Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Αυτόν θέλατε στα Γιάννινα, αυτόν έχετε…

Του Παναγιώτη Αποστόλου, Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου / egerssi@otenet.gr

Στα ιστορικά Γιάννινα Δήμαρχος είναι ο κ. Μωυσής Ελισάφ. Ο οποίος, σύμφωνα με όσα μου κατάγγειλαν πολλοί δημότες (βρέθηκα πρόσφατα στα Γιάννινα) δεν έχει πραγματοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του! Θα έλεγα μάλιστα πως υπάρχει οργή, ακόμη και από πολίτες που τον ψήφισαν στις εκλογές του 2019!

Όμως ο κ. Δήμαρχος της Πρωτεύουσας της Ηπείρου, έχει χρόνο και διάθεση για να οργανώνει Συνέδρια, όπως αυτό που είχε προγραμματίσει το τριήμερο 18-20 Ιουνίου 2021 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821! Ένα “διεθνές” τριήμερο Συνέδριο για τον “Αλή Πασά και την εποχή του”!

Ένας ύμνος στον σφαγέα Τουρκαλβανό Αλή Πασά, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα! Που κατηγόρησαν τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, πως επιχείρησε να αποδημήσει την ταυτότητα των Ελλήνων, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του Έθνους! Που προσπάθησε να αναδείξει ιδεοληψίες του! Που τον κατηγόρησαν πολλοί Σύλλογοι, πως αντί θα αναδείξει την θυσία των Σουλιωτισσών γυναικών στο Ζάλογγο το 1803 κατά την κατάληψη του Σουλίου από τον αιμοσταγή Πασά, ο κ. Μωυσής Ελισάφ επιχείρησε να αναδείξει εκείνον που έσφαξε γυναίκες των Ιωαννίνων, που έπνιξε στην Παμβώτιδα λίμνη το 1801 την κυρά – Φροσύνη και άλλες 17 Γιαννιώτισσες, επειδή η φλογερή Ελληνίδα δεν ενέδιδε στις σεξουαλικές ορέξεις του Πασά!

Γιατί άλλωστε ο κ. Μωυσής Ελισάφ να τιμήσει τους Τζαβελαίους, τους Μποτσαραίους και τόσους άλλους Έλληνες που έδωσαν την ζωή τους υπέρ της Πατρίδος και της Ορθοδοξίας;

Ωστόσο το τραγικό είναι πως αυτό το 3ήμερο Συνέδριο διοργανωνόταν σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών! Και όχι μόνο!

Αλλά το τραγικότερο! Έδωσε την άδεια αυτού του Συνεδρίου και η ελληνική κυβέρνηση! Αφού παρών στην παρουσίαση στα Γιάννενα ήταν και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς! Ναι ο πρώην “Ποταμίσιος”! Όπως κι άλλοι από το “Ποτάμι” του χθες, του αριστερού Σταύρου Θεοδωράκη, που αφού “στέρεψε”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους έδωσε “γη και ύδωρ”!

Πάντως, όπως με πληροφορούν, μετά την Πανελλήνια κατακραυγή το Συνέδριο αναβάλλεται για τον Οκτώβριο!

Όχι κύριοι της κυβέρνησης, όχι κ. Δήμαρχε! Ακυρώστε αμέσως το εν λόγω Συνέδριο, για να δείξετε στον ελληνικό λαό ότι τα κίνητρά σας δεν ήταν κατά της εθνικής συνείδησης!

Αναβολή σημαίνει, πως δεν καταλάβατε τίποτε από την οργή του λαού!

Αποδείξτε του ότι τα εθνικά σας αντανακλαστικά είναι πολύ χαμηλά και θα εισπράξετε εκ νέου την οργή του!!


https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2021/06/blog-post_3208.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου