για την ιδιαιτερότητα της σημερινής παρουσίασης όπου οι υπουργοί παρουσίασαν αναλυτικά τα έργα της Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι αναζητούσαν μια τέτοια ευκαιρία καθώς όπως είπε σε κάθε ομιλία στη ΔΕΘ έψαχναν μέσα σε λίγες παραγράφους να μιλήσουν για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα σε μια Εθνικής εμβέλειας ομιλία.


«Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση. Οργανώσαμε την σημερινή εκδήλωση με δύο σκοπούς.  Να παρουσιάσουμε το σχέδιο για την διπλή σύγκλιση. Η πρώτη σύγκλιση είναι ο εθνικός στόχος της χώρας για την ταχύτατη σύγκλιση Ελλάδας και Ευρώπης σε όλους τους δείκτες. Δεύτερη σύγκλιση είναι η περιφερειακή» ανέφερε ο Πρωθυπουργός κανόντας λόγο για ένα αθηνοκρεντρικό αναπτυξιακό μοντέλο που δημιούργησε  σημαντικές περιφερειακές ανισότητες.

«Το Περιφερειακό σχέδιο ανάπτυξης δεν μπορεί να εκπονείται σε κάποια γραφεία. Αλλά να είναι διαβουλευτικό και συνεκτικό. Η πλατφόρμα βοηθάει στο να ξέρουμε όλα τα έργα άρα και να τα αξιολογούμε.  Λογοδοσία, προτεραιοποίηση και αποτελεσματικότητα» είναι το τρίπτυχο σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς.  Καμία κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει περισσότερα έργα υποδομής. Οι πολίτες αρχίσουν και το αντιλαμβάνονται. Έχουμε αποδείξει ότι αυτά τα οποία λέμε μπορούμε να τα υλοποιήσουμε σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα» ανέφερε στη συνέχεια.

«Έχει δίκιο ο υπουργός Υγείας να λέει ότι η Θεσσαλονίκη εντός της επόμενης τετραετίας θα έχει το πιο σύγχρονο αντικαρκινικό και το πιο σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο στη χώρα.  Ουδέποτε είχαμε τέτοιο σχέδιο ανάταξης των υποδομών του ΕΣΥ. Μέσα στους επόμενους 18-24 μήνες θα δουν τις αλλαγές οι πολίτες» σημείωσε για την Υγεία ενώ έκανε παράλληλη αναφορά στον σχεδιασμό από την αρχή του συγκοινωνιακού έργου στον ΟΑΣΘ και στα νέα λεωφορεία αλλά και στον Flyover.

«Προκαλούσε σχετική και αντιλαμβανόμενη δυσφορία στην πόλη. Προχωρά με μεγάλη ταχύτητα. Η πρόθεση μας είναι να είναι έτοιμο πριν από τις εκλογές της άνοιξης του 2027» ανέφερε χαρακτηριστικά.

theopinion.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου