Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Λεπτο προς λεπτο το παγκοσμιο θριλερ : Μετά τον Rupert Murdoch και ο Jeff Bezos στο στρατόπεδο όσων αναζητούν την προέλευση του ιού και τον ρόλο των Fauci-Daszak;

Bιβλίο από ρεπόρτερς της Washington Post αποκαλύπτει ότι ο Fauci αρνήθηκε να διακόψει την επιχορήγηση στον Peter Daszak

H σημειωλογία έχει τη σημασία της-πιστέψτε μας. Ετσι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατηρεί κανείς το γεγονός ότι δύο συντάκτες της Washington Post η οποία ανήκει στον Jeff Bezos υπογράφουν ένα νέο βιβλίο στο οποίο εμφανίζεται ο Fauci να αρνείται να διακόψει τη χορηγία του Ινστιτούτου της Wuhan!

Έχει σημασία εάν μετά τον Rupert Murdoch και τα ΜΜΕ της ιδιοκτησίας του προστίθεται και ο Jeff Bezos στο στρατόπεδο εκείνων που τους απασχολεί ο ρόλος του Fauci και του Εργαστηρίου της

Wuhan.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με τις επιχορηγήσεις του αμερικανικού δημοσίου προς την μη κερδοσκοπική οργάνωση EcoHealth Alliance, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο καταγγελιών ότι είχε στενές σχέσεις και μετέφερε κεφάλαια για έρευνες που διεξήγαγε το εργαστήριο ιολογίας της Wuhan που ερευνάται για το αν αποτέλεσε την πηγή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το βιβλίο «Nightmare Scenario: Inside the Trump Administration’s Response to the Pandemic That Changed History», δύο δημοσιογράφων της Washington Post, των Yasmeen Abutaleb και Damian Paletta, ο Δρ. Anthony Fauci, τον Απρίλιο του 2020, είχε αντιταχθεί στο αίτημα του πρώην Προέδρου Donald Trump να ακυρωθεί μια επιχορήγηση έρευνας στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, του οποίου επικεφαλής είναι ο Βρετανός Peter Daszak.

 

Όπως αναφέρεται σε ένα απόσπασμα του βιβλίου που δόθηκε στο Fox News, ο Fauci και ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτο Υγείας (NIH) Francis Collins δεν ήταν σίγουροι ότι η NIH είχε τη νομική δυνατότητα να τερματίσει την επιχορήγηση στη μέση ενός κύκλου προϋπολογισμού. 

 Ο γενικός σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών κατέστησε σαφές στους Fauci και Collins ότι η παραγγελία προήλθε απευθείας από τον Trump. Η επίπτωση για το αν δεν το έκαναν, αναφέρεται στο βιβλίο, θα ήταν όταν οι δουλειές τους θα ήταν υπό αμφισβήτηση.

Η επιχορήγηση είχε δοθεί στη μη κερδοσκοπική EcoHealth Alliance για τις μελέτες του εργαστηρίου της Wuhan που αφορούσαν το πώς οι κορωνοϊοί μεταπηδούν από μολυσμένες νυχτερίδες στους ανθρώπους. Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico, η EcoHealth Alliance δεν συνεργάζονταν πλέον με το εργαστήριο όταν η NIH έκοψε τα χρήματα.

Ο Trump είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου στις 17 Απριλίου ότι είχε δώσει εντολή στους αξιωματούχους των ΗΠΑ να εξετάσουν εάν τυχόν δολάρια φορολογουμένων θα έπρεπε να πάνε στο Ινστιτούτο της Wuhan για έρευνα και ανακοίνωσε ότι η χρηματοδότηση θα ακυρωθεί.  

Ο Trump ήθελε οι δύο αξιωματούχοι να ανακοινώσουν στις 5 μ.μ. συνέντευξη τύπου στις 24 Απριλίου 2020 ότι η επιχορήγηση είχε λήξει. Ο Fauci και ο Collins ήταν απρόθυμοι.

Πράγματι, στις 24 Απριλίου, το NIH ενημέρωσε την EcoHealth Alliance ότι τα κεφάλαια είχαν τερματιστεί. Μάλιστα, η EcoHealth Alliance ενημερώθηκε να μην ξοδέψει το υπόλοιπο των 369.819 δολαρίων της επιχορήγησης του 2020.

Ο γενικός σύμβουλος του HHS αποφάσισε αργότερα ότι το ινστιτούτο πιθανώς δεν είχε την εξουσία να τερματίσει την επιχορήγηση, οπότε το NIH έπρεπε να το επαναφέρει, αλλά σταμάτησε την πληρωμή. Οι συγγραφείς γράφουν ότι ο μακροχρόνιος φίλος του Fauci, ακτιβιστής του HIV/AIDS, Peter Staley, τον ενθάρρυνε να επιμείνει ενάντια στο αίτημα του Trump, ακόμη και προτείνοντας του να παραιτηθεί.

Ο Staley ανησυχούσε για την πολιτική που εισέβαλλε στην επιστημονική έρευνα. «Θέλετε και οι δύο να παραιτηθούμε για την επιχορήγηση των 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων»; Ο Fauci έκανε πίσω. Το βιβλίο αποκάλυψε ότι ο Fauci και ο Collins άκουσαν τις ίδιες συμβουλές από πολλά άλλα μέλη της επιστημονικής κοινότητας. 

Στη συνομιλία του Fauci με τον Staley, ο ακτιβιστής τελικά έκανε πίσω. «Έχεις δίκιο, έχεις δίκιο», είπε στον επικεφαλής επιδημιολόγο των ΗΠΑ. «Δεν είναι αυτό για το οποίο θα πρέπει να παραιτηθείς».

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου