Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος!


του Θοδωρή Γιάνναρου*

"Ο θρασύς-ανόητος μπορεί να θέλει να κάνει πράγματα, αλλά στο τέλος φαίνεται ξεκάθαρα, πως το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι μια… ολοστρόγγυλη τρύπα στο νερό!"

Ένας εκλογικός λαγός μπήκε ως πρώτος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Σύριζα απλά και μόνο, μπας και φέρει κανένα ψηφαλάκι από τη διασπορά στο συνονθύλευμα, που τότε παρέπαιε (όχι ότι τώρα δε συμβαίνει το ίδιο και σε πολύ χειρότερο βαθμό…). Τελικά τον έπεισαν τον καθηγητή πως θα γινόταν ήρωας αν κέρδιζε ο Κασσελάκης… Απ’ ότι φαίνεται, τον έπεισαν για την επικείμενη μεγαλειώδη νίκη του Σύριζα και μάλλον του υποσχέθηκαν λαγούς με πετραχήλια και περίοπτη θέση δίπλα στον… "αυτοδημιούργητο" πρόεδρο!

Έλα μου όμως, που το συνονθύλευμα άναρχων συνιστωσών γελοιοποιήθηκε και αυτοδιαλύθηκε, αφήνοντας τον πρόεδρο μόνο του, παρέα με κάποιους που δεν είχαν που αλλού να πάνε -αδέσποτους δηλαδή!

Είδε λοιπόν… και αποείδε ο καθηγητής μας εξ Αμερικής, πως ναι μεν είχε όνειρα για part time καριέρα πολιτικού, μαζί με το καθηγητιλίκι, αλλά τα όνειρα αυτά ήταν φρούδα και βασίζονταν στις ανοησίες που του είχε αραδιάσει ο "αυτοδημιούργητος". Κάπως έτσι όταν κατάλαβε πως το κόμμα που τον έπεισε να συμμετάσχει στην ψυχρολουσία, είχε γελοιοποιηθεί για τα καλά, αποφάσισε να τα βροντήξει και να μην χάνει άλλο τον χρόνο του…

Κάπου εκεί ο Τάιλερ και ο ίδιος ο πρόεδρος, μάλλον γονυπετείς τον ικέτευσαν… στην επιστολή παραίτησής του, να δηλώσει πως δίνει την έδρα του μόνο στον Κασσελάκη, μπας και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και καταφέρει το παιδί να πατήσει το πόδι του στο κοινοβούλιο…

Μιλάμε όμως για απύθμενο θράσος του… "ψαρά καβουριών" εξ Αμερικής! Εντάξει, τον καθηγητή τον έπεισαν -δεν ξέρω με ποιο τρόπο, αλλά τον έπεισαν! Ξέχασαν όμως μάλλον, πως κάτω από τον καθηγητή υπήρχαν 7 επιλαχόντες πριν τον "αυτοδημιούργητο", που έπρεπε, ο ένας μετά τον άλλο να παραιτηθούν υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, ακόμα και εκείνοι οι δύο, που πλέον δεν βρίσκονται σε αυτό το συνονθύλευμα, αλλά σε κάποιο άλλο διπλανό!

Εκτός από "πρόεδρος υπό εντονότατη αμφισβήτηση", μιας και έχει χάσει πλέον την πλειοψηφία στην Κ.Ο. της παράταξης μετά την ψηφοφορία για αλλαγή του Σωκράτη Φάμελλου, ο Κασσελάκης πήρε μεν μια πύρρειο νίκη με… σκορ 17-16, οπότε στην Κ.Ο. διαθέτει μόνο 17 από τους συνολικά 35 βουλευτές που αριθμεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει από την άλλη, και ένα άλλο πρόβλημα τώρα, που συνειδητοποιεί ότι οι ψιχάλες που δέχεται στο κούτελο, δεν είναι σταγόνες βροχής!

Κανένας δεν πρόκειται να αποποιηθεί του δικαιώματός που του δίνει το Σύνταγμα της Ελλάδος, να καταλάβει τη βουλευτική έδρα που του/της ανήκει, όσο και αν ο Τάιλερ θέλει τον καλό του στη Βουλή, να τον καμαρώνει σαν γιόφτικο σκεπάρνι!

Λόγω πλέον του γεγονότος ότι ο "αυτοδημιούργητος ψαράς καβουριών”, δέχεται καθημερινά σχεδόν τη γελοιοποίηση από φίλους και αντιπάλους και έχει και τον αψύ Κρητικό εκ Σφακείων να του αλλάζει τον αδόξαστο, η "Κασσελάκης Ο.Ε." αποφάσισε να κινηθεί στρατηγικά προς την κατασκευή εσωτερικών εχθρών με κύριο στόχο πλέον τον Αλέξη Τσίπρα, που του έχει καθίσει στο ρουθούνι και τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για όλα και για το ότι εκείνος φταίει, που δεν θα κρατήσει την προγαμιαίο υπόσχεση του στον Τάιλερ και από το βήμα της Βουλής να φάει λάχανο τον Μητσοτάκη και να τον ρημάξει… όπως μόνον αυτός ξέρει!

Ο Τσίπρας από τη μία κάθεται στη βεράντα του στο Σούνιο, πίνει τα τσιπουράκια του, ρίχνει και καμιά βουτιά στα γαλαζοπράσινα νερά και τον περιμένει χωρίς να βιάζει καταστάσεις, να πέσει ως φρούτο που σάπισε και ξεκόλλησε από το κλαδί!

Από την άλλη, ο Μητσοτάκης, δεν ασχολείται καν μαζί του! Ξέρει ότι ο Κασσελάκης ήταν το τυχερό του χαρτί… σαν να έπεσε δηλαδή από την Ακρόπολη και να βρήκε πορτοφόλι. Συνειδητοποίησε πως η τύχη τον ευεργέτησε και του στείλε τον Κασσελάκη, που μαζί με τον άλλον εκ Κρήτης - τον απίθανο Ανδρουλάκη, εγγυήθηκαν την παραμονή του στην προεδρία της Ν.Δ. και την πρωθυπουργία! Κακά τα ψέμματα: αν είχε ν’ αντιμετωπίσει έναν σοβαρό πολιτικό αντίπαλο, θα είχε ήδη χάσει τη μπάλα και θα είχε εξαϋλωθεί πολιτικά!

Ο Κασσελάκης κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, αλλά αυτό που σίγουρα το μυαλουδάκι του δεν μπορεί να συλλάβει είναι το ότι ποτέ ένα λάθος δεν διορθώνεται με άλλο λάθος και πως μετά τις Ευρωεκλογές, διαπράττει οικτρά λάθη πάνω σε προηγούμενα λάθη…

Πραγματικά είναι πολύ τυχερός ο Μητσοτάκης, που δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με την αντιπολίτευση και να σπαταλήσει φαιά ουσία, μιας και έχει άλλα προβλήματα με την καρέκλα του, που ήδη είναι μισόπριονισμένη εκ των έσω, με το πριόνι να δουλεύει ασταμάτητα!

Σιγά σιγά και όπως πάει, φαίνεται πως οι Κρητικοί σωτήρες της χώρας, σιγά σιγά αρχίζουν να μας τελειώνουν, με πρώτο τον "αυτοδημιούργητο" ψαρά καβουριών εξ Αμερικής!

*Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι μοριακός βιολόγος - γενετιστής.

capital.gr/arthra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου