- -Η παραγωγή ανεμογεννητριών, ηλιακών συλλεκτών και μπαταριών EV έχει σημαντικές περιβαλλοντικές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης γης, της ρύπανσης και της καταστροφής των οικοτόπων.
- -Αυτές οι τεχνολογίες δημιουργούν επίσης πρόβλημα αποβλήτων, καθώς η ανακύκλωση είναι περιορισμένη και τα περισσότερα εξαρτήματα καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.
- -Απαιτείται μια ισορροπημένη προσέγγιση της ενεργειακής πολιτικής, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα ορυκτά καύσιμα όσο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι περιβαλλοντικές ανησυχίες και να διασφαλιστεί αξιόπιστος ενεργειακός εφοδιασμός.
Συντάχθηκε από την Kristen Walker μέσω RealClearEnergy,
Αν δεν ζείτε κάτω από ένα βράχο, πιθανότατα γνωρίζετε τη μαζική ώθηση για μετάβαση στην πράσινη ενέργεια. Ο στόχος είναι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια να αντικαταστήσουν τον άνθρακα και το φυσικό αέριο. το ηλεκτρικό όχημα (EV) υποτίθεται ότι θα αντικαταστήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι οδηγίες προέρχονται από το ανώτατο αξίωμα της χώρας· Η σημερινή κυβέρνηση έχει καταστήσει την πράσινη ενέργεια μεγάλο μέρος της ατζέντας της.
Μας λένε ότι αυτές οι τεχνολογίες είναι καθαρές και θα σώσουν τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, αυτές οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που υιοθετούνται είναι γεμάτες με τα δικά τους προβλήματα.
Κρυμμένα πίσω από τους ηλιακούς συλλέκτες, τις ανεμογεννήτριες και τις μπαταρίες EV είναι μερικά βρώμικα μυστικά που κρύβονται κάτω από το χαλί και αγνοούνται από τους λάτρεις του κλίματος. Τα ορυκτά καύσιμα μπαίνουν συνεχώς στο μικροσκόπιο και καταδικάζονται ως κακός καταστροφικός ρυπαντής· Η πράσινη ενέργεια συνήθως τοποθετείται σε βάθρο. Η πράσινη ενέργεια, ωστόσο, δεν είναι τόσο τέλεια και υπέροχη όσο μας κάνουν να πιστεύουμε. Ωστόσο, δείχνουμε μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτές τις πηγές ενέργειας, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις επιπτώσεις τους.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Καταναλωτών μόλις δημοσίευσε μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς πολλές από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που συνδέονται με τις λεγόμενες μορφές πράσινης ενέργειας που προωθούνται έντονα. Ο κύκλος ζωής και των τριών - της ανεμογεννήτριας, του ηλιακού συλλέκτη και της μπαταρίας EV - συνεπάγεται σημαντικές περιβαλλοντικές συνέπειες που δεν πρέπει να παραβλεφθούν και πρέπει να αποτελούν μέρος της συζήτησης κατά την εφαρμογή ενεργειακών πολιτικών.
Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που σχετίζονται με αυτές τις μορφές είναι οι διαδικασίες εξόρυξης και κατασκευής διαφόρων κρίσιμων ορυκτών που απαιτούνται για ανεμογεννήτριες, ηλιακούς συλλέκτες και μπαταρίες EV.
Πολλά υπανάπτυκτα έθνη, όπου υπάρχει αφθονία ορυκτών, βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι εργασίες και οι διαδικασίες όχι μόνο προσπερνούν τη γη, αλλά μολύνουν το περιβάλλον έδαφος και τις πηγές νερού. Στις χειρότερες περιπτώσεις, αυτό το έργο επιτυγχάνεται μέσω της εργασίας των σκλάβων.
Διάφορες τοξίνες και άλλα αέρια του θερμοκηπίου απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα, όπου οι εργαζόμενοι και ακόμη και οι κοντινές κοινότητες ενδέχεται να επηρεαστούν. Το τοπίο αμαυρώνεται και διάφορα ενδιαιτήματα ζώων συρρικνώνονται ή/και βιώνουν άγχος. Η τεράστια έκταση γης που καταλαμβάνεται τόσο από αιολική όσο και από ηλιακή ενέργεια μπορεί να μην είναι ποτέ ανακτήσιμη.
Η Κίνα κυριαρχεί στις αλυσίδες εφοδιασμού πράσινης ενέργειας, αλλά τα περιβαλλοντικά της πρότυπα είναι υποδεέστερα. Οι εκπομπές CO2 που συνδέονται με τα διυλιστήρια στην Κίνα είναι 1,5 φορές μεγαλύτερες από εκείνες στην ΕΕ ή τις ΗΠΑ.
All three energy sources are also creating a huge waste problem. Since any kind of recycling is very limited on a large scale, more than 90% wind turbine blades, solar panels, and EV batteries end up in landfills. By 2050 it is predicted that used turbine blades will exceed 43 million tons of waste worldwide. Solar waste is predicted to be close to 80 million tons. And with the U.S. projecting 33 million EVs on the road by 2030, that is a lot of batteries to end up in landfills.
Ironically, the same folks who want to charge customers for every plastic bag they use at the grocery store, out of fear of single-use plastics ending up in landfills, don’t seem to have a problem with potentially toxic machinery filling that space instead.
In a penchant for trying to solve one crisis, we are creating others.
Ορισμένες από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τους κινδύνους που θέτει η πράσινη ενέργεια είναι πολύ πιο επιζήμιες από τα ορυκτά καύσιμα, και όμως τα τελευταία συχνά απορρίπτονται. Τέτοιοι κίνδυνοι που συνδέονται με τις πράσινες τεχνολογίες θα πρέπει στην πραγματικότητα να αποτελούν επιχείρημα κατά της σθεναρής επιδίωξής τους.
Κάθε πηγή ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ορυκτών καυσίμων, θα πρέπει να θεωρείται ως μέρος μιας στρατηγικής για την παροχή της απαραίτητης ενέργειας για την τροφοδοσία σπιτιών, επιχειρήσεων και της οικονομίας των ΗΠΑ γενικότερα. Όλα αυτά έρχονται με κάποιο βαθμό περιβαλλοντικών ανησυχιών και το καθένα πρέπει να σταθμίζεται και να μετράται - μαζί με το κόστος, την εφοδιαστική, την αξιοπιστία και τους γεωπολιτικούς παράγοντες - κατά την ανάπτυξη της δημόσιας πολιτικής. Αντί να προσπαθούμε εντελώς να καταργήσουμε σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό και υγιές ενεργειακό μείγμα· Χρειαζόμαστε μια ισορροπημένη προσέγγιση που δεν θα δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα.
Είναι πλέον καιρός να ξεκαθαρίσουμε τη λεγόμενη καθαρή ενέργεια. Οι συνέπειες της πραγματικής ζωής και οι επιζήμιες συνέπειές της απαιτούν πιο ειλικρινείς συνομιλίες και μια προσεκτική πορεία δράσης.
Από Zerohedge.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου