Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Λεπτο προς λεπτο το παγκοσμιο θριλερ: Provincetown Massachusetts: Tα 3/4 των ανθρώπων που μολύνθηκαν με τον κορονοϊό ήταν πλήρως εμβολιασμένοι . Η έκθεση διαπίστωσε ότι τα εμβολιασμένα άτομα μετέφεραν τόσο πολύ τον ιό στη μύτη τους όσο και τα μη εμβολιασμένα άτομα

Μια επιστημονική ανάλυση για την εμφάνιση του COVID-19 στις αρχές Ιουλίου στο Provincetown, Massachusetts, αποκάλυψε ότι σχεδόν τα 3/4 των ανθρώπων που μολύνθηκαν με τον κορονοϊό ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Η παραλλαγή Delta αναγνωρίστηκε στο 90% των δειγμάτων που δοκιμάστηκαν.
Η μελέτη του CDC παρέχει περαιτέρω στοιχεία για την ικανότητα της παραλλαγής Delta να εξαπλωθεί σε

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Λεπτο προς λεπτο το παγκοσμιο θριλερ: Provincetown Massachusetts: Tα 3/4 των ανθρώπων που μολύνθηκαν με τον κορονοϊό ήταν πλήρως εμβολιασμένοι . Η έκθεση διαπίστωσε ότι τα εμβολιασμένα άτομα μετέφεραν τόσο πολύ τον ιό στη μύτη τους όσο και τα μη εμβολιασμένα άτομα”

Ρούμπιν: «Η Τουρκία είναι ένας αποικιοκράτης του 21ου αιώνα - Συνιστά απειλή για την παγκόσμια ειρήνη»

Ο κορυφαίος αναλυτής του συντηρητικού think tank ‘American Enterprise Institute’, Μάικλ Ρούμπιν, με άρθρο-καταπέλτη ενάντια στην Τουρκία, δείχνει το μέγεθος της μεταστροφής του κλίματος που έχει συμβεί στις ΗΠΑ εναντίον της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, o Ρούμπιν θήτευσε στο Πεντάγωνο κατά την πρώτη θητεία της κυβέρνησης του Τζόρτζ Μπους του νεώτερου. Ωστόσο παρόμοιες απόψεις αναπτύσσονται και εντός

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Ρούμπιν: «Η Τουρκία είναι ένας αποικιοκράτης του 21ου αιώνα - Συνιστά απειλή για την παγκόσμια ειρήνη»”

Voucher 200 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι για laptop και tablet

Διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων της «Ψηφιακής Μέριμνας», του προγράμματος των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που υλοποιείται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.», εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια του Γ’ κύκλου, ο οποίος θα ξεκινήσει στο τέλος Αυγούστου, θα μπορούν να

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Voucher 200 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι για laptop και tablet”

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Πώς ερμηνεύονται οι εξελίξεις στην Τυνησία

Του Κώστα Ράπτη

Το "προεδρικό πραξικόπημα" στην Τυνησία, όπου την Κυριακή ο αρχηγός του κράτους Κάις Σαγιέντ απέπεμψε τον πρωθυπουργό Χισάμ αλ Μασίσι, ανέστειλε για 30 ημέρες τις εργασίες του κοινοβουλίου, ανέλαβε αυτοπροσώπως καθήκοντα γενικού εισαγγελέα και στέρησε τους βουλευτές από την ασυλία τους, μπορεί να ιδωθεί από πολλές οπτικές γωνίες.

Μπορεί έτσι να θεωρηθεί ως άλλη μία περίπτωση όπου η δημοκρατική ομαλότητα πέφτει θύμα της

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Πώς ερμηνεύονται οι εξελίξεις στην Τυνησία ”

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος

Εκοιμήθη σήμερα, Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 σε ηλικία 72 ετών ο Σεβ. Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος.

Ο Σεβασμιώτατος το απόγευμα μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου εισήχθη στην εντατική.

Να αναφερθεί ότι ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος νοσηλευόταν με κορωνοϊό σε

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος”

Ο “χρησμός” του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Jeremy Grantham για την παγκόσμια …”φούσκα ανάπτυξης”

Θόρυβο και ανησυχία προκάλεσε την περασμένη βδομάδα στου διεθνείς επενδυτικούς κύκλους και στο κόσμο των αγορών η συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg ο δισεκατομμυριούχος Jeremy Grantham, συνιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, GMO (Grantham, Mayo, & van Otterloo), με έδρα τη Βοστώνη και υπό διαχείριση κεφάλαια πάνω από $118 δις.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η εκτίμηση της επενδυτικής εταιρείας του 82χρονου πολύπειρου Βρετανού επενδυτή, οι προβλέψεις του οποίου για τις μετοχές πριν από

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Ο “χρησμός” του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Jeremy Grantham για την παγκόσμια …”φούσκα ανάπτυξης””

Δώρο-πρόκληση σε πανεπιστημιακούς από Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Αγγελος Συρίγος
 
Με νομοθετική ρύθμιση το υπουργείο Παιδείας παραγράφει χρέη «κακοπληρωτών» καθηγητών με επιχειρηματική δραστηριότητα ● Την απώλεια εσόδων για τα ταμεία των ΑΕΙ επιβεβαιώνει και η Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Δεν έχουν τέλος, όπως φαίνεται, οι «σκιές» της κυβέρνησης σε θέματα διαφάνειας, χρηστής διοίκησης και ισονομίας. Στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί εξυπηρέτησης «ημετέρων» κόντρα στο δημόσιο συμφέρον, προστίθεται από χθες «φωτογραφική» διάταξη του υπουργείου Παιδείας που

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Δώρο-πρόκληση σε πανεπιστημιακούς από Κεραμέως”

ΜΕΒΓΑΛ: Μεταβιβάστηκε το 43% της CVC , σε Μ. Χατζάκου και Σπ. Θεοδωρόπουλο

Υπογράφηκε εχθές η μεταβίβαση του 43,19% που κατείχε η CVC Capital Partners στη ΜΕΒΓΑΛ, στην οικογένεια Χατζάκου και στον επιχειρηματία κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Έτσι, η οικογένεια Χατζάκου ελέγχει πλέον το 64,8% της Μακεδονικής Γαλακτοβιομηχανίας, ενώ δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο κ. Θεοδωρόπουλος με ποσοστό 21,5%.

Σημειώνεται ότι οι αλλαγές στους μετοχικούς συσχετισμούς της ΜΕΒΓΑΛ, ακολούθησαν την

Διαβάστε περισσότερα...
read more “ΜΕΒΓΑΛ: Μεταβιβάστηκε το 43% της CVC , σε Μ. Χατζάκου και Σπ. Θεοδωρόπουλο”

Η μελετη περιελαμβανε 1.372.213 ατομα- Lancet: Ανησυχητικά στοιχεία για θρομβώσεις, εμφράγματα και επώδυνες ουρολοιμώξεις μετά τις λήψεις εμβολίων Pfizer/AstraZeneca

Στο μεταξύ σε ελληνικούς ιστοτόπους κυκλοφορούν ονόματα νεκρών συμπολιτών μας μετά τις λήψεις των εμβολίων

Οι ασθενείς ανέπτυξαν συνθήκες πήξης του αίματος μετά τη λήψη του εμβολίου AstraZeneca COVID-19 σε «παρόμοιο» ρυθμό με εκείνους που έλαβαν το τρύπημα Pfizer/BioNTech, λένε οι ερευνητές.

 Την ίδια στιγμή εκτός από τα εμφράγματα του μυοκαρδίου και τη παράλυση μέρος του σώματος που έχουν παρατηρηθεί σε χαμηλό ποσοστό εμβολιασθέντων είναι άξιας προσοχής και οι

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Η μελετη περιελαμβανε 1.372.213 ατομα- Lancet: Ανησυχητικά στοιχεία για θρομβώσεις, εμφράγματα και επώδυνες ουρολοιμώξεις μετά τις λήψεις εμβολίων Pfizer/AstraZeneca”

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Σούπερ Μάρκετ: Όλοι οι πρωταγωνιστές στο online εμπόριο – Πόσο ξοδεύουν οι καταναλωτές τον μήνα

Βασίλης Σταύρου (ΑΒ Βασιλόπουλος), Αριστοτέλης Παντελιάδης (METRO AEBE) και Γιάννης Μασούτης (Μασούτης)

Η πανδημία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην «εκτόξευση» των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ.

Πολλοί καταναλωτές επέλεξαν -για πρώτη φορά- να κάνουν online τα ψώνια τους μετά την επιβολή των αυστηρών περιορισμών ενώ αρκετοί είναι αυτοί που παραμένουν πιστοί στο συγκεκριμένο κανάλι και μετά την άρση των lockdowns. Ποιο ηλεκτρονικό κατάστημα κερδίζει τις

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Σούπερ Μάρκετ: Όλοι οι πρωταγωνιστές στο online εμπόριο – Πόσο ξοδεύουν οι καταναλωτές τον μήνα”

Τα οικονομικά της «Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα»."Ο Χίτλερ θεωρούσε ότι ο δρόμος που είχαν ακολουθήσει οι γερμανικές εταιρείες, δρόμος που της καθιστούσε εξαρτημένες από τις εξαγωγές, ήταν σοβαρά εσφαλμένος."

Του Rainer Zitelmann*

Στις 22 Ιουνίου συμπληρώνονται 80 χρόνια από την εισβολή του Χίτλερ στην Σοβιετική Ένωση. Η επίθεση αυτή αποφασίστηκε σε μεγάλο βαθμό για οικονομικούς λόγους.

Οι οικονομικοί λόγοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην σκέψη του Χίτλερ, όπως καταδεικνύω λεπτομερώς στο βιβλίο μου Χίτλερ, οι πολιτικές της σαγήνης (Hitler: The Policies of Seduction).  Ο στόχος του Χίτλερ ήταν να κατακτήσει νέο “ζωτικό χώρο” στην Ανατολή, δηλαδή την Ρωσία. 

Δεν έκρυβε την φιλοδοξία του αυτή, και μάλιστα περιέγραψε ανοιχτά αυτό το στόχο του στο

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Τα οικονομικά της «Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα»."Ο Χίτλερ θεωρούσε ότι ο δρόμος που είχαν ακολουθήσει οι γερμανικές εταιρείες, δρόμος που της καθιστούσε εξαρτημένες από τις εξαγωγές, ήταν σοβαρά εσφαλμένος."”

Ο Απαγορευμένος Αντίλογος για την Αινιγματική Πανδημία (Για ενοχλητικά επίμονα ερευνητικά πνεύματα)

Josh Mitteldorf

Μετάφραση Μ. Στυλιανού

Αυτό το δοκίμιο είναι εμπνευσμένο από την ανακοίνωση του Δρ Mercola  (διαβάζοντας μεταξύ των γραμμών) ότι η ζωή του και της οικογένειάς του έχουν απειληθεί αν δεν αφαιρέσει από την ιστοσελίδα του μια μελέτη που έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους και που δείχνει τα οφέλη της βιταμίνης D και του ψευδαργύρου στην πρόληψη των χειρότερων αποτελεσμάτων COVID.  

Στη σημερινή Οργουελική εποχή, όπου η προπαγάνδα και η εξαπάτηση είναι πανταχού παρούσες, ένα από τα σημάδια της αλήθειας που έχω μάθει να σέβομαι είναι ότι οι

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Ο Απαγορευμένος Αντίλογος για την Αινιγματική Πανδημία (Για ενοχλητικά επίμονα ερευνητικά πνεύματα)”

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ: ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!

Πριν προχωρήσω στην επί μέρους παρουσίαση των θαυματουργών βοτάνων επί των ουσιών των οποίων στηρίζεται και η σύγχρονη Φαρμακολογία-φαρμακοβιομηχανία, μια και τα περισσότερα σκευάσματά της προέρχονται από τα βότανα που υπάρχουν γύρω μας και μέσα στην κουζίνα της γιαγιάς μας.

Οι καλόγεροι “πάσχουν” από…άκρατον υγεία μακροβιότητας . Κι ασφαλώς δεν είναι τυχαίο. Το διατροφικόν του μοναχού, που παίζει κύριο ρόλο στηρίζεται σε προϊόντα της φύσης ( και στη νηστεία) που σημαίνει ότι οργανισμός του μοναχού δεν εκτίθεται στους κινδύνους οξείδωσης, που εκτίθεται ο
Διαβάστε περισσότερα...
read more “ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ: ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ! ”

ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ…«ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ» ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία ένα διεφθαρμένο ανθελληνικό και προδοτικό πολίτικο σύστημα δείχνει, (τουλάχιστον έτσι φαίνεται), να μην ενδιαφέρεται για το πολιτικό κόστος των πράξεων του.

Αυτό συμβαίνει γιατί είτε με κάποιο τρόπο έχουν εξασφαλίσει λόγω της πανδημίας μια πλουσιοπάροχη ζωή χωρίς να απαιτείται να επανεκλεγούν, είτε έχουν εξασφαλίσει ότι θα μείνουν στην

Διαβάστε περισσότερα...
read more “ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ…«ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ» ;”

Tα 7 στοιχεία που πρέπει να σβήσετε αμέσως από το βιογραφικό σας

Πολλές φορές γίνονται συζητήσεις για το τι θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στο βιογραφικό μας αλλά ελάχιστες φορές συζητάμε το τι πρέπει να αφαιρέσουμε. 

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος σύμβουλος της εταιρείας σύνταξης βιογραφικών Resume Writing Services, υπάρχουν επτά βασικά λάθη που κάνουν οι υποψήφιοι στα βιογραφικά τους και τους στερούν την ευκαιρία να περάσουν από συνέντευξη. Εάν λοιπόν κάποιος θέλει το βιογραφικό του να είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο που να «φωνάζει Πρόσλαβέ με», τότε θα

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Tα 7 στοιχεία που πρέπει να σβήσετε αμέσως από το βιογραφικό σας”

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

ΚΡΥΦΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ! ΤΙ «ΨΗΦΙΖΟΥΝ» όσοι δεν εμβολιάζονται...

Η εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων που δεν έχουν εμβολιαστεί -και που όπως όλα δείχνουν κατά ένα σημαντικό ποσοστό δεν θα αλλάξει στάση- απασχολεί τα κομματικά επιτελεία όλων των πτερύγων, έσω κι αν ουδείς θέλει δημοσίως να το αναγνωρίσει.

 Γι αυτό άλλωστε και αποτελεί ένα από τα “κρυφά ευρήματα” των περισσότερων από τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλλονται πλέον...

Αν και επισήμως δεν βρισκόμαστε εν όψει εκλογών, ολοένα και περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι το

Διαβάστε περισσότερα...
read more “ΚΡΥΦΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ! ΤΙ «ΨΗΦΙΖΟΥΝ» όσοι δεν εμβολιάζονται... ”

«Φωτιές» ανάβει η Κεφαλογιάννη μέσα στην ΝΔ! Ερώτηση για τους «λαθραίους», ΑΓΝΩΣΤΟ πόσοι έχουν μαζευτεί!!!

Οι πολίτες ασχολούνται με τα εμβόλια και η χώρα εποικίζεται…

Παραθέτουμε την ανάρτηση της βουλευτίνας της ΝΔ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Σήμερα κατέθεσα Ερώτηση για την εξέλιξη του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος στη χώρα.

Από τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προκύπτει ότι τα μέτρα για ουσιαστικό έλεγχο των ροών, και περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες, κυρίως των νησιών του Αιγαίου, δείχνουν τα πρώτα θετικά σημάδια απόδοσης, με τον αριθμό των ατόμων που αιτούνται άσυλο στα νησιά τον φετινό Ιούνιο, να εμφανίζεται μειωμένος κατά 77% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2020.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, στο κέντρο της Αθήνας, παρατηρείται μία

Διαβάστε περισσότερα...
read more “«Φωτιές» ανάβει η Κεφαλογιάννη μέσα στην ΝΔ! Ερώτηση για τους «λαθραίους», ΑΓΝΩΣΤΟ πόσοι έχουν μαζευτεί!!!”

Ἡ κα Σακελαροπούλου εἶναι ἀκατάλληλη γιά ρυθμιστής τοῦ πολιτεύματος

Ἡ Ελλάδα ἔχει πολιτειακό πρόβλημα

Μανώλης Κοττάκης

Η ΑΠΟΝΟΜΗ παρασήμων καί ξιφῶν (στούς Εὐέλπιδες) μαζί μέ τήν ἀπονομή χάριτος καί τήν δυνατότητα πραγματοποίησης διαγγέλματος, εἶναι μερικές ἀπό τίς τελευταῖες ἁρμοδιότητες τοῦ Προέδρου τῆς Δημοκρατίας πού διασώθηκαν μετά τήν ἀναθεώρηση τοῦ Συντάγματος τοῦ 1975.

Αὐτός ἄλλως τε θά ἔπρεπε νά εἶναι καί ἕνας λόγος γιά νά μνημονεύουν τόν Κωνσταντῖνο Καραμανλῆ οἱ διάδοχοί του. Γιά νά θυμοῦνται μέ ποιές ἁρμοδιότητες εἶχε προικίσει τόν ἀρχηγό τοῦ κράτους καί

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Ἡ κα Σακελαροπούλου εἶναι ἀκατάλληλη γιά ρυθμιστής τοῦ πολιτεύματος”

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Σε επιφυλακή η Ελλάδα για εξελίξεις στην Τουρκία: Εμφύλιος στο AKP και κοινωνικό χάος - Ποιοι οι διάδοχοι του Ερντογάν

Η Τουρκία εισέρχεται σε δίνη μεγάλης αστάθειας που συνοδεύεται από πολιτικό εμφύλιο εντός του AKP για την διαδοχή Ρ.Τ. Ερντογάν αναφέρει σε άρθρο του στο Foreign Policy, ο καθηγητής Μεσανατολικών και Αφρικανικών σπουδών Steven A. Cook.

Ο καθηγητής προβλέπει κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο στην Τουρκία γι αυτό και η χώρα μας πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα. Η Τουρκία εισέρχεται σε πολύ κρίσιμη περίοδο.

Οι αναφορές του S. Cook συμπίπτουν με τις αξιολογήσεις πολλών ξένων πηγών ενώ η

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Σε επιφυλακή η Ελλάδα για εξελίξεις στην Τουρκία: Εμφύλιος στο AKP και κοινωνικό χάος - Ποιοι οι διάδοχοι του Ερντογάν”

Η πλασματική οικονομική ευμάρεια – Πως τα 13 ευρώ αύξηση του κατώτατου μισθού ή 2%... είναι πραγματική μείωση 10 ευρώ

Εάν δει κανείς με προσοχή και χωρίς διάθεση κιτρινισμού ή λαϊκισμού την πορεία των δημοσίων οικονομικών, πέραν την επιδείνωσης που καταγράφεται απόρροια ξεκάθαρα της πανδημίας… προέκυψαν και τα 70 δισεκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.
Ωστόσο στο μεσοδιάστημα το ελληνικό δημόσιο δέχθηκε να υποστεί μεγάλες ζημίες στις τράπεζες επικαλούμενη τον ανώτερο στόχο της εξυγίανσης για το καλό της οικονομίας.
Π.χ. και εξαιρώντας τις ζημίες 44 δισεκ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Η πλασματική οικονομική ευμάρεια – Πως τα 13 ευρώ αύξηση του κατώτατου μισθού ή 2%... είναι πραγματική μείωση 10 ευρώ ”

Ζητούνται «Αντιφρονούντες»

του Laurène Jacquerez - Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

[Η πρώτοι Αντιφρονούντες έκαναν ήδη την παρουσία τους στην Ελλάδα: άνθρωποι που αρνούνται να εμβολιαστούν και οι οποίοι, λόγω του υγειονομικού δεσποτισμού του πρωθυπουργού,  κινδυνεύουν να στερηθούν και το ψωμί τους. Έχουμε την ελπίδα ότι, όταν απομακρυνθεί ο κορωνοϊός – η Σουηδία αποτελεί ελπιδοφόρο παράδειγμα – θα καταργηθούν και τα ανελεύθερα μέτρα. Αλλά σήμερα, στην Ευρώπη πλανάται το φάσμα ενός θεσμικού πλέον δεσποτισμού με πρόσχημα την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών: τουτέστιν την προώθηση της ομοφυλοφιλίας στα παιδιά μέσω της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Ευρωπαϊκή αξία, αν καταλάβαμε καλά, η ομοφυλοφιλία!!! 

Η Ουγγαρία καλείται ήδη να απολογηθεί στα όργανα της ΕΕ γιατί θέλησε να προστατέψει τους νέους της από τις

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Ζητούνται «Αντιφρονούντες» ”

Σχολεία: Απομακρύνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για εκπαιδευτικούς

Το σενάριο για υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς απομακρύνεται

Πάει πίσω ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δασκάλων και καθηγητών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. 

Με τη συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό να έχει «φουντώσει», την ώρα που ο χρόνος μετράει αντίστροφα, για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία στις αρχές Σεπτεμβρίου, η

Διαβάστε περισσότερα...
read more “ Σχολεία: Απομακρύνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για εκπαιδευτικούς”

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Ο τελευταίος τροχός

Του Χρήστου Χωμενίδη 

Βραδάκι σε "κοσμικό" ζαχαροπλαστείο στο κέντρο. Περνάει από μπροστά μας φουριόζος και καμαρωτός μέσα στο σκούρο μπλε κοστούμι του. Ο φίλος μου τον χαιρετάει εγκάρδια, "κάτσε να πιείς έναν καφέ". Κοιτάζει το ρολόι του. "Μετά τις οκτώ πίνω μονάχα ουίσκι!" χαμογελάει και θρονιάζεται. Ο φίλος μου μάς συστήνει. Το πρόσωπο και το όνομά του μού είναι αμυδρά γνωστά. Κάπου τον έχει σίγουρα πάρει το μάτι μου. Θα τον έλεγες τυπικό πενηντάρη Έλληνα εάν δεν είχε μάτι ιδιαζόντως πονηρό -μπιρμπιλωτό-, κίνηση σβέλτη και μαλλί κορακάτο, ολοφάνερα βαμμένο.

 Στην πορεία της κουβέντας μαθαίνω ότι είναι συμπολιτευόμενος βουλευτής επαρχίας. Τον θυμάμαι. Τον έχω δει μια φορά στην τηλεόραση να καβγαδίζει. Μού είχε κάνει εντύπωση -θυμάμαι- ότι

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Ο τελευταίος τροχός”

Ντόμινο επιστολών κατά Κεραμέως για ΕΒΕ- «Απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό μέτρο που απαξιώνει τα παιδιά»

Η Νίκη Κεραμέως συνεχίζει να μαζεύει επιστολές για την ΕΒΕ, αύτη τη φορά τη φορά και από τον αναπληρωτή καθηγητή ΑΠΘ, Τρύφων Τσομπάνης που σημειώνει πως «η αξιοκρατική εισαγωγή στα ΑΕΙ είναι σίγουρα το ζητούμενο, αλλά δεν μπορεί να διώχνει τους άριστους, με λανθασμένες αποφάσεις» καλώντας την να διορθώσει το λάθος.
 «Έχετε ακούσει πότε την λέξη όνειρο;» ρωτά μαθήτρια την υπουργό με επιστολή της και συνεχίζει: «Ήταν το όνειρό μου λοιπόν και μου το στερείτε με έναν εντελώς παράλογο τρόπο». Στο ίδιο μήκος κύματος και μια ακόμα μαθήτρια που αναφέρει πως
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Ντόμινο επιστολών κατά Κεραμέως για ΕΒΕ- «Απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό μέτρο που απαξιώνει τα παιδιά» ”

Μάχη των Δερβενακίων – Η καταστροφή του Δράμαλη (26/7/1822)

Ο Χουρσίτ, ο νικητής του Αλή πασά, ανέθεσε στον Μαχμούτ πασά της Λάρισας ή Δράμαλη την επιχείρηση της καταστολής της Επανάστασης στην Πελοπόννησο.

 [ Σημείωση βιβλιοθήκης: Ο Χουρσίτ καταγγέλθηκε ως καταχραστής του δημόσιου θησαυρού και έπεσε σε δυσμένεια, του αφαιρέθηκε η αρχηγία της εκστρατείας στην Πελοπόννησο, η οποία ανατέθηκε στον Μαχμούτ Πασά, τον επονομαζόμενο Δράμαλη.  Ο Χουρσίτ διατασσόταν να

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Μάχη των Δερβενακίων – Η καταστροφή του Δράμαλη (26/7/1822)”

Οι Ρώσοι αποσυνδέθηκαν από το υπόλοιπο Internet

Το πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, RBC ανακοίνωσε πως η χώρα δοκιμάζει τους τρόπους που μπορεί να 'αποκοπεί' από το παγκόσμιο Internet. Σύμφωνα με την έκθεση που προέκυψε από έγγραφα της ρωσικής ομάδας εργασίας, για την ασφάλεια του διαδικτύου από τον Ιούνιο έχουν αρχίσει τα σχετικά τεστ.

Στα τέλη του 2019 η Ρωσία έχει περάσει το νόμο 'Κυρίαρχο Διαδίκτυο' που έχει ως στόχο την προστασία του ρωσικού μέρους του διαδικτύου, από εξωτερικές απειλές. Ήταν η απάντηση της

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Οι Ρώσοι αποσυνδέθηκαν από το υπόλοιπο Internet ”

Ανακοινώθηκε: «Μόνο οι εμβολιασμένοι φοιτητές θα εισέρχονται στους χώρους των Πανεπιστημίων»! Τι είπε ο Α.Συρίγος

Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, ανακοίνωσε σήμερα πως τα Πανεπιστήμια θα ανοίξουν τον προσεχή Οκτώβριο για τους εμβολιασμένους και για όσους έχουν νοσήσει. 

«Τα μαθήματα από την 1η Οκτωβρίου ξεκινούν δια ζώσης. Δεν θα ξανά γίνουν εξ αποστάσεως. Τα αμφιθέατρα θα είναι ανοικτά για όσους έχουν κάνει εμβόλιο ή έχουν πιστοποιητικό νοσήσεως. Θα εξετάσουμε τους όρους που οι υπόλοιποι θα μπορούν να παρακολουθήσουν ή να είναι μέσα στα

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Ανακοινώθηκε: «Μόνο οι εμβολιασμένοι φοιτητές θα εισέρχονται στους χώρους των Πανεπιστημίων»! Τι είπε ο Α.Συρίγος”

Βιομηχανία ελληνοποιήσεων λαθρομεταναστών

Δικηγόροι, αστυνομικοί και συμβολαιογράφοι «βάφτιζαν» Έλληνες δεκάδες λαθρομετανάστες

Γνωστά ονόματα του νομικού κόσμου της χώρας και αστυνομικοί ήταν τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε τουλάχιστον από το 2016 έως και το 2019 στην Αθήνα, καταρτίζοντας εικονικές συμβολαιογραφικές πράξεις αναγνώρισης τέκνων και σύμφωνα συμβίωσης για λογαριασμό αλλοδαπών, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.

Με τα πλαστά έγγραφα στο χέρι, οι παράτυποι μετανάστες προέβαιναν σε

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Βιομηχανία ελληνοποιήσεων λαθρομεταναστών ”

Αποκαλυπτικά στοιχεία 36 ετών: Πώς κινούνται οι ελληνικές μετοχές Ιούλιο και Αύγουστο – Τι κρύβει το ράλι του δείκτη τεχνολογίας

Απομένουν άλλες πέντε συνεδριάσεις για να ολοκληρωθεί ο χρηματιστηριακός Ιούλιος και η ελληνική αγορά δείχνει να ακολουθεί τους υποτονικούς ρυθμούς της θερινής ραστώνης.

Από την αρχή του μήνα ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 2,32%, ενώ στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας το συναλλακτικό ενδιαφέρον έχει βαλτώσει.

Γνώριμη εικόνα όλα αυτά για τη συμπεριφορά των ελληνικών μετοχών στην «καρδιά» του

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Αποκαλυπτικά στοιχεία 36 ετών: Πώς κινούνται οι ελληνικές μετοχές Ιούλιο και Αύγουστο – Τι κρύβει το ράλι του δείκτη τεχνολογίας”

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

"Τὴν σπουδήν σου τῇ κλήσει κατάλληλον, ἐργασαμένη φερώνυμε, τὴν ὁμώνυμόν σου πίστιν εἰς κατοικίαν κεκλήρωσαι, Παρασκευὴ ἀθλοφόρε· ὅθεν προχέεις ἰάματα, καὶ πρεσβεύεις ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν."

Η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στη Ρώμη στα χρόνια του αυτοκράτορα Αντωνίνου (138 – 160 μ.Χ.). Ήταν κόρη των ευσεβών Χριστιανών, Αγάθωνα και Πολιτείας, οι οποίοι φρόντισαν για την χριστιανική αγωγή της, όπως είχαν υποσχεθεί στο Θεό στην περίπτωση που θα τους έδινε ένα παιδί. Επειδή το παιδί γεννήθηκε ημέρα Παρασκευή έλαβε αυτό το όνομα.

Μετά το θάνατο των γονέων της, η Παρασκευή μοίρασε όλη την περιουσία της στους φτωχούς και

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς”

Σε κλοιό αναταράξεων και πάλι η παγκόσμια οικονομία

Με ένα μοτίβο αρνητικών παραγόντων που διαταράσσει ήδη το διεθνές εμπόριο προκαλώντας αναταράξεις στις γραμμές τροφοδοσίας πρώτων υλών αλλά και προϊόντων διεθνώς βρίσκονται έξαφνα αντιμέτωπες οι διεθνείς αγορές.

Μιλάμε για τον σχεδόν… τοξικό συνδυασμό που προκαλεί η αναζωπύρωση της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, οι μεγάλες φυσικές καταστροφές σε Κίνα και Γερμανία (ήτοι δηλαδή δύο

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Σε κλοιό αναταράξεων και πάλι η παγκόσμια οικονομία”

Μετά τη Μέρκελ και η Τσεχία δήλωσε πως δεν θα πάει σε Υποχρεωτικό Εμβολιασμό ούτε των Υγειονομικών. Απομονώνεται στην Ευρώπη ο Άξονας Παρίσι,Αθήνα, Ρώμη!!!

Μετά τη Μέρκελ και η Τσεχία δήλωσε πως δεν θα πάει σε Υποχρεωτικό Εμβολιασμό. Απομονώνεται στην Ευρώπη ο Άξονας Παρίσι,Αθήνα, Ρώμη!!!

Ο εμβολιασμός κατά COVID δεν θα είναι υποχρεωτικός υπό την νυν κυβέρνηση της Τσεχίας ξεκαθάρισε ο Andrej Babi š σήμερα κατά την επίσκεψή του στο

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Μετά τη Μέρκελ και η Τσεχία δήλωσε πως δεν θα πάει σε Υποχρεωτικό Εμβολιασμό ούτε των Υγειονομικών. Απομονώνεται στην Ευρώπη ο Άξονας Παρίσι,Αθήνα, Ρώμη!!!”

Johnson & Johnson: Εταιρεία με πολλές αμαρτίες, δυναστεία με πολλές τραγωδίες

 Η πανδημία έφερε στο προσκήνιο τον γίγαντα των καλλυντικών και φαρμάκων Johnson & Johnson. Μπορεί το μονοδοσικό εμβόλιό του να παρουσίασε κάποια προβλήματα, αλλά δεν ακυρώνεται το γεγονός πως η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της έρευνας για την αντιμετώπιση του Covid-19. Η ιστορία της εταιρείας, όμως, έχει αρκετές μαύρες σελίδες που είναι σκόπιμο να υπενθυμίσουμε.

Πριν δύο χρόνια, δικαστήριο της Οκλαχόμα επέβαλε πρόστιμο-μαμούθ 572.000.000 δολαρίων εναντίον της Johnson & Johnson, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στα

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Johnson & Johnson: Εταιρεία με πολλές αμαρτίες, δυναστεία με πολλές τραγωδίες”

Το CDC αποσύρει τα PCR tests και ζητά άλλη μέθοδο διάγνωσης του covid-19!

To Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων στις ΗΠΑ (CDC) θα αποσύρει,σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε, μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2021, το αίτημα στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την εξουσιοδότηση έκτακτης ανάγκης (EUA) του «Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel», δηλαδή ζητά την απόσυρση του PCR test. 

To PCR test παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2020 μόνο για την ανίχνευση του

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Το CDC αποσύρει τα PCR tests και ζητά άλλη μέθοδο διάγνωσης του covid-19!”

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Η “εξαφάνιση” της ελληνικής σημαίας από τη δεξίωση της Προέδρου της Δημοκρατίας

Οι ενδυματολογικές επιλογές κυρίως των κυριών που παρευρέθηκαν στη χθεσινοβραδινή δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, κυριαρχούν στα ρεπορτάζ των ΜΜΕ. 

Μόνο που το ενδιαφέρον γεγονός της βραδιάς προκύπτει από τη φωτογραφία των πολιτικών αρχηγών που κάθονται μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κάτι λείπει από τη φωτογραφία…Για την

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Η “εξαφάνιση” της ελληνικής σημαίας από τη δεξίωση της Προέδρου της Δημοκρατίας”

Τα εμβόλια αλλάζουν τον πολιτικό χάρτη της χώρας: Η ΝΔ χάνει τα «κάστρα» της - Κερδισμένα τα μικρά κόμματα

Ανεμβολίαστοι από επιλογή είναι οι πολίτες στα εκλογικά «κάστρα» της ΝΔ  και η σύγκρουσή τους με την ηγεσία του κόμματος και τον Κ.Μητσοτάκη να τους απειλεί προοιωνίζει εκπλήξεις στις κάλπες.

Περίπου το 40% εκείνων των 3,2 εκατ. που δεν εμβολιάζονται τοποθετείται προς τα κεντροδεξιά  ή δεξιά του πολιτικού φάσματος και είχε ψηφίσει ανάλογα στις τελευταίες εκλογές, τη Ν.Δ. ή και

Διαβάστε περισσότερα...
read more “ Τα εμβόλια αλλάζουν τον πολιτικό χάρτη της χώρας: Η ΝΔ χάνει τα «κάστρα» της - Κερδισμένα τα μικρά κόμματα ”

Βατικανό: Φως στην τεράστια περιουσία του σε ακίνητα

Σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα χρονικά της Καθολικής Εκκλησίας προχώρησε το Βατικανό, δίνοντας στην δημοσιότητα λίστα με τα ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία του. Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης μεγαλύτερης διαφάνειας στα οικονομικά της Εκκλησίας, ενώ έρχεται λίγα 24ωρα πριν την έναρξη μιας πολύκροτης δίκης για κατηγορίες διαφθοράς.

Οι πληροφορίες προέρχονται από δύο διαφορετικά έγγραφα, μια οικονομική έκθεση για το 2020 και το

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Βατικανό: Φως στην τεράστια περιουσία του σε ακίνητα”

Πόσο κοστίζει συνολικά η περιουσία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας σε όλη την Αγγλία

Με την βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου να βρίσκεται στην κεφαλή της χώρας για αιώνες, είναι λογικό να σκεφτεί κανείς ότι και οι εκτάσεις γης της απλώνονται σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Η οικογένεια διαθέτει πολλά σπίτια, αλλά και άλλες μη κατοικημένες κατοικίες, ενώ σύμφωνα με τo

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Πόσο κοστίζει συνολικά η περιουσία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας σε όλη την Αγγλία”

Παγκόσμιος σταρ της μουσικής αρνείται να παίξει μόνο για εμβολιασμένους!

Ο Έρικ Κλάπτον αρνείται να παίξει μουσική σε χώρους μόνο για εμβολιασμένους. Μετά την κυβερνητική απόφαση της Αγγλίας, κατά την οποία όποιος πολίτης θέλει να εισέλθει σε κάποιο κλαμπ ή άλλο χώρο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να επιδεικνύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του, ο 76χρονος κιθαρίστας ανακοίνωσε πως θα απέχει από οποιαδήποτε εμφάνιση, προκειμένου να μην γίνονται διακρίσεις στο κοινό τους.

«Αν δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη, ώστε να παραβρεθούν όλοι οι άνθρωποι, διατηρώ το δικαίωμά μου να

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Παγκόσμιος σταρ της μουσικής αρνείται να παίξει μόνο για εμβολιασμένους!”

Κοίμηση της Αγίας Άννας Μητέρας της Υπεραγίας Θεοτόκου

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Κοίμηση της Αγίας Άννας Μητέρας της Υπεραγίας Θεοτόκου”

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, Ο άνθρωπος και τα όριά του (Κυριακή E΄ Ματθαίου)

  [εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 8-7-1990]  (Β234)                                     

     Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή, αγαπητοί μου, ο ευαγγελιστής Ματθαίος μάς αναφέρει το περιστατικό της συναντήσεως του Κυρίου με δύο δαιμονιζομένους ανθρώπους, στην περιοχή της πόλεως των Γεργεσών. Η όλη ιστορία, αφενός με τη θεραπεία τους και την απαλλαγή τους από τους δαίμονες, αφετέρου με τον δαιμονισμό και τον πνιγμό των δύο χιλιάδων περίπου χοίρων στη λίμνη, κατετρόμαξε τους κατοίκους των Γεργεσών. Και η συμπεριφορά των κατοίκων της

Διαβάστε περισσότερα...
read more “π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, Ο άνθρωπος και τα όριά του (Κυριακή E΄ Ματθαίου)”

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΚΡΕΜΝΙΩΤΙΣΣΑ. Νήσος ΙΟΣ

Η βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Γκρεμνώτισσας πήρε το όνομά της επειδή βρίσκεται σκαρφαλωμένη σ΄έναν απόκρημνο βράχο στυο νησάκι Ίος. Η παράδοση λέει ότι στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, κάποιοι Κρητικοί έβαλαν την εικόνα της Παναγιάς, που φιλοξενείται πλέον εδώ πάνω, σε μια σχεδία , για να την φυγαδεύσουν από το νησί τους και να τη σώσουν.

Η θαυματουργή εικόνα, που ονομάζεται και «Οδηγήτρια», έφτασε στη ΄Ιο και οι ντόπιοι αποφάσισαν μια εκκλησία για να τη στεγάσουν. αλλά ότι έχτιζαν την ημέρα, την

Διαβάστε περισσότερα...
read more “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΚΡΕΜΝΙΩΤΙΣΣΑ. Νήσος ΙΟΣ”

Γαλλική εξέγερση: Μάχες σώμα με σώμα διαδηλωτών - αστυνομίας στο Παρίσι για τους αναγκαστικούς εμβολιασμούς--Επί ποδός «πολέμου» και η Ιταλία: Χιλιάδες στους δρόμους κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατά του εμβολιασμού και κατά των περιορισμών για την Covid-19 στη Γαλλία σε όλες σχεδόν τις πόλεις συγκρούστηκαν με την αστυνομία με το κέντρο του Παρισιού να θυμίζει πεδίο μάχης, με τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Εκτός του Παρισιού, διαδηλώσεις αναμένονται και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως στη Μασσαλία, το

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Γαλλική εξέγερση: Μάχες σώμα με σώμα διαδηλωτών - αστυνομίας στο Παρίσι για τους αναγκαστικούς εμβολιασμούς--Επί ποδός «πολέμου» και η Ιταλία: Χιλιάδες στους δρόμους κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών”

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

O Iος γραφει πλεον το δικο του σεναριο: Πόσο “επικίνδυνος” είναι πλέον ο Joe Biden για το project πανδημία;

Πόσο επικίνδυνος είναι πλέον ο Joe Biden; Ο Αμερικανός Πρόεδρος δείχνει να μην έχει αίσθηση της πραγματικότητας. Χάνει τα λόγια του, αδυνατεί να ολοκληρώσει τις σκέψεις του. Ισως να είναι και ο ίδιος βαθιά τρομοκρατημένος από την αποστολή που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας.

Οι λέξεις δραπετεύουν ατίθασες από το στόμα του. Μια μέρα ίσως του ξεφύγει τι ακριβώς συνέβη με την πανδημία. Τι συνέβη στη Wuhan. Tι συνέβη με τους gain of function ιούς. Ισως αρχίσουν να χοροπηδάνε οι λέξεις από το στόμα του. Και τότε ο Trump (άλλος ανεξέλεγκτος κι αυτός) και ο στρατός των οπαδών του θα ορμήσουν για τη ρεβάνς. Το σενάριο της Πανδημίας μοιάζει να

Διαβάστε περισσότερα...
read more “O Iος γραφει πλεον το δικο του σεναριο: Πόσο “επικίνδυνος” είναι πλέον ο Joe Biden για το project πανδημία;”

Θεοδόσης Τάσιος προς αρνητές εμβολίων: «Είστε ξενοδόχοι θανάτου, απειλείτε τα δικαιώματα όλων μας» και η απάντηση απο τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο

Ως «οργανωμένη ομάδα τεραστίων διαστάσεων», που απειλεί τα δικαιώματα όλων μας χαρακτήρισε τους αρνητές των εμβολίων ο ακαδημαϊκός Θεοδόσης Τάσιος, σημειώνοντας ότι τον διχασμό τον επιβάλουν όσοι δεν εμβολιάζονται.

«Αρνούνται την αγάπη, αρνούνται να ενδιαφερθούν για τον συνάνθρωπό τους, ακόμη και εκτός Covid. Δεν μπορώ να δεχθώ την άποψη “δικό μου είναι το σώμα, ό,τι θέλω το κάνω”. Για παράδειγμα κάποιος που παίρνει ουσίες, εγώ θα κινδυνεύσω από τη συμπεριφορά του κι εγώ θα πληρώσω για την

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Θεοδόσης Τάσιος προς αρνητές εμβολίων: «Είστε ξενοδόχοι θανάτου, απειλείτε τα δικαιώματα όλων μας» και η απάντηση απο τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο”

Κάτι δεν πάει καλά; – Γιατί το Ισραήλ απομυθοποιεί τα εμβόλια με απόδοση 39% με 16%; – Τα fake news Biden, αγνοώντας 5.913 νεκρούς

Μελέτη στην Βρετανία: Τα αντισώματα που παράγουν τα εμβόλια αρχίζουν να μειώνονται 2-3 μήνες μετά τη δεύτερη δόση έως και 50%

Το Ισραήλ, η Μεγάλη Βρετανία αλλά και άλλες χώρες αρχίζουν να αποτυπώνουν πιο ρεαλιστικά και προφανώς την πραγματικότητα περί των εμβολίων και της αποδοτικότητας τους.
Τα εμβόλια παρέχουν ένα τείχος προστασίας αλλά μετά από κάποιο διάστημα αρχίζει η μείωση της αποτελεσματικότητας τους.
Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι ειδικά το Ισραήλ και όχι απλά μέσω μιας μελέτης αλλά το επίσημο Υπουργείο Υγείας σχεδόν συστηματικά απομυθοποιεί το

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Κάτι δεν πάει καλά; – Γιατί το Ισραήλ απομυθοποιεί τα εμβόλια με απόδοση 39% με 16%; – Τα fake news Biden, αγνοώντας 5.913 νεκρούς”

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Άρθρο- καταπέλτης στους FT: Τα σημάδια που δείχνουν κατάρρευση του Ερντογάν- Κλονίζεται η εξουσία του

 O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν φαίνεται πλέον όσο «άτρωτος» φαινόταν παλαιότερα, και η εξουσία του αρχίζει να κλονίζεται, γράφει σε άρθρο του o Ντέιβιντ Γκάρντνερ, συντάκτης διεθνών θεμάτων των Financial Times.

O αρθρογράφος αναφέρεται συγκεκριμένα σε ένα περιστατικό που χαρακτηρίζει ως στροφή 180 μοιρών από τον Τούρκο πρόεδρο, για το οποίο λέει πως αποκαλύπτει «τόσο κακή κρίση όσο και πολιτική αστάθεια».

Ο Τούρκος πρόεδρος απέπεμψε τον Μελίχ Μπουλού, τον οποίο είχε επιβάλει ως πρύτανη στο

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Άρθρο- καταπέλτης στους FT: Τα σημάδια που δείχνουν κατάρρευση του Ερντογάν- Κλονίζεται η εξουσία του”

Δέσμευση Τσίπρα για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Συνεχίζονται τα σφοδρά πυρά κατά της υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης για το κόψιμο δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων από τα ΑΕΙ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανακοίνωσε ότι ως κυβέρνηση το κόμμα του θα καταργήσει το άδικο αυτό μέτρο.

Στη δέσμευση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα καταργήσει το άδικο μέτρο της ελάχιστης βάσης εισαγωγής ως κυβέρνηση προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Δέσμευση Τσίπρα για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής”

Θεσσαλονίκη: Κυβερνοεπίθεση στις υπηρεσίες του Δήμου – Τι έκαναν οι δράστες

Κλειστές θα παραμείνουν, μέχρι νεοτέρας, όλες οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω της κυβερνοεπίθεσης που εξαπέλυσαν χάκερς, με την υπόθεση να βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για την καταγραφή και συλλογή στοιχείων μετά από μήνυση που κατέθεσε η δημοτική αρχή.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής, στον Διαβάστε περισσότερα...
read more “Θεσσαλονίκη: Κυβερνοεπίθεση στις υπηρεσίες του Δήμου – Τι έκαναν οι δράστες”

Η “περίεργη” δράση του “μέγα φιλάνθρωπου” Τζορτζ Σόρος στα Βαλκάνια

Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε ότι δύο κορυφαίοι του πλούτου, ο Τζορτζ Σόρος και ο Μπιλ Γκέιτς ένωσαν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν ασθένειες στον Τρίτο Κόσμο, χρηματοδοτώντας σχετικά προγράμματα. Ο “βασιλιάς” των χρηματαγορών και ο “βασιλιάς” της πληροφορικής δεν είναι μόνο “βασιλιάδες” στον τομέα τους. Είναι και εξόχως αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην παγκόσμια δημόσια σφαίρα, αν και σ’ αυτό το επίπεδο ο Σόρος κατέχει –κι

Διαβάστε περισσότερα...
read more “Η “περίεργη” δράση του “μέγα φιλάνθρωπου” Τζορτζ Σόρος στα Βαλκάνια”