Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Λεπτο προς λεπτο το παγκοσμιο θριλερ: IΣΡΑΗΛ-ΕΚΤΑΚΤΟ:Δεκαπέντε (15) από τα 20 άτομα που πέθαναν αυτόν τον μήνα (Ιούλιος) είχαν εμβολιαστεί πλήρως

143 Ισραηλινοί νοσηλεύονται με COVID-19, το 58% πλήρως εμβολιασθέντες

 

Ισραήλ, Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021. Περίπου 143 Ισραηλινοί νοσηλεύονται με COVID-19 την Τετάρτη στις 12 μ.μ., σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας . Το 58% από αυτούς είναι εμβολιασθέντες πλήρως, το 39% δεν ήταν εμβολιασθέντες και 3% είχαν μερικώς εμβολιαστεί, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν πάρει μία δόση ή δεν είχε περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα από το δεύτερο εμβόλιο.

Μόνο ένας ασθενής ήταν παιδί. Πέντε ήταν έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που γέννησαν πρόσφατα.

Από τους 64 σοβαρά ασθενείς της χώρας,  17 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και 12 που

χρειάστηκαν επιθετική θεραπεία.  Ωστόσο, ενώ το ποσοστό των εμβολιασμένων ασθενών είναι υψηλό, το ποσοστό εκείνων που χρειάζονται επεμβατική θεραπεία ήταν χαμηλό: Μόνο τρία πλήρως εμβολιασμένα άτομα έλαβαν επιθετική θεραπεία.

Επίσης,  δύο άτομα που συνδέθηκαν με μια εξωτερική συσκευή οξυγόνωσης ECMO- κανένα από αυτά δεν είχε εμβολιστεί.

Πόσα άτομα έχουν πεθάνει;

Από την έναρξη της κρίσης του κοροναϊού, 6.452 Ισραηλινοί πέθαναν από την ασθένεια. Ο πιο θανατηφόρος μήνας ήταν ο Ιανουάριος 2021, όταν έφυγαν από τη ζωή 1.445 Ισραηλινοί.

Μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, 20 άτομα έχουν πεθάνει από τον ιό, σε σύγκριση με εννέα άτομα τον περασμένο μήνα και 237 τον Ιούλιο του 2020.

Δεκαπέντε (15) από τα 20 άτομα που πέθαναν αυτόν τον μήνα είχαν εμβολιαστεί πλήρως.

Αν και ο αριθμός των σοβαρών ασθενών αυξάνεται – με 154 νέους αυτόν τον μήνα σε σύγκριση με μόνο 31 νέους τον Μάιο και 17 τον Ιούνιο – υπήρχαν 972 νέες σοβαρές περιπτώσεις τον περασμένο Ιούλιο του 2020.

Περίπου 18.469 Ισραηλινοί έχουν καταγραφεί σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση από την έναρξη της πανδημίας.

Τριάντα από τους 143 νοσηλευόμενους ασθενείς ήταν σε μέτρια κατάσταση και 49 σε ήπια κατάσταση.

Πού νοσηλεύονται;

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, υπάρχουν 42 ασθενείς σε ένα από τα τέσσερα νοσοκομεία στο Κεντρικό Ισραήλ εκτός από το Τελ Αβίβ. Περίπου 37 άτομα υποβάλλονται σε θεραπεία στο Τελ Αβίβ, 25 στη Χάιφα, 15 στο Νότιο Ισραήλ, 15 στο Βόρειο Ισραήλ και άλλα εννέα στην Ιερουσαλήμ.

Το ιατρικό κέντρο Meir στο Kfar Saba έχει τον υψηλότερο αριθμό ασθενών με 14, καθώς και τον υψηλότερο αριθμό σοβαρών περιπτώσεων – μαζί με το ιατρικό κέντρο Soroka της Beersheba – με επτά. Το ιατρικό κέντρο Hillel Yaffe στην Hadera ακολουθεί πολύ πίσω με έξι.

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου