Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Αποχώρησαν οι ισραηλινοί διπλωμάτες από την Τουρκία

Η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Άγκυρα, Ιρίτ Λίλιαν

Aποχώρησαν οι Ισραηλινοί διπλωμάτες από την Τουρκία εν όψει της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα.

Με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή να είναι καταιγιστικές ώρα με την ώρα, το Ισραήλ να αποφάσισε να αποσύρει όλους τους διπλωμάτες, κρίνοντας πως με την έναρξη της επιχείρησης του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, θα υπάρξει κίνδυνος για την ασφάλεια τους εφόσον παραμείνουν στην Τουρκία.

Το Ισραήλ αποσύρει όλους τους διπλωμάτες, συμπεριλαμβανομένης της πρέσβειρας, λίγες ημέρες αφότου αύξησε την ταξιδιωτική του σύσταση στο υψηλότερο επίπεδο.

Το Συμβούλιο αύξησε τον συναγερμό για την Τουρκία σε 4 και κάλεσε όλους τους Ισραηλινούς που

βρίσκονται στην εν λόγω χώρα να φύγουν το συντομότερο δυνατό.

Η απόφαση για την αποχώρηση των διπλωματών ελήφθη μετά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις διπλωματικές αποστολές του Ισραήλ στην Τουρκία και αφού ορισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στην πρεσβευτική κατοικία στην Άγκυρα και σε ένα κτίριο όπου στεγάζεται το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι οι διπλωμάτες έφυγαν για λόγους ασφαλείας και ότι η αποχώρησή τους δεν έγινε για πολιτικούς λόγους.

Σύμφωνα με άλλα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι διπλωμάτες του Ισραήλ στην Ιορδανία, το Μαρόκο και το Μπαχρέιν έχουν επίσης φύγει από

Εντωμεταξύ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε με ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και δήλωσε «Θα νικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Ολος ο λαός του Ισραήλ στέκεται πίσω σας και θα δώσουμε ένα ισχυρό πλήγμα στους εχθρούς μας για να πετύχουμε τη νίκη», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου