Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

«Ζεσταίνουν» πάλι τα μέτρα για τον χειμώνα – Ήδη στο «εμβολιασμένο» Ισραήλ μπήκε ξανά «γύψος»

Ο «εφιάλτης» επιστρέφει...

Αφήνουν τώρα τα μπάνια του λαού, αλλά ξεκίνησαν της προειδοποιήσεις για 4ο κύμα από το φθινόπωρο, εξαιτίας της… ινδικής μετάλλαξης Δέλτα!

Μάλιστα ζητούν από όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί να εμβολιαστούν, καθώς εκείνοι, όπως λένε, που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα είναι πιο ευάλωτοι και ίσως σε αυτούς θα ρίξουν την όποια ευθύνη για τα νέα μέτρα που είναι αποφασισμένο να επιβληθούν στους πολίτες μετά τις

διακοπές, ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν για τα καλά και τα παιδιά, τα οποία θέλουν να εμβολιάσουν.

Όλα αυτά, την ώρα που ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ προβάλλουν τους ισχυρισμούς πως ο CDC έχει ήδη λάβει γνώση πως εκείνοι που προηγουμένως νόσησαν από covid-19 δεν εμφανίζουν πρόσθετο όφελος μετά την λήψη του εμβολίου, ξεκινώντας και πάλι την συζήτηση για την ισχύ της φυσικής ανοσίας για όσους νόσησαν ήδη απ’ τον covid-19 (ΕΔΩ).

Επιστήμονες και γιατροί κρούουν από τώρα τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα, καθώς στην Ευρώπη η μετάλλαξη Δέλτα πλήττει ήδη Βρετανία και Πορτογαλία.

Στην Γερμανία, παρά τον συνεχώς μειωμένο αριθμό κρουσμάτων, οι γιατροί και οι πολιτικοί συνεχίζουν να προτρέπουν για τήρηση μέτρων και δεν αποκλείουν την επιστροφή τους περιορισμούς. Η γερμανική αντιπολίτευση απαιτεί ένα σχέδιο για το φθινόπωρο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης, Frank Ulrich Montgomery, αναρωτήθηκε εάν η τρέχουσα χαλάρωση των μέτρων πρέπει να παρθεί πίσω. Ο πολιτικός του SPD Karl Lauterbach ανησυχεί ιδιαίτερα για τα μη εμβολιασμένα παιδιά. Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI), Lothar Wieler, προειδοποίησε επίσης την περασμένη Παρασκευή στην συνέντευξη τύπου σχετικά με την κατάσταση του COVID στην Γερμανία σε σχέση με την ινδική μετάλλαξη, η οποία είναι πιο μεταδοτική.

«Οι εμβολιασμοί, φορώντας μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και διατηρώντας την απόσταση θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην διατήρηση των (περιορισμένων) ελευθεριών», προσθέτει ο Wieler.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δεκάδες πολίτες που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech ή έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό μολύνθηκαν από Covid-19 και τέθηκαν ξανά σε καραντίνα.

Αμέσως το υπουργείο Υγείας επανέφερε την απαίτηση να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους και σχολεία του δήμου Modiin-Maccabim-Reut και στην πόλη Binyamina.

Ο κανονισμός εφαρμόζεται ΞΑΝΑ, ΕΝΩ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΧΕ ΑΡΘΕΙ, σε όλους τους τομείς των σχολείων, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Επιπλέον, ο δήμαρχος του Modiin, Haim Bibas, έδωσε εκ νέου οδηγίες για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους σε όλη την πόλη.

Αιτία το ότι, 44 μαθητές σε δύο σχολεία στη βόρεια πόλη της Binyamina έδειξαν θετικοί για τον κορωνοϊό, ενώ νωρίτερα την εβδομάδα, 15 μαθητές της ΣΤ’ τάξης βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί στην κεντρική πόλη Modiin.

Άρα λοιπόν το εμβόλιο, σύμφωνα με τα λεγόμενα, δεν είναι σίγουρο πως το εμβόλιο προστατεύει επαρκώς από την ινδική μετάλλαξη και μέτρα επανέρχονται σε χώρες που έχουν εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού τους, όπως το Ισραήλ. Στην Ελλάδα, για την ώρα, προτρέπουν τον κόσμο να εμβολιαστεί και μάλλον μετά το καλοκαίρι θα βαδίσουν σε βήματα Ισραήλ,

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, «τα εμβόλια Pfizer και Astrazeneca είναι αποτελεσματικά κατά της ινδικής μετάλλαξης».

Αντίθετα, βρετανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The Lancet δείχνει πως σε όσους έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, τα εξουδετερωτικά αντισώματα είναι σχεδόν έξι φορές μειωμένα απέναντι στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα (ινδική μετάλλαξη) σε σχέση με το αρχικό στέλεχος, βάσει του οποίου παρασκευάστηκαν τα εμβόλια.

Απέναντι στο παραλλαγμένο στέλεχος Άλφα (βρετανική μετάλλαξη) η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται 2,6 φορές, και απέναντι στο στέλεχος Βήτα (νοτιοαφρικανική μετάλλαξη) 4,9 φορές. Γαλλική έρευνα έδειξε ότι τα αντισώματα που παράγονται από το εμβόλιο της Pfizer είναι τρεις με έξι φορές λιγότερο αποτελεσματικά απέναντι στο ινδικό στέλεχος σε σχέση με το βρετανικό.

Τελικά τι μας περιμένει μετά το καλοκαίρι;;; Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;;;

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου