Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Χαλκίδα :έκαναν μαθήματα εκβιασμών

Νέα στοιχεία που προέκυψαν από την πολυσέλιδη δικογραφία που εξετάζει το κύκλωμα εκβιασμών στη  Χαλκίδα αποκαλύπτουν τη λειτουργία και την εσωτερική δομή της οργάνωσης. Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τους αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της έρευνας αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο το κύκλωμα δρούσε, εκβιάζοντας επιχειρηματίες και αποσπώντας χρηματικά ποσά που φτάνουν τα 100.000 ευρώ σε ένα τρίμηνο.

Ένα από τα αποκαλυπτικά στοιχεία είναι μια συνομιλία μεταξύ της προϊσταμένης της ΔΟΥ και ενός λογιστή που συνεργαζόταν με το κύκλωμα. Στη συζήτηση αυτή, η προϊσταμένη της ΔΟΥ εκφράζει απογοήτευση για έναν εφοριακό που αποτελεί μέλος του κυκλώματος και προτρέπει σε δράση για την αντικατάστασή του. 

Παράλληλα, αναφέρεται σε περιστατικά εκβιασμού επιχειρηματιών, καθώς και στη διεξαγωγή “μαθημάτων” σε υπαλλήλους για τη διατήρηση της οργανωμένης δραστηριότητας.
Επίσης, ένα ημερολόγιο που ανήκε στη βασική κατηγορούμενη αποκαλύπτει σημειώσεις για τα καθημερινά έξοδα και τις δραστηριότητές της, καθώς και για τα ονόματα των μελών της οργάνωσης και των εκβιαζόμενων επιχειρηματιών, συνοδευόμενα από χρηματικά ποσά και ημερομηνίες.
Τα νέα αυτά στοιχεία αποκαλύπτουν την έκταση και την ανησυχητική φύση του κυκλώματος εκβιασμών στη 
 Χαλκίδα και αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη δικαστική διαδικασία που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου