Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Scott Ritter: Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ σέρνουν τον κόσμο σε πυρηνικό Αρμαγεδδώνα

Η Δύση έχει παρερμηνεύσει το άνοιγμα της Ρωσίας στον διάλογο για την Ουκρανία ως ένδειξη αδυναμίας και τώρα ωθεί τον κόσμο στο χείλος μιας καταστροφικής πυρηνικής ανταλλαγής, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Scott Ritter στο Sputnik.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξουσιοδότησε την Ουκρανία να χτυπήσει στόχοι εντός της Ρωσίας με όπλα αμερικανικής κατασκευής, φέρνοντας τη σύγκρουση σε νέο επίπεδο. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ισχυρίζονται ότι η νέα πολιτική της Ουάσιγκτον αφορά μόνο αυτό που αποκαλούν «Πράξεις αυτοάμυνας» από τον ουκρανικό στρατό που συνεχίζει να υποχωρεί.

Προηγουμένως, άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Σουηδίας, έδωσαν ένα νεύμα στο καθεστώς Zelensky να χρησιμοποιήσει τα οπλικά του συστήματα για να επιτεθεί στη Ρωσία.

Το καθεστώς του Κιέβου και οι δυτικοί σύμμαχοί του πιστεύουν ότι μπορούν να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι της Ρωσίας περιορίζοντας την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στο ουκρανικό έδαφος, δήλωσε στο Sputnik ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Scott Ritter. Αυτή η κατάσταση επιτρέπει στην Ουκρανία να εκπαιδεύει τα στρατεύματά της σε γειτονικά κράτη του ΝΑΤΟ και να λαμβάνει όπλα και άλλο εξοπλισμό από τους κόμβους της συμμαχίας, χωρίς να τους καθιστά νόμιμους στόχους της Ρωσίας.

Ωστόσο, τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν δραστικά μόλις οι πύραυλοι του ΝΑΤΟ αρχίσουν να πετούν στο έδαφος της Ρωσίας με την έγκριση των δυτικών χωρών, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα.

«Η Γαλλία δίνει τώρα στην Ουκρανία την άδεια να χρησιμοποιήσει τον πύραυλο κρουζ που εκτοξεύεται από τον αέρα SCALP εναντίον στόχων εντός της Ρωσίας», δήλωσε ο Ritter. «Τώρα [ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν] ισχυρίζεται ότι είναι μόνο στρατιωτικοί στόχοι, δεν θα χτυπήσουν καμία πολιτική υποδομή, αλλά δεν έχει σημασία. Το γεγονός είναι ότι, αν ο γαλλικός πύραυλος Scalp χρησιμοποιηθεί για να επιτεθεί σε στόχους εντός της Ρωσίας, αυτό δεν είναι η Ουκρανία που υπερασπίζεται τον εαυτό της, είναι η Γαλλία που επιτίθεται στη Ρωσία», δήλωσε.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας ανέφερε ότι είναι ένα ευρέως αποδεκτό γεγονός ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν την ικανότητα να προγραμματίσουν εκ των προτέρων πυραύλους SCALP μεγάλου βεληνεκούς οπλισμένους με συμβατικές κεφαλές. Ως εκ τούτου, θα ήταν απαραίτητο για τους Γάλλους τεχνικούς να εκτελέσουν αυτό το έργο. Τίθεται το ερώτημα: από πού θα αντλούσαν τα δεδομένα στόχευσης; Σύμφωνα με τον Ritter, ο γαλλικός στρατός βασίζεται σε ένα δίκτυο δορυφόρων των Συρακουσών για τη μετάδοση των βασικών πληροφοριών που απαιτούνται για τους πυραύλους SCALP.


«Συμπερασματικά είναι η γαλλική διαστημική αναγνώριση που συλλέγει πληροφορίες και μεταδίδει τις πληροφορίες στους ανθρώπους που προγραμματίζουν το SCALP. Οι Γάλλοι χειριστές, χρησιμοποιούν γαλλικά συστήματα επικοινωνίας που μεταδίδουν δεδομένα που συλλέγονται από γαλλικούς δορυφόρους πληροφοριών. Αυτή είναι η επίθεση της Γαλλίας. 
Ποιος επιλέγει τον στόχο; Ουκρανία. Γαλλία? Δεν έχει σημασία. Είναι οι Γάλλοι».

Ο Ritter τόνισε το γεγονός ότι η Μόσχα έχει πρόσφατα σηματοδοτήσει ότι γνωρίζει καλά ποιος χειρίζεται πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς βαθμού ΝΑΤΟ και ποιος παρέχει αναγνώριση και επικοινωνίες.


«[Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν] γνωρίζει ότι δεν είναι ουκρανική διαστημική αναγνώριση, δεν είναι ουκρανικές επικοινωνίες, δεν είναι Ουκρανοί τεχνικοί που κάνουν τη στόχευση. Είναι οι Γάλλοι, είναι οι Γερμανοί. Είναι οι Βρετανοί. Είναι οι Αμερικανοί. Και ως εκ τούτου, εάν αυτοί οι πύραυλοι, αυτά τα οπλικά συστήματα που τώρα παίρνουν το πράσινο φως από τα αντίστοιχα δυτικά έθνη, να χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία για να επιτεθούν σε στόχους εντός της Ρωσίας, εάν συμβεί αυτό, δεν πρόκειται πλέον για την άμυνα της Ουκρανίας. Πρόκειται για επίθεση του ΝΑΤΟ στη Ρωσία».

Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα πώς θα απαντήσει η Ρωσία σε αυτές τις επιθέσεις, συνέχισε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας. Σύμφωνα με τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, εξουσιοδοτούν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα της εναντίον της Ρωσίας ως κυρίαρχα έθνη, όχι ως στρατιωτικό μπλοκ. Σύμφωνα με τον Ritter, αυτό προφανώς σημαίνει ότι προσκαλούν Τα αντίποινα της Ρωσίας εντός των αντίστοιχων εδαφών τους και δεν θα επικαλεστούν το άρθρο 5, που ορίζει τη συλλογική άμυνα των κρατών μελών του ΝΑΤΟ. «Επειδή αν το κάνουν αυτό, τότε είναι σαφές ότι πρόκειται για μια αντιπαράθεση του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας», τόνισε.


«Εάν το ΝΑΤΟ επιλέξει τότε να απαντήσει εξαπολύοντας πρόσθετες επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας (θυμηθείτε, αυτές είναι επιθέσεις αντιποίνων – η Ρωσία ανταποδίδει τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ εναντίον του εδάφους της), αυτό θα ήταν μια ολομέτωπη επίθεση του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας. Και ο πρώην Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατέστησε σαφές ότι η ρωσική απάντηση θα ήταν πυρηνική. Και αυτό θα οδηγούσε σε μια γενική πυρηνική ανταλλαγή και στο τέλος του κόσμου. Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Δεν πρόκειται για βοήθεια προς την Ουκρανία. Δεν πρόκειται για την άμυνα της Ουκρανίας. Πρόκειται για ένα ευρύτερο σχέδιο από τη συλλογική Δύση, από το ΝΑΤΟ, από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να νικήσουν στρατηγικά τη Ρωσία».
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Δύσης είναι ότι έχει εντελώς παρεξηγημένη Ρωσία από την αρχή της σύγκρουσης και θεώρησε τις εκκλήσεις της Μόσχας για διάλογο και διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων ως ένδειξη αδυναμίας, σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή.
Ως εκ τούτου, η συλλογική αποφασιστικότητα της Δύσης είναι να συνεχίσει να πιέζει τη Ρωσία, να αυξήσει την πίεση ότι η Ρωσία θα αναδιπλωθεί σαν χάρτινος πύργος και θα τρέξει στο τραπέζι της ειρήνης και θα τερματίσει αυτή τη σύγκρουση. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Αυτή είναι μια παρερμηνεία της κατάστασης από τη Δύση», προειδοποίησε ο Ritter.


«Και έτσι η Δύση τώρα θα επιτεθεί στη Ρωσία, προσπαθώντας να πιέσει τη Ρωσία στο τραπέζι της ειρήνης. Αλλά το μόνο που θα κάνει είναι να εγγυηθεί μια ρωσική απάντηση ότι αν η Δύση δεν ανταποκριθεί σωστά σε αυτό, αν η Δύση πιστεύει ότι έχει επομένως το δικαίωμα να χτυπήσει, η ρωσική επιστροφή θα οδηγήσει στον Αρμαγεδδώνα, το τέλος του κόσμου. 
Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε σήμερα. 
Αυτό δεν είναι παιχνίδι. 
Αυτό δεν είναι αστείο. Αυτό είναι το τέλος όλης της ανθρωπότητας», προειδοποίησε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

sputnikglobe.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου