Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Πούτιν σε Μακρόν: «Δεν θα γίνει καμία Ολυμπιακή Εκεχειρία στην Ουκρανία το καλοκαίρι-Δεν θα συμμετάσχουμε στους Ολυμπιακούς»

Ο Πούτιν δεν πήρε καθόλου καλά την απαγόρευση συμμετοχής των Ρώσων αθλητών για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού και τώρα παίρνει εκδίκηση από τη Δύση.
ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπονόησε πως η Μόσχα δεν θα απαντήσει στα αιτήματα εκεχειρίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία κατά την διάρκεια των Καλοκαιρινών Ολυμπιακών Αγώνων εξαιτίας της άδικης μεταχείρισης των Ρώσων αθλητών. Τα λόγια του Ρώσου προέδρου μετέδωσε η The Moscow Times.

Τι Είπε ο Ρώσος Πρόεδρος


Όταν ρωτήθηκε εάν συμφωνεί με το αίτημα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για παγκόσμια ολυμπιακή εκεχειρία κατά την διάρκεια των Καλοκαιρινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι φέτος, ο Πούτιν είπε πως «πιστεύω πως οι ολυμπιακές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της ολυμπιακής εκεχειρίας, είναι πολύ σωστές», προσθέτοντας όμως πως «οι αξιωματούχοι των διεθνών αθλημάτων σήμερα δεν υπακούν στους επίσημους κανονισμούς των Ολυμπιακών Αγώνων».

Ο Πούτιν κατηγόρησε τα αθλητικά σωματεία «για απαγόρευση συμμετοχής στους Ρώσους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ρωσική σημαία και τον εθνικό μας ύμνο». Περιέγραψε αυτήν την απόφαση ως «παράβαση των κανονισμών για να βλάψουν τη Ρωσία» και πρόσθεσε πως τα σωματεία αυτά απαίτησαν και από την Ρωσία να υπακούσει τις αποφάσεις τους.


«Όχι, δεν θα ανεχτούμε αυτές τις παραβάσεις. Αγαπητοί φίλοι, δεν πρόκειται να το κάνουμε. Κανείς δεν έχει συμφωνήσει με κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της χώρας.

Εμείς να σας ενημερώσουμε πως την Παρασκευή ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε ανακοινώσει την ιδέα του περί «ολυμπιακής εκεχειρίας, έτσι ώστε η Ρωσία να σταματήσει τις τωρινές επιχειρήσεις της στην Ουκρανία».

Η απάντηση της Μόσχας σε αυτό το γαλλικό αίτημα όχι μόνο είναι αρνητική, αλλά η χώρα σκοπεύει να διοργανώσει τον φετινό Σεπτέμβριο ένα παρόμοιο αθλητικό γεγονός ως αντίδραση στην απαγόρευση συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την ίδια απαγόρευση έλαβαν και οι αθλητές της Λευκορωσίας.

Η Πρωτοβουλία του Μακρόν

Ο Μακρόν ευχαρίστησε την περασμένη εβδομάδα τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ επειδή υποστήριξε την ιδέα εκεχειρίας σε όλες τις παγκόσμιες συρράξεις, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν φέτος το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Ο Γάλλος ηγέτης είχε ζητήσει ολυμπιακή εκεχειρία πιστεύοντας πως αυτό θα έδινε την ευκαιρία σε Κίεβο και Μόσχα να ξεκινήσουν έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων ειρήνης και κατ' επέκταση το Κρεμλίνο θα τερμάτιζε τον πόλεμο.


Ο Μακρόν είπε συγκεκριμένα πως «η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τις εν εξελίξει στρατιωτικές επιχειρήσεις για να επιτραπεί η έναρξη χρήσιμων διπλωματικών διαλόγων για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων ειρήνης, πάντα σύμφωνα με τον διεθνή νόμο και τα νόμιμα συμφέροντα της Ουκρανίας».

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου