Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Ο στρατός της Ρωσίας εξαπέλυσε επίθεση στην περιοχή Χάρκοβο. Προελαύνει κι έθεσε υπό τον έλεγχο του ήδη 5 χωριά.

Ο στρατός της Ρωσίας εξαπέλυσε επίθεση στην περιοχή Χάρκοβο. Προελαύνει κι έθεσε υπό τον έλεγχο του 5 χωριά.

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Η Ρωσία εξαπολύει χερσαία επίθεση στην

παραμεθόρια περιοχή Χάρκοβο.

Προς το Χάρκοβο: Ο ρωσικός στρατός εξαπολύει επίθεση από τα σύνορα

Ο ρωσικός στρατός έχει προχωρήσει στην περιοχή του Χάρκοβο: οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει τον έλεγχο σε πέντε χωριά
▪️Προώθηση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο τμήμα των χωριών Streleche-Krasnoye-Pylnaya-Borisovka προς την κατεύθυνση Liptsov και κοντά στο χωριό Pletenevka προς Volchansk.

▪️Αυτό αναφέρουν στρατιωτικοί αναλυτές που εργάζονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δημοσιεύοντας χάρτες της τεράστιας γκρίζας ζώνης που εμφανίστηκε σήμερα.«Υπάρχει σοβαρή βία στην περιοχή του Χάρκοβο αυτή τη στιγμή», επιβεβαιώνει κι ο Ζελένσκι.

▪️Οι Ουκρανοί αναφέρουν μια επιθετική επιχείρηση από μονάδες πεζικού με μικρή υποστήριξη από τεθωρακισμένα οχήματα, υπό την κάλυψη πυρών πυροβολικού, drones επίθεσης και αναγνώρισης και συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.

▪️Οι κύριες δυνάμεις του ρωσικού στρατού δεν έχουν ακόμη εισαχθεί στη μάχη.

▪Μετά από αναγνωρίσεις, μαζικούς βομβαρδισμούς πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές, τα στρατεύματα της ομάδας «Βορράς» επιτέθηκαν σε εχθρικές θέσεις στην περιοχή Χάρκοβο από διάφορες κατευθύνσεις. Αυτό αναφέρεται ευρέως από ουκρανικούς στρατιωτικούς-πολιτικούς πόρους, γράφουν οι στρατιωτικοί ανταποκριτές της Ρωσικής Άνοιξης.

▪ «Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι μάχες άρχισαν να μαίνονται στις περιοχές των οικισμών Kudievka, Goptovka, Strelechya, Krasnoe, Pylnaya, Borisovka και Gatishche», γράφουν οι αναλυτές του εχθρού.

▪ «Οι Ρώσοι δεν έχουν αναπτύξει ακόμη τις κύριες δυνάμεις τους», προσθέτουν.

▪Όλοι οι καταγεγραμμένοι οικισμοί βρίσκονται κοντά στα σύνορα.

Το υπουργείο Άμυνας Oυκρανίας επιβεβαιώνει την έναρξη επιθετικών ενεργειών από τη ρωσική πλευρά στην περιοχή του Kharkov.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν την επίθεση γύρω στις 5 το πρωί με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν εντατικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον διαφόρων στόχων, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης γραμμής άμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Ρωσία προχωρά στην περιοχή του Χάρκοβο, δημιουργώντας ζώνη ασφαλείας – Reuters

▪ «Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν τεθωρακισμένη χερσαία επίθεση στη βορειοανατολική περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας νωρίς το πρωί της Παρασκευής, προχωρώντας ένα χιλιόμετρο κοντά στη συνοριακή πόλη Volchansk, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια ουδέτερη ζώνη», γράφει το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανώτερο ουκρανικό στρατιωτικό αξιωματούχο.
▪Σύμφωνα με πληροφορίες του, τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να απωθήσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις 10 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα… ή στήνουν τη μάχη του Χάρκοβο..

οι αρχές του Χάρκοβο ανακοίνωσαν την εκκένωση του πληθυσμού του Βολτσάνσκ

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου