Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Πόσα χρήματα έλαβε ο Παναθηναϊκός για την κορυφή της EuroLeague; Λιγότερα από μία ομάδα στους ομίλους του… Conference!

Ιδιαίτερα χαμηλό είναι το ποσό που εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός για την κατάκτηση της EuroLeague, εάν αναλογιστεί κανείς, πως μία ποδοσφαιρική ομάδα που, απλώς, συμμετέχει στο Europa Conference League, λαμβάνει περισσότερα χρήματα


Έπειτα από μία συγκλονιστική εμφάνιση στον τελικό της EuroLeague και συνολική παρουσία μέσα στη σεζόν, ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, «ράβοντας» το 7ο «αστέρι» στη φανέλα του.

Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες ιστορίες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς από την 17η θέση της περσινής αγωνιστικής περιόδου, οι «πράσινοι» ανέβηκαν μέσα σε έναν χρόνο στο υψηλότερο βάθρο της EuroLeague.

Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάστηκε να έρθει ο Εργκίν Αταμάν το περασμένο καλοκαίρι και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, να δαπανήσει ένα «γενναίο» ποσό και να φέρει στον Τούρκο προπονητή τα... συστατικά που επιθυμούσε, έτσι ώστε εκείνος να δημιουργήσει μία υπέροχη «συνταγή».

Επένδυση έγινε και έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ, εκεί που μεταξύ άλλων, συνέβησαν βελτιώσεις στο ΟΑΚΑ, τη στιγμή που το προσεχές καλοκαίρι, το «τριφύλλι» ετοιμάζεται για την ολική ανακαίνιση του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Φυσικά, πολλοί αναρωτιούνται και πόσα χρήματα έλαβε ο Παναθηναϊκός λόγω της κατάκτησης της EuroLeague και η αλήθεια είναι πως αυτά δεν είναι αρκετά. Μάλλον, είναι λίγα, εάν φανταστεί κανείς πως μία - ποδοσφαιρική - ομάδα που συμμετείχε φέτος στους ομίλους του Europa Conference League, εξασφάλισε ένα αρκετά μεγαλύτερο ποσό!

Συγκεκριμένα, το «τριφύλλι» θα προσθέσει στα ταμεία του, 1.75 εκατ. ευρώ για τον τίτλο της EuroLeague, τη στιγμή που ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος που προκρίθηκε στους ομίλους της φετινής, τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έλαβε περίπου 2.94 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, περίπου 40% περισσότερα!

Και αυτό συμβαίνει, διότι τα έσοδα της EuroLeague από τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι χαμηλά, κάτι που σημαίνει πως ο Πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ, θα «πληρωθεί» λιγότερο, από μία ποδοσφαιρική ομάδα που συμμετέχει στο Europa Conference League.

Πηγή: www.bnsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου