Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Ο συνεχώς διευρυνόμενος πόλεμος

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς

Οι προκλήσεις της Ουάσιγκτον προς τη Ρωσία επιδεινώνονται απερίσκεπτα. Όπως λέει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, το ΝΑΤΟ πέφτει σε έκσταση εν καιρώ πολέμου.

Κανείς από τους δυτικούς πολιτικούς εκτός από τον ηγέτη της Ουγγαρίας δεν δείχνει καμία διάθεση να εγκαταλείψει το δρόμο προς τον Αρμαγεδδώνα. Η κατάσταση σήμερα είναι πολύ πιο επικίνδυνη από ό, τι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης συνεργάζονταν στις προσπάθειες μείωσης των εντάσεων και οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Ολόκληρος ο δυτικός κόσμος φαίνεται να έχει τρελαθεί. Η ηλίθια δυτική ηγεσία πιστεύει ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι πιο σημαντική από την αποφυγή πολέμου με τη Ρωσία.

Όπως έχω τονίσει, η Ρωσία έπρεπε να χρησιμοποιήσει επαρκή δύναμη για να τερματίσει γρήγορα τη σύγκρουση με την Ουκρανία προτού μπορέσει να εμπλακεί η Δύση και με τις προκλήσεις πάνω από τις προκλήσεις να βγάλει τη σύγκρουση εκτός ελέγχου. Αυτή είναι η πραγματική απειλή της σύγκρουσης, την οποία η Ρωσία άργησε να συνειδητοποιήσει.

Με την Ουάσιγκτον να προσπαθεί τώρα να αναπαράγει την επανάσταση του Μαϊντάν στην πρώην ρωσική επαρχία της Γεωργίας, ανοίγοντας έτσι ένα δεύτερο μέτωπο κατά της Ρωσίας και την προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, η σύγκρουση βρίσκεται στα πρόθυρα να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Βρισκόμαστε σε τρομερό κίνδυνο και δεν υπάρχει καμία ανησυχία μεταξύ των δυτικών ηγετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου