Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις - Νεκρός ο Ιρανός πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών.Στη δημοσιότητα τα πρώτα πλάνα από την μεταφορά των σορών του Ιρανού προέδρου και των υπόλοιπων αξιωματούχων (βίντεο).

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τον Ιρανό πρόεδρο.

 Τα Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο 63χρονος πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, ο 60χρονος υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιρ-Αμπντολαχιάν, καθώς όλοι οι άλλοι αξιωματούχοι που επέβαιναν στο

ελικόπτερο τύπου Bell 212 το οποίο συνετρίβη την Κυριακή σε ορεινή περιοχή υπό πολύ κακές καιρικές συνθήκες είναι νεκροί. Να σημειωθεί πως δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από την Ισλαμική Δημοκρατία.

Το πρακτορείο ειδήσεων MEHR μετέδωσε ότι «όλοι» οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο «έγιναν μάρτυρες». Την ίδια πληροφορία έδωσε Ιρανός αξιωματούχος, που δεν κατονομάστηκε, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Τα ξημερώματα, μετά από σχεδόν 18 ώρες ερευνών, εντοπίστηκε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος του Ιράν.

Λίγο νωρίτερα, κάμερα από το drone που έστειλε η Τουρκία εντόπισε «πηγή θερμότητας που υπάρχουν υποψίες πως είναι από τα συντρίμμια ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Ραϊσί», σύμφωνα τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

πριν μερικά δευτερόλεπτα
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Συλλυπητήρια από τη ρωσική πρεσβεία στην Τεχεράνη

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Τεχεράνη εξέφρασε επίσης σήμερα τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι.

πριν 11 λεπτά
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Την ημισέληνο σχεδίασε το τουρκικό Bayraktar

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar Akıncı σχεδίασε το τουρκικό εθνικό σύμβολο στο χάρτη αφού βοήθησε το Ιράν να βρει το σημείο συντριβής του Ραΐσι

πριν 14 λεπτά
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Αλληλεγγύη στο Ιράν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο Mohammed bin Zayed Al Nahyan, πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσε ότι η χώρα του είναι αλληλέγγυα με το Ιράν σε μια «δύσκολη στιγμή», όπως τη χαρακτήρισε, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην ιρανική κυβέρνηση και το λαό του Ιράν, αναφέρει το Reuters

πριν 16 λεπτά
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Εικόνες από την μεταφορά των πτωμάτων

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρώτα πλάνα από την μεταφορά των πτωμάτων του μοιραίου ελικοπτέρου μετά την πτώση του οποίου έχασαν την ζωή τους ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσι και η συνοδεία τους.

πριν 25 λεπτά
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Ποιος είναι ο Μοχαμάντ Μοχμπέρ, ο εν αναμονή προσωρινός πρόεδρος του Ιράν

Ο αντιπρόεδρος Μοχαμάντ Μοχμπέρ ηγήθηκε έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου μετά την είδηση του θανάτου του προέδρου Ραϊσι σε συντριβή ελικοπτέρου, αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η συνέχεια εδώ

πριν 27 λεπτά
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Συλλυπητήρια από Ιράκ και Πακιστάν

Οι ηγέτες του Ιράκ και του Πακιστάν εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους μετά τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι και του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν.

Και οι δύο χώρες έχουν εκτενή σύνορα με το Ιράν.

«Το μεγάλο ιρανικό έθνος θα ξεπεράσει αυτή την τραγωδία με το συνηθισμένο θάρρος», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Shehbaz Sharif. Ανακοίνωσε επίσης ότι το Πακιστάν θα τηρήσει ημέρα πένθους και ότι οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

«Με βαθιά θλίψη και βαθιά οδύνη, λάβαμε την τραγική είδηση του θανάτου του προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Ιμπραήμ Ραΐσι, του υπουργού Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, και των συνοδών τους, λόγω του ατυχήματος της συντριβής στο βόρειο Ιράν», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μοχάμεντ Σια' αλ Σουντανί.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον Ανώτατο Ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αλί Χαμενεΐ, και στο έθνος του Ιράν, την κυβέρνηση και τον λαό του. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αδελφό ιρανικό λαό και στους αξιωματούχους της Ισλαμικής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια αυτής της οδυνηρής τραγωδίας».

πριν 44 λεπτά
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Η κυβέρνηση του Ιράν λέει ότι θα λειτουργήσει «χωρίς διαταραχές» μετά τον θάνατο του Ραΐσι

Η ιρανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να λειτουργεί «χωρίς την παραμικρή διαταραχή» μετά τον θάνατο του προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι σε συντριβή ελικοπτέρου, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου.

«Διαβεβαιώνουμε το πιστό έθνος ότι ο δρόμος της υπηρεσίας θα συνεχιστεί με βάση το ακούραστο πνεύμα του Αγιατολάχ Ραΐσι», αναφέρει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι το έργο της κυβέρνησης θα συνεχιστεί «χωρίς την παραμικρή διακοπή».

πριν μία ώρα
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Η Χαμάς κι οι Χούθι θρηνούν το θάνατο του Ιρανού προέδρου

Σε ανακοίνωσή της η Χαμάς μετέφερε τα «βαθύτατα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη» της στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, την ιρανική κυβέρνηση και τον ιρανικό λαό για «αυτή την τεράστια απώλεια».

Επαίνεσε τους εκλιπόντες Ιρανούς ηγέτες για την υποστήριξη της παλαιστινιακής υπόθεσης και της αντίστασης κατά του Ισραήλ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι «βαθιά ριζωμένοι θεσμοί» του Ιράν θα του επιτρέψουν να ξεπεράσει «τις επιπτώσεις αυτής της μεγάλης απώλειας».

Επίσης ο Mohammed Ali al Houthi, επικεφαλής της επιτροπής των Χούθι προέβη σε σχετική δήλωση:

«Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στον ιρανικό λαό, την ιρανική ηγεσία και τις οικογένειες του προέδρου Ραΐσι και της συνοδευτικής αντιπροσωπείας για τον αναφερόμενο μαρτυρικό θάνατό τους, Ζητάμε από τον Θεό να χαρίσει στις οικογένειές τους υπομονή και παρηγοριά».

πριν μία ώρα
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Το ελικόπτερο της συντριβής - Τι τύπου ήταν

Η Ιρανική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιούσε μόνο Bell 212/412 για τις προεδρικές πτήσεις του υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Ισλαμικού καθεστώτος του Ιράν. Ένα από αυτά ήταν που συνετρίβη.

πριν μία ώρα
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Αναγνωρίστηκαν τρία ακόμη θύματα από τη συντριβή ελικοπτέρου

Τα ονόματα ορισμένων από τους νεκρούς του ελικοπτέρου που συνετρίβη εκτός από τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι και τον υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν έχουν πλέον δοθεί στη δημοσιότητα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA αναφέρει ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν επίσης ο Αγιατολάχ Μοχάμαντ Αλί Αλ-ε Χασέμ, ιμάμης στην πόλη Ταμπρίζ, και ο στρατηγός Μαλέκ Ραχματί, κυβερνήτης της ιρανικής επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν.

Ο διοικητής της μονάδας προστασίας του προέδρου, Σαρντάρ Σεγιέντ Μεχντί Μουσαβί, σκοτώθηκε επίσης, όπως και ορισμένοι σωματοφύλακες και το πλήρωμα του ελικοπτέρου που δεν έχουν ακόμη κατονομαστεί.

πριν μία ώρα
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Συλλυπητήρια από τον πρωθυπουργό της Ινδίας

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του προέδρου Ραΐσι και στον ιρανικό λαό, λέγοντας σε ανάρτησή του στο Χ ότι είναι «συγκλονισμένος από τον τραγικό θάνατό του».

newsbomb.gr

Στη δημοσιότητα τα πρώτα πλάνα από την μεταφορά των σορών του Ιρανού προέδρου και των υπόλοιπων αξιωματούχων (βίντεο)

Κυκλοφόρησαν τα πρώτα πλάνα από την μεταφορά των σορών των επιβατών του μοιραίου ελικοπτέρου μετά την συντριβή του οποίου έχασαν την ζωή τους ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσι και η συνοδεία τους.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου