Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Βόμβα Orban (Ουγγαρία): Η Ευρώπη ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία - Σχέδια εμπλοκής... και στο ΝΑΤΟ

 Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία υποστήριξε σε σημερινές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban αναφέροντας πως αντίστοιχα σενάρια εμπλοκής στον πόλεμο στην Ουκρανία επεξεργάζεται και το ΝΑΤΟ
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth, o Orban είπε ότι από δηλώσεις Δυτικών πολιτικών και δημοσιογράφων φαίνεται ότι η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία.
«Πριν από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, τα μέσα ενημέρωσης αφιέρωσαν αρκετό χρόνο προετοιμασίας για την είσοδο στον πόλεμο.
Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον, αλλά μάλλον περισσότερο στις Βρυξέλλες παρά στην Ουάσιγκτον, είναι ένα είδος προετοιμασίας για μια πιθανή άμεση σύγκρουση.
Μπορούμε να πούμε, ότι είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την είσοδο της Ευρώπης στον πόλεμο, αυτό συμβαίνει στα μέσα ενημέρωσης και σε δηλώσεις πολιτικών», υπογράμμισε ο Orban.

Δεν θα επιτεθεί η Ρωσία
ADVERTISEMENT

Όπως είπε, δεν θεωρεί πιθανό ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι η όλη συζήτηση για τη «ρωσική απειλή» είναι ένας ελιγμός της Δύσης για προετοιμασία για την είσοδο στον πόλεμο.
Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη συνέντευξη του αλλά και σε πολλές δηλώσεις του ο Ρώσος πρόεδρος έχει αποκλείσει κατηγορηματικά κάθε σενάριο επίθεσης της Ρωσίας σε κράτος - μέλος του ΝΑΤΟ.

Σενάρια εμπλοκής στο ΝΑΤΟ

Εν τω μεταξύ, υποστήριξε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία πως είναι πλήρη εξέλιξηι ο σχεδιασμός στο ΝΑΤΟ στα κεντρικά στις Βρυξέλλες για το πώς θα μπορούσε να συμμετάσχει η Συμμαχία στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.
«Αυτή τη στιγμή, στα κεντρικά του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες υπάρχει μια οικονομική επιτροπή, μια επιτροπή προετοιμασίας - φυσικά, δεν θέλω να αποκαλύψω λεπτομέρειες, αλλά ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τα έχει ήδη πει όλα αυτά - ομάδες εργασίας εργάζονται για να καθορίσουν πώς το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να λάβει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο» επισήμανε ο Orban.

Δεν θα συμμετάσχουμε σε αποστολή στην Ουκρανία

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως η Ουγγαρία επανεκτιμά τον ρόλο της στο ΝΑΤΟ διότι δεν θέλει να συμμετάσχει σε μια στρατιωτική αποστολή της Συμμαχίας στην Ουκρανία.
Ο Orban υποστηρίζει ότι η Ουγγαρία δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε ενέργειες του ΝΑΤΟ που θα μπορούσαν να εμπλέξουν τα κράτη μέλη άμεσα στη σύγκρουση και να τα οδηγήσουν σε μια απευθείας πολεμική σύρραξη με τη Ρωσία.
Όπως λέει, ήδη ομάδες εργασίες εργάζονται «για το πώς το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να συμμετάσχει σε αυτόν τον πόλεμο».

Είμαστε αντίθετοι

«Η Ουγγαρία είναι αντίθετη σε αυτό.
Γίνεται πολλή δουλειά στην κυβέρνηση για να καθοριστεί το πώς μπορούμε να παραμείνουμε μέλος του ΝΑΤΟ χωρίς να λάβουμε μέρος στον πόλεμο» ανέφερε ο Orban, τονίζοντας ότι νομικοί μελετούν το πώς η Ουγγαρία θα μπορούσε να παραμείνει μέλος της Συμμαχίας χωρίς ωστόσο να συμμετάσχει σε ενέργειες του ΝΑΤΟ εκτός του εδάφους της Συμμαχίας.
«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λύσει η ουγγρική διπλωματία» είπε ο Orban, σημειώνοντας πως όταν δημιουργήθηκε η Συμμαχία δεν υπήρχε το σενάριο ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ενέργειες έξω από το έδαφος του και να αρχίσει έναν πόλεμο εκτός των εδαφών της Συμμαχίας.
Πάντως είπε ότι Βρυξέλλες γνωρίζουν την αντίθετη στάση της Ουγγαρίας και έχουν ήδη επινοήσει έναν νέο όρο για αυτήν – «μη συμμετέχων».

bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου