Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις πυρκαγιές: Σ’ ελεύθερη πτώση η Νέα Δημοκρατία…

Γι΄ακόμα ένα καλοκαίρι η κυρίαρχη εικόνα στη χώρα μας δεν ήταν άλλη από τις πυρκαγιές που έκαψαν σχεδόν τα πάντα. Τον ανεπιθύμητο… πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η Αττική, μα, δυστυχώς, και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδος.

Αποτελεί κοινό μυστικό πως ο κρατικός μηχανισμός γι’ άλλη μια φορά (κι αυτό δεν έχει να κάνει με

κόμματα και το ποιος είναι στο Μαξίμου, αλλά αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα) δεν ανταποκρίθηκε, παίρνοντας κάτω από τη βάση.

Φυσικά τα βέλη στράφηκαν στη Νέα Δημοκρατία, αφού είναι το κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση και δε διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση, παρά τα… μούσια που άφηναν κομβικά στελέχη της.

Το πόσο απογοητευμένος είναι ο κόσμος από το κυβερνών κόμμα αποτυπώθηκε και στην ακροτελεύτια σφυγμομέτρηση που, όπως μαθαίνει το instanews.gr, έγινε πίσω από κλειστές πόρτες και δε θα βγει (τουλάχιστον ακόμη) στην «επιφάνεια».

Τι έδειξε η μίνι δημοσκόπηση που έγινε μετά τις πυρκαγιές στην Αθήνα;

Πως η ΝΔ μετρά σημαντικότατες απώλειες, μιας και πλέον παίρνει μικρότερο ποσοστό ακόμα κι απ’ αυτό που συγκέντρωσε στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Τι σημαίνει αυτό; Πως κινείται, στην παρούσα φάση, στα πέριξ του 25%.

Δεύτερο κόμμα παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι λίγο πάνω από το 15%, ενώ τα πάνω του έχει πάρει και ο Κυριάκος Βελόπουλος, που είναι ξεκάθαρα διψήφιος. Το ΠΑΣΟΚ- εν αναμονή εσωκομματικών εκλογών, να θυμίσουμε- διατηρείται λίγο κάτω από το 14%.

Μπορεί, ωστόσο, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να βρίσκεται σ’ εμφανή πτώση, όμως το θετικό για τον ίδιο και την παράταξή του είναι πως κατ’ ουσίαν δεν υπάρχει «σοβαρή» αξιωματική αντιπολίτευση, ικανή να τον «ανατρέψει».

Αναμενόμενα, λοιπόν, τα νούμερα της ΝΔ θ’ ανέβουν στο εγγύς ή απώτερο μέλλον…

instanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου