Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Κεντρική Τράπεζα Γαλλίας: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέρνουν ανάπτυξη στην οικονομία

Η Τράπεζα της Γαλλίας προβλέπει ότι το τρίτο τρίμηνο του 2024 θα σημειωθεί αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,35% έως 0,45%, σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρίμηνα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση στην γαλλική οικονομία, σύμφωνα με

πρόσφατη έκθεση της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Η Τράπεζα της Γαλλίας προβλέπει ότι το τρίτο τρίμηνο του 2024 θα σημειωθεί αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,35% έως 0,45%, σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρίμηνα. Αυτή η ενίσχυση οφείλεται κυρίως στα έσοδα από την πώληση εισιτηρίων, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την αυξημένη τουριστική δραστηριότητα που συνδέεται με τους Αγώνες.

Η αβεβαιότητα υποχωρεί, αλλά παραμένουν προκλήσεις

Παρά την θετική αυτή προοπτική, η κεντρική τράπεζα επισημαίνει ότι η επιχειρηματική αβεβαιότητα στη Γαλλία έχει μειωθεί, αλλά δεν έχει εξαλειφθεί εντελώς. Οι πρόσφατες πολιτικές αναταράξεις έχουν δημιουργήσει ένα αβέβαιο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της κεντρικής τράπεζας, Ολιβιέ Γκαρνιέ, σημειώνει ότι είναι ακόμη νωρίς για να εκτιμηθεί πλήρως ο αντίκτυπος αυτής της αβεβαιότητας στις αποφάσεις των επιχειρήσεων για προσλήψεις και επενδύσεις.

Ισχυρή ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας

Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η γαλλική οικονομία παρουσίασε ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του 2024, συμβάλλοντας στη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών της χώρας. Επιπλέον, τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Insee δείχνουν ότι το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία μειώθηκε στο 7,3% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, μια θετική εξέλιξη που επιβεβαιώνει τους στόχους της κυβέρνησης για πλήρη απασχόληση.

dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου