Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Ο Mark Zuckerberg πουλούσε επί καθημερινής βάσης τις μετοχές του στην εταιρεία από το Νοέμβριο του 2020!

Έρχεται καταιγιδα;

Σε μία αποκάλυψη για τις μετοχές του Facebook και τον ιδρυτή του Mark Zuckerberg προχώρησε το Forbes.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο 37χρονος πουλούσε επί καθημερινής βάσης τις μετοχές του στην εταιρεία από το Νοέμβριο, συγκεκριμένα 9,4 εκατομμύρια μετοχές αξίας 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως μάλιστα αναφέρεται, ο Zuckerberg από το μερίδιο του 28% που κατείχε τον

Μάιο του 2012 σήμερα έχει περίπου το 14%, σύμφωνα με το Forbes. Ο ίδιος, φέρεται να έχει κερδίσει συνολικά περίπου 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις.

Το Forbes εκτιμά ότι ο Zuckerberg και η φιλανθρωπική του οργάνωση Chan Zuckerberg Initiative, την οποία ξεκίνησε με τη σύζυγό του Priscilla Chan το 2015, έχουν πουλήσει περισσότερες από 132 εκατομμύρια μετοχές του Facebook αξίας περίπου 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2012.

Ο 37χρονος άρχισε να πωλεί τακτικά το απόθεμά του στο Facebook το 2016 αφού αυτός και η σύζυγός του έγραψαν μια επιστολή στην κόρη τους Maxima και στην οποία δεσμεύονται να δώσουν το 99% των μεριδίων τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους για εκπαίδευση και θεραπεία ασθενειών.

Το 2018, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook πούλησε μετοχές αξίας 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως μέσω της CZI. Στη συνέχεια, τον Νοέμβριο του 2019, ο Zuckerberg σταμάτησε ξαφνικά να πωλεί μετοχές για να το επαναλάβει από τον περασμένο Νοέμβριο και συγκεκριμένα στις 9.

Το Forbes ανέφερε ότι περίπου το 90% αυτών των πωλήσεων πραγματοποιήθηκαν από την CZI -μέσω των οποίων περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν πωληθεί συνολικά σε αποθέματα. Το σκέλος πολιτικής υπεράσπισης της CZI πούλησε και τα 103.000 από τα υπόλοιπα μερίδια του Facebook στα τέλη του περασμένου έτους.

 Ο εκπρόσωπος της CZI δεν εξήγησε γιατί οι πωλήσεις σταμάτησαν και συνοψίστηκαν ξαφνικά, αλλά ανέφερε στο Forbes ότι πραγματοποιούνται μέσω προκαθορισμένων σχεδίων που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Τα σχέδια που υποβλήθηκαν στην SEC περιγράφονται από το Forbes ως «αρκετά κοινά μεταξύ στελεχών με πολλές μετοχές» σε εταιρείες, ειδικά μεταξύ άλλων ιδρυτών τεχνολογίας και των εταιρειών τους.

Ο Jeff Bezos πούλησε ομοίως αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων μετοχές της Amazon, ενώ συρρικνώνει το μερίδιό του στην εταιρεία από 42% σε 24% τα πρώτα εννέα χρόνια μετά την IPO της εταιρείας το 1997, ανέφερε το Forbes.

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου