Οσοι μελετούν τους μυστικούς συμβολισμούς αναρωτήθηκαν αν πίσω από το ομολογουμένως εντυπωσιακό κοστούμι «Germanier» του «Χρυσού Εξερευνητή» με τις 2.000 πέρλες, βρίσκονται κι άλλα συγκεκαλυμμένα μηνύματα.
Και μπορεί, όντως, η στιγμή της ανάκρουσης του εθνικού μας ύμνου στην τελετή λήξης να μην άφησε κανέναν Ελληνα ασυγκίνητο, όμως, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, υπήρξαν αντίστοιχες… παραφωνίες με εκείνες της τελετής έναρξης. Χαρακτηριστικά είναι όλα όσα σχολίασε στην «Πελοπόννησο», ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Ιερώνυμος: «Ο κόσμος επιβάλλεται να είναι επιφυλακτικός μετά από τις ντροπιαστικές εικόνες που παρακολουθήσαμε όταν ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Στην τελετή έναρξης είδαμε να βλασφημείται το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και των μαθητών του και στην τελετή λήξης, μας έδειξαν τον Εωσφόρο να κατεβαίνει ολόχρυσος και μέσα σε φως, στο Στάδιο από τον ουρανό».
Τι ακριβώς εννοούσε, όμως, με αυτό ο Σεβασμιώτατος; Η απάντηση που μας δόθηκε έχει να κάνει με τη βιβλική ιστορία της πτώσης του Διαβόλου από τον Ουρανό στη Γη, με τη σκηνή της καθόδου του «Χρυσού Ταξιδευτή» από την κορυφή του «Stade de France» να αποτυπώνει, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, αυτήν ακριβώς τη στιγμή.
«Ενα απόκοσμο φωτεινό ον, με κέρατα στο κεφάλι σε μορφή κεραιών, σκελετοειδές πρόσωπο, φτερά και μεγάλα γαμψά νύχια, έπεσε μέσα σε σκοτεινή μουσική σε μια άχρωμη Γη με οξυμένες γωνίες σαν παζλ και καπνούς από πολέμους και συνάντησε δυο απρόσωπους κουκουλοφόρους» σχολίασε με νόημα ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, ο οποίος μας αποκάλυψε ότι θα μιλήσει για όλα αυτά και στα κηρύγματά του από άμβωνος τις επόμενες ημέρες.
Και κάτι τελευταίο: Με παρότρυνση του Ιεράρχη προσέξαμε ότι τα πόδια του «Χρυσού Ταξιδευτή» κατά την κάθοδό του είχαν τη στάση του «κρεμασμένου», παραπέμποντας στις κάρτες ταρώ, δηλαδή το ένα πόδι ήταν διπλωμένο πίσω από το άλλο.
Αμέσως ανατρέξαμε στην εξήγηση της συγκεκριμένης κάρτας και διαβάσαμε ότι: «Ο κρεμασμένος σχηματίζει με τα πόδια του ένα τρίγωνο που συμβολίζει την κάθοδο του πνεύματος στην ύλη, του ανώτερου στο κατώτερο, την παράδοση του εαυτού στην ανώτερη δύναμη, προκειμένου να αποκτήσει σοφία».
Θα μπορούσε, λοιπόν, να πει κανείς ότι ο «Χρυσός Ταξιδευτής» καταφθάνει ως κατακτητής της οικουμένης. «Πού είναι ο Χριστός και η Παναγία μας σε όλα αυτά; Πού είναι η Αγία Τριάδα;
Πού είναι η Χριστιανική Ευρώπη; Αλλο η τέχνη, άλλο η κακογουστιά και άλλο ο αποκρυφισμός, αλλά και η Σαϊντελογία του Τομ Κρουζ» αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος.
pelop.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου