Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Ο Ευθύμης Λέκκας για τους 6 σεισμούς στο Μαρκόπουλο: «Το παρακολουθούμε αλλά η περιοχή δίνει μικρές δονήσεις»

Έξι σεισμοί “χτύπησαν” την περιοχή του Μαρκόπουλου Αττικής τα ξημερώματα της Τρίτης με τον μεγαλύτερο να έχει μέγεθος 2,4 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Οι σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν σε μία χρονική περίοδο περίπου 2 ωρών και είχαν το

ίδιο επίκεντρο .

Η μεγαλύτερη δόνηση, μεγέθους 2,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, έγινε στις 03:00 τα ξημερώματα και είχε επίκεντρο, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ένα χιλιόμετρο ανατολικά του Μαρκόπουλου ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 13,6 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ορισμένες περιοχές της Αττικής ενώ οι υπόλοιπες δονήσεις είχαν μέγεθος από 1,4 έως 2 Ρίχτερ.

Αναλυτικά:

  • Στις 2:04 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 1,3 Ρίχτερ
  • Στις 2:36 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 2 Ρίχτερ
  • Στις 2:53 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 2,4 Ρίχτερ
  • Στις 3:14 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 1,4 Ρίχτερ
  • Στις 4:05 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 1,8 Ρίχτερ
  • Στις 4:16 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 1,5 Ρίχτερ

Η εικόνα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου:

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με τον καθηγητή Γεωλογίας και πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα ο οποίος σχολιάζοντας τον εξαπλό σεισμό εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι σύνηθες φαινόμενο για την περιοχή και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είναι μια περιοχή που δίνει μικρές σεισμικές δονήσεις χωρίς να είναι επιλήψιμες. Το παρακολουθούμε συνεχώς».

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπάρχει πρόβλεψη για μεγαλύτερο σεισμό στην Αττική, μας είπε: «Δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου