Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Αντιστροφη μετρηση:Η Daily Mail υποστηρίζει ότι ξήλωσαν τον Εργολάβο των θανάσιμων ιών Peter Daszak από την επιτροπή του ΠΟΥ. Πλησιάζει η ώρα του Fauci;

Ο 55χρονος Βρετανός που υποστήριξε την έρευνα του εργαστηρίου της Wuhan ήταν ένας από τους εμπειρογνώμονες που επισκέφτηκαν την Κίνα
 
Έπειτα από μήνες αποκαλύψεων σχετικά με τη χρηματοδότηση από αμερικάνικους δημόσιους οργανισμούς, την ΕΕ και πολλές άλλες υπηρεσίες στο αμφιλεγόμενο εργαστήριο ιολογίας της Wuhan που είναι στο στόχαστρο για την προέλευση του νέου κορωνοϊού, ο Βρετανός επιστήμονας Peter Daszak απομακρύνθηκε τελικά από την επιτροπή COVID του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με το dailymail.co.uk.

Η απομάκρυνση του 55χρονου επιστήμονα αποκαλύφθηκε στον ιστότοπό του καθώς προστέθηκε μία

πρόταση σε παρένθεση κάτω από τη φωτογραφία και πάνω από τη βιογραφία του, αναφέροντας ότι «αποχώρησε από το έργο της Επιτροπής για την προέλευση της πανδημίας». 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την αποχώρηση του Daszak αλλά ο ίδιος είναι αντιμέτωπος με καταγγελίες ότι παρά τη σύγκρουση προσωπικών συμφερόντων συνέχισε να υποστηρίζει τη θεωρία της φυσικής μετάδοσης του ιού από ζώο σε άνθρωπο, αποτρέποντας άλλους να στηρίξουν τη θεωρία της εργαστηριακής διαρροής.

Ο Daszak, πρόεδρος της EcoHealth Alliance με έδρα τη Νέα Υόρκη, ήταν ένας από τους 28 εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο στους οποίους ζητήθηκε να υποδείξουν τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Η επιτροπή περιλάμβανε κορυφαίες παγκόσμιες προσωπικότητες της δημόσιας υγείας, των οικονομικών, της φιλανθρωπίας, της διπλωματίας και της πολιτικής.

Διοργανώθηκε από το δίκτυο λύσεων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο, σύμφωνα με τον ιστότοπό του, «λειτουργεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την κινητοποίηση επιστημονικής και τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης προκειμένου να υποστηριχθούν στόχοι αειφόρου ανάπτυξης».

Η παρουσία του Daszak σε διάφορους φορείς που ερευνούν την προέλευση του COVID έχει καταγγελθεί ως αμφιλεγόμενη εξαιτίας των ισχυρών δεσμών του επιστήμονα με το Ινστιτούτο της Wuhan και την επικεφαλής ερευνήτρια Δρ. Shi Zhengli, γνωστή ως «γυναίκα νυχτερίδα».

Ο Daszak φέρεται να βοήθησε στην οργάνωση μία επιστολής που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, η οποία υπογράφηκε από 27 επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Daszak και κατήγγειλε τον ισχυρισμό της διαρροής εργαστηρίου ως «θεωρία συνωμοσίας» και ως «μη επιστημονικό».

Ωστόσο, ο Daszak είχε προσωπικά συμφέροντα πίσω από την σύνταξη της επιστολής και είναι πολλοί όσοι τον καταγγέλλουν για αυτό. Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότεροι ερευνητές πιστεύουν ότι η COVID μπορεί τελικά να έχει διαρρεύσει στο περιβάλλον ως ατύχημα ή και σκόπιμα.

Οι υποστηρικτές της θεωρίας λένε ότι είναι πάρα πολύ τυχαίο ότι ο ιός εμφανίστηκε στην ίδια κινεζική πόλη που στεγάζει ένα από τα τρία εργαστήρια στον κόσμο που μελετούν κορωνοϊούς νυχτερίδας, με τα άλλα δύο να εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η φιλανθρωπική οργάνωση της οποίας είναι διευθυντής ο Daszak, η EcoHealth Alliance, έχει διοχετεύσει κεφάλαια στο εργαστήριο της κινεζικής πόλης και στην έρευνα που διεξάγεται από την Δρ. Zhengli.

Ο Donald Trump ήταν από τους πρώτους που «έδειξαν» το εργαστήριο της Wuhan ως πηγή της επιδημίας, αλλά η πρότασή του είχε απορριφθεί ως θεωρία συνωμοσίας και ως προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Daszak, γεννημένος στην Ουκρανία Βρετανός ζωολόγος, ήταν μία από τις πρώτες φωνές που κατήγγειλε τη θεωρία της «εργαστηριακής διαρροής» ως «συνωμοσία» σε μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στο The Lancet τον περασμένο Φεβρουάριο, μια αντίδραση που παρομοιάζεται στον Τύπο ως συγκάλυψη.

Στην επιστολή, οι επιστήμονες ανέφεραν ότι «Στεκόμαστε μαζί για να καταδικάσουμε έντονα τις θεωρίες συνωμοσίας που δηλώνουν ότι η COVID-19 δεν έχει φυσική προέλευση. Οι συγκεκριμένες θεωρίες δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να δημιουργούν φόβο, φήμες και προκαταλήψεις που θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια συνεργασία για την καταπολέμηση του ιού».

Η Lindsey Graham, γερουσιαστής των Δημοκρατικών στη Νότια Καρολίνα, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η επιστολή στο Lancet ήταν ντροπή. «Οι επιστήμονες είναι συνδεδεμένοι με αυτό το εργαστήριο», ανέφερε η Graham. «Καλύπτουν τον κ**ο τους. Δημοσίευσαν ένα γράμμα, όχι βασισμένο στην επιστήμη, αλλά ένα πολιτικό έγγραφο για να προσπαθήσουν να “καταστρέψουν” ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι ο ιός βγήκε από ένα εργαστήριο.

Γιατί έχει σημασία; Εάν ο Trump είχε δίκιο για τη διαρροή του εργαστηρίου, θα άλλαζε την εικόνα που είχε σχετικά με τον κορωνοϊό. Το πιο σημαντικό… Αν βγήκε από το εργαστήριο στην Κίνα, είχε δίκιο ότι ήταν ο ιός της Κίνας και οι εκλογές του 2020 θα ήταν για το ποιος θα μπορούσε να θεωρήσει την Κίνα υπόλογη, Trump ή Biden» συμπλήρωσε η ίδια.

Όταν το DailyMail.com επικοινώνησε με έναν εκ των συντακτών της επιστολής του Lancet, τον Δρ. Richard Horton, τόσο αυτός όσο και το γραφείο του αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας από τους αρχικούς συγγραφείς της αμφιλεγόμενης επιστολής ανέφερε ότι είχε αλλάξει τη θέση του σχετικά με το εάν η διαρροή στο εργαστήριο ήταν δυνατή.

Ο Δρ. Peter Palese, ένας μικροβιολόγος στην Ιατρική Σχολή Icahn στο Όρος Σινά στη Νέα Υόρκη, υπέγραψε την επιστολή στο Lancet το Φεβρουάριο του περασμένου έτους ισχυριζόμενος ότι ο ιός θα μπορούσε να ήταν μόνο φυσικός, διαφορετικά θα δημιουργούσε «φόβο, φήμες, και προκατάληψη».

Η επιστολή «εκφοβισμού», ενορχηστρωμένη από τον Daszak, επικρίθηκε από ειδικούς για τον εξορθολογισμό όσων προσφέρουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την προέλευση του ιού, απορρίπτοντάς τους ως θεωρητικούς συνωμοσίας. 

Μόνο τώρα, σχεδόν 16 μήνες μετά τη δημοσίευση αυτής της επιστολής στο παγκοσμίου φήμης ιατρικό περιοδικό, εξετάζεται σοβαρά η θεωρία της COVID της εργαστηριακής προέλευσης.

kourdistoportocali.com

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου