Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

«Φουντώνει» η φλόγα: Συμμαχία κατά του Ισραήλ από Ιράν, Συρία, Υεμένη και Ιράκ

Εξετάζουν χτύπημα σε ισραηλινό έδαφος

Ανώτερος Ιρανός στρατιωτικός διοικητής δήλωσε την Πέμπτη ότι το Ιράν και οι συμμαχικές του πολιτοφυλακές συζητούν πώς να εκδικηθούν τη δολοφονία του αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με ΜΜΕ, έχει αναπτυχθεί υπό την ηγεσία του Ιράν συμμαχία με Συρία, Ιράκ και Υεμένη, η

οποία εξετάζει την πραγματοποίηση χτυπήματος μέσα στο έδαφος του Ισραήλ:

Ο ηγέτης της Χαμάς Ismail Haniyeh σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη. Η Χαμάς και το Ιράν κατηγόρησαν το Ισραήλ και τις ΗΠΑ και υποσχέθηκαν αντίποινα.

Τα αντίποινα του Ιράν στο Τελ Αβίβ για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη «θα είναι πιο σοβαρά, πιο οδυνηρά για το ισραηλινό καθεστώς από αυτό που βίωσε το Τελ Αβίβ μετά την επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό», δήλωσε ο Seyed Mohammad Marandi, πολιτικός αναλυτής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, λέει στο Spuntik.

Στις 13 Απριλίου, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν εκτόξευσε πάνω από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στο Ισραήλ στην πρώτη του άμεση επίθεση στο ισραηλινό έδαφος, ως απάντηση στην αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη συριακή πρωτεύουσα στις αρχές Απριλίου.

Ο Μαράντι προειδοποίησε επίσης ότι εάν επέμβουν οι ΗΠΑ, θα «χάσουν» και θα αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της απέλασης από το Ιράκ και της καταστροφής των βάσεων τους στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Την ίδια στιγμή ο Marandi υποστηρίζει ότι μόνο οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι είναι σε θέση να σταματήσουν έναν πλήρη περιφερειακό πόλεμο στην Μέση Ανατολή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου