Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για τους Έλληνες στο Ισραήλ - Η Χαμάς λέει πως δεν επιτίθεται σε αμάχους

 

Παρατίθενται από το υπουργείο Εξωτερικών τα τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ισραήλ και του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων για Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη.

Τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ:

+972544808297

Τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα:

+972523032253

 

Η Χαμάς λέει πως δεν επιτίθεται σε αμάχους

Ανώτερος εκπρόσωπος της μαχητικής παλαιστινιακής ομάδας Χαμάς δήλωσε ότι οι μαχητές δεν επιτίθενται σε αμάχους, παρά τους ισχυρισμούς της Διεθνούς Αμνηστίας και άλλων ομάδων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μαχητές της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, εξαπέλυσαν χθες μια άνευ προηγουμένου εισβολή σε εδάφη γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, συλλαμβάνοντας τουλάχιστον 100 Ισραηλινούς.

Πλάνα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τρομοκρατημένους αιχμαλώτους, μεταξύ των οποίων μητέρες που αγκαλιάζονταν με τα παιδιά τους, υπό την επιτήρηση παλαιστινιακών μαχητικών ομάδων.

Η Agnes Callamard, Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, δήλωσε χθες: «Είμαστε βαθύτατα θορυβημένοι από τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών αμάχων στη Γάζα, το Ισραήλ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και καλούμε επειγόντως όλα τα μέρη να τηρήσουν το διεθνές δίκαιο και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία μεταξύ των αμάχων. Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, όλες οι πλευρές σε μια σύγκρουση έχουν σαφή υποχρέωση να προστατεύουν τις ζωές των αμάχων που εμπλέκονται στις εχθροπραξίες».

Απαντώντας σήμερα μιλώντας στο Al Jazeera, ο ανώτερος εκπρόσωπος της Χαμάς, Οσάμα Χαμαντάν δήλωσε ότι η ομάδα του δεν επιτίθεται σε αμάχους.

«Πρέπει να κάνετε διάκριση μεταξύ εποίκων και αμάχων. Οι έποικοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους... Ελπίζουμε ότι η Αμνηστία έχει διεθνή ταπεινότητα να μας στείλει πιο εξελιγμένα όπλα για να επιτεθούμε μόνο στους στρατιώτες», είπε, σύμφωνα με το Al Jazeera.

«Δεν στοχοποιούμε πολίτες επίτηδες. Έχουμε δηλώσει ότι οι έποικοι είναι μέρος της κατοχής και μέρος της ένοπλης ισραηλινής δύναμης. Δεν είναι άμαχοι», δήλωσε ο ίδιος.

 ethnos.gr/liveblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου