Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Λεπτο προς λεπτο το παγκοσμιο θριλερ: H Παγκόσμια Κραυγή του Ισραήλ

Την ίδια στιγμή που ο νέος Ισραηλινός Πρωθυπουργός προχωρά στην οδυνηρή διαπίστωση ότι τα εμβόλια δεν μπορούν να σβήσουν τη φωτιά ο Biden κυνηγάει το facebook

“Η προστασία των εμβολίων είναι «ασθενέστερη από ό, τι περιμέναμε ενάντια στη Delta, λέει ο PM του Ισραήλ.

Οι εμβολιασμοί βοηθούν, αλλά «σημαντικά λιγότερο» από ό, τι με προηγούμενα στελέχη…”

Σοκ και δέος στον πλανήτη προκαλεί η σημερινή παραδοχή του Ισραηλινού πρωθυπουργού ο οποίος παγώνει την πλανήτη.

Η Κραυγή αγωνίας του Ισραηλινού Πρωθυπουργού η οποία ταυτόχρονα στην ουσία απαξιώνει και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στην πρώτη και πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου η

οποία παραμένει ερμητικά κλειστή στους τουρίστες από τον Μάρτιο του 2020, προκαλεί ρίγη ανατριχίλας στους σκεπτόμενους ανθρώπους καθώς ζούμε την απολυτότητα της έννοιας πως ο πλανήτης είναι ένα μεγάλο μπαλόνι που δεν σκέφτεται το οποίο κρέμεται σε μία κλωστή που σκέφτεται.

Κι ενώ είναι η ίδια η πραγματικότητα που απαξιώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στο Ισραήλ αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden έρχεται να επιρρίψει τις ευθύνες στο Facebook!

Αν είναι δυνατόν! Ευθύνεται δηλαδή το Facebook που ο κόσμος δεν εμβολιάζεται.

Ο Biden έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook “σκοτώνουν ανθρώπους” επειδή επέτρεψαν να αναρτηθούν παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια κοροναϊού στην πλατφόρμα του.
«Σκοτώνουν ανθρώπους.… Κοίτα, η μόνη πανδημία που έχουμε είναι μεταξύ των μη εμβολιασμένων. Και σκοτώνουν ανθρώπους», δήλωσε ο Biden σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο όταν ρωτήθηκε για παραπληροφόρηση και ποιο ήταν το μήνυμά του για τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. όπως το Facebook Inc.

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του Facebook Kevin McAlister θα δηλώσει την Παρασκευή>

«Δεν θα μας αποσπάσουν την προσοχή κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από τα γεγονότα. Το γεγονός είναι ότι περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει έγκυρες πληροφορίες για το COVID-19 και τα εμβόλια στο Facebook, τα οποία είναι κάτι περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος στο Διαδίκτυο.
“Περισσότεροι από 3,3 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χρησιμοποιήσει επίσης το εργαλείο εύρεσης εμβολίων για να μάθουν πού και πώς να κάνουν ένα εμβόλιο. Τα γεγονότα δείχνουν ότι το Facebook βοηθά στη διάσωση ζωών.

Την ίδια στιγμή το 56,9% των νοσηλευομένων σε σοβαρή κατάσταση στο Ισραήλ είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ενώ όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ μόνο μέσα στον Ιούλιο έφυγαν από τη ζωή 5 πλήρως εμβολιασθέντες ηλικιωμένοι που είχαν εμβολιαστεί από τους πρώτους μια και όπως όλοι ενθυμείστε η πρώτη φροντίδα ήταν να εμβολιάσουμε στην αρχή τις ευπαθείς ομάδες των ηλικιωμένων και ιδιαίτερα όσοι από αυτούς είχαν προυπάρχοντες ασθένειες.

Είναι καθήκον του πλανήτη και της παγκόσμιας κοινότητας να ακούσει το Ισραήλ, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και να έχει εδώ στραμμένο το βλέμμα της.  

Εδώ όπου δοκιμάζεται εν μέρει η αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε μια χώρα που παραμένει κλειστή στον τουρισμό.

  Εάν είχαμε 7 εκατ. τουρίστες (έστω εμβολιασμένους) σε μία χώρα 6 εκατ. εμβολιασμένων ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Γιατί όλο και περισσότεροι στο Ισραήλ ένα μήνα αφότου οι άνθρωποι πετάξανε τις μάσκες απαιτούν νέα πιo αυστηρά lockdown με το επιχείρημα πως εάν τώρα χρειαζόμαστε ένα μπιτόνι με νερό για να σβήσουμε τη φωτιά, εάν αυξηθεί ακόμη ο δείκτης R θα χρειαζόμαστε μια λιμνοθάλασσα.


Το Κουρδιστό Πορτοκάλι μεταδίδει ζωντανά μαζί με τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του Ισραήλ τις συμπαντικές ανατροπές.

Σε μια εκτίμηση κατάστασης στο Τελ Αβίβ την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Naftali Bennett δήλωσε ότι η προστασία που παρέχεται από τα εμβόλια COVID-19 ήταν «ασθενέστερη από ό, τι ελπίζαμε» έναντι της αυξανόμενης παραλλαγής Delta.

«Όποιος ελπίζει ότι τα εμβόλια από μόνα τους θα λύσουν το πρόβλημα – δεν θα το κάνουν», δήλωσε ο Bennett μετά από διάσκεψη στην οποία παρευρέθηκαν υπουργοί, αξιωματούχοι υγείας, μέλη του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, αστυνομία και στρατός.

«Η Δέλτα ανεβαίνει» σε όλο τον κόσμο, είπε. «Από τη μία πλευρά, τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά του ιού και έτσι φροντίζουμε να έχουμε τα απαραίτητα αποθέματα. Αλλά τα εμβόλια από μόνα τους δεν είναι αρκετά.

Πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε ακριβώς σε ποιο βαθμό βοηθά το εμβόλιο, αλλά είναι σημαντικά λιγότερο» έναντι του Delta από τα προηγούμενα στελέχη. “Ελπίζουμε όλοι να δούμε μια επιβράδυνση, αλλά τα γεγονότα αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν υπάρχει επιβράδυνση – όχι εδώ και όχι σε όλο τον κόσμο.”

(Για να τα λέει αυτά γύρευε τι είδους ευρήματα έχει στη διάθεσή του στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σας θυμίζουμε επίσης ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος απέφυγε να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ακόμη και στο υγειονομικό προσωπικό.)

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός είπε, “Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε στη ζωή ρουτίνας να συνεχίσει με προσαρμογές στον κοροναϊό.”

Η πυρηνική βόμβα του Ισραηλινού Πρωθυπουργού ο οποίος δεν έχει ακόμη αντιληφθεί τις συμπαντικές επιπτώσεις όσων συμβαίνουν στη χώρα του από την αρχή της πανδημίας.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι αισθάνεται περήφανο για την επιλογή μας από το ξεκίνημα της πανδημίας να μένουμε με κρύο αίμα και με πολλά ερωτηματικά.

Να μην αισθανόμαστε ουδεμία ικανοποίηση και να αναζητούμε την αλήθεια και περισσότερη αλήθεια σε όποιο βάθος κι εάν αυτή κρύβεται.

Αναδείξαμε πολύ έγκαιρα τη σημασία της προέλευσης του ιού η οποία είναι άρρηκτα δεμένη με ότι ακολούθησε.

Δεν πέσαμε στη παγίδα εμβολιαστές-αντιεμβολιαστές.

Αρνηθήκαμε το πίστευε και μη ερεύνα απ΄όποια πλευρά κι εάν προέρχεται.

Διαβάσαμε εκατομμύρια λέξεις, βουτήξαμε στην πιο εξειδικευμένη γνώση, σε δύσβατες περιοχές, όπου είτε από κούραση της καθημερινότητας, είτε από δέος δεν είναι εύκολα “προσβάσιμες”.

Ο νέος Ισραηλινός πρωθυπουργός λοιπόν έρχεται να ανατινάξει το εμβόλιο της Pfizer. Σήμερα του έδωσε τη χαριστική βολή παρότι συνεχίζει μέσα στην αμηχανία του να εμβολιάζει τις πιο νέες ηλικίες. Είχε προηγηθεί η επίσης Ισραηλινή μελέτη που έδειχνε το εμβόλιο να έχει μόλις 64% αποτελεσματικότητα απέναντι στις μεταλλάξεις αλλά και να κλατάρει στους 6 μήνες.

Έρχονται συγκλονιστικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις σε όλο τον πλανήτη-εάν ο πλανήτης μείνει όρθιος.

Όπως έγκαιρα είχαμε γράψει ο πρώην Ισραηλινός Πρωθυπουργός Νετανιάχου ευρισκόμενος προεκλογικά σε τρομακτική πίεση από διαδηλωτές που ξημεροβραδιάζονταν έξω από το σπίτι του και από την Δικαιοσύνη της χώρας του η οποία τον έσερνε για υποτιθέμενες υποθέσεις διαπλοκής που είναι αστείες μπροστά στις καραμίζες της εγχώριας μεταπολίτευσης έφτασε στο σημείο να τηλεφωνήσει 17 φορές σε ένα 24ωρο στο Μπουρλά της Pfizer για να παραγγείλει δεκάδες εκατομμύρια εμβόλια χωρίς κατά τη γνώμη μας να τα έχουν τσεκάρει τόσο οι επιστήμονες του Ισραήλ όσο και οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Εμβόλια τα οποία είχαν λάβει έκτακτη άδεια από αφερέγγυους διεθνείς οργανισμούς οι οποίοι έρχονται πλέον στα μουλωχτά και αναγνωρίζουν έως και τρομακτικές παρενέργειες (όπως αυτοάνοσα του αίματος) σύμφωνα με την Ευρωπαική Ρυθμιστική Αρχή για τα φάρμακα.

 Πάντως οι σημερινές δηλώσεις του νέου Ισραηλινού πρωθυπουργού είναι πυρηνική βόμβα-τίποτε λιγότερο.

Στο μεταξύ στο Ισραήλ τις τελευταίες 10 μέρες και εντός του Ιουλίου πέθαναν από Covid-19 τουλάχιστο 5 άνθρωποι πάνω από 80 ετών από εκείνους που είχαν κάνει από τους πρώτους τα εμβόλια μια και όπως όλοι θυμάσθε ο εμβολιασμός ξεκίνησε για να προφυλάξουμε τους ηλικιωμένους και ιδιαίτερα εκείνους με προυπάρχοντα νοσήματα.

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου