Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Προσοχή τα σήματα πώλησης στα διεθνή χρηματιστήρια αυξάνονται – Τι θα συμβεί σε ΧΑ και τράπεζες;

Ο μαύρος ιππότης που σπείρει την καταστροφή στα χρηματιστήρια έχει έρθει και φαίνεται ότι έχει ενεργοποιήσει σημαντικές δυνάμεις που δίνουν σήματα πώλησης στις αγορές.
Αμερική και Ασία ειδικά Ιαπωνία βρίσκονται εν μέσω πτωτικού καναλιού και αν μέσα στις επόμενες λίγες μέρες δεν ενεργοποιηθούν μηχανισμοί άμυνας ο κίνδυνος είναι σοβαρός.. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον μια επιδείνωση και στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπορεί να αποκλεισθεί όπως επίσης και στις τράπεζες.
Διεθνώς φαίνεται ότι υπάρχουν δύο τάσεις στις αγορές.
Διόρθωση ελεγχόμενη και σταθεροποίηση σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα
Διόρθωση μη ελεγχόμενη και μεγάλη υποχώρηση των διεθνών αγορών.
Αν ληφθεί υπόψη η πορεία των spreads των ελληνικών ομολόγων, την πορεία των αποδόσεων των γερμανικών ομολόγων που καταρρίπτουν συνεχή ρεκόρ, τις ανησυχίες για ύφεση στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και ευρύτερα θέματα που σχετίζονται με τις ισορροπίες των αγορών καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι ο μαύρος ιππότης της πτώσης των αγορών ήρθε για να μείνει και να αφήσει το στίγμα του.
Αν επιβεβαιωθεί το αρνητικό σενάριο η διόρθωση στις τράπεζες μόλις ξεκινάει.
Ειδικά στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μια μικρή ελπίδα, οι προσδοκίες για τραπεζικά deals που μπορεί να ανακόψουν την πτώση αν τελικά υπάρξουν συγχωνεύσεις στις τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου