Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Κάτοικοι της Βηρυτού συγκλονισμένοι από περιφερειακό σεισμό εν μέσω περιφερειακής έντασης

Στο Λίβανο, οι δονήσεις έγιναν αισθητές στην πρωτεύουσα Βηρυτό, στην ανατολική κοιλάδα Bekaa και στις βόρειες περιοχές της χώρας. Το ξαφνικό τράνταγμα ώθησε ορισμένους κατοίκους της Βηρυτού να εγκαταλείψουν βιαστικά τα σπίτια τους με οχήματα.

Ένας σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών που προήλθε από τη Δαμασκό αντήχησε σε διάφορες περιοχές της Συρίας, του Λιβάνου, της Ιορδανίας και διαφόρων τμημάτων του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ και των βόρειων περιοχών της χώρας, αργά το

βράδυ της Δευτέρας. 

Η Magen David Adom (MDA), η εθνική ιατρική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ, δεν ανέφερε τραυματισμούς ή ζημιές. Η οργάνωση έλαβε μόνο λίγες κλήσεις στη γραμμή έκτακτης ανάγκης 101, κυρίως από πολίτες που ανέφεραν συναισθήματα άγχους.

Στο Λίβανο, οι δονήσεις έγιναν αισθητές στην πρωτεύουσα Βηρυτό, στην ανατολική κοιλάδα Bekaa και στις βόρειες περιοχές της χώρας. Το ξαφνικό τράνταγμα ώθησε ορισμένους κατοίκους της Βηρυτού να εγκαταλείψουν βιαστικά τα σπίτια τους με οχήματα, εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης για μια πιθανή περιφερειακή πυρκαγιά στον απόηχο των εντάσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ και του Ιράν για τις πρόσφατες δολοφονίες. Η Ιορδανία ανέφερε ελάχιστες επιπτώσεις από τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός περίπου 217 μίλια από την πρωτεύουσα, Αμμάν, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο Δρ Raed Ahmed, ο οποίος ηγείται του Συριακού Κέντρου Σεισμολογίας, εντόπισε την προέλευση του σεισμού στα ανατολικά της Χάμα, μιας πόλης στην κεντρική Συρία. Ανέφερε ότι ο σεισμός χτύπησε με μέγεθος 5,5 γύρω στα μεσάνυχτα. Ένας κάτοικος της Συρίας περιέγραψε τη σκηνή: «Μόλις έγινε αισθητός ο σεισμός, οι άνθρωποι έσπευσαν στους δρόμους, φοβούμενοι ότι τα σπίτια τους μπορεί να καταρρεύσουν».

Ο μηχανισμός πολιτικής άμυνας του καθεστώτος Άσαντ ανακοίνωσε ότι οι ομάδες έρευνας και διάσωσης τέθηκαν σε υψηλή επιφυλακή σε αρκετές περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας. Ωστόσο, από την τελευταία ενημέρωση, δεν είχαν ληφθεί αναφορές για σημαντικές ζημιές.

israelhayom.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου