Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Όλα δείχνουν Ιράν: Κακός οιωνός στο USS Gerald R. Ford – Οι ΗΠΑ γεμίζουν τη Μ.Ανατολή με επιπλέον THAAD και Patriot – Τρίτο αεροπλανοφόρο προ των πυλών

Οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει πλέον να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο αναμέτρησης με το Ιράν καθώς αναμένουν δραματική κλιμάκωση της κατάστασης στην Μέση Ανατολή. Το ενδεχόμενο αυτό γίνεται όλο και πιο ορατό.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο καθυστερεί η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ: Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων καθώς γίνονται συνεχώς αξιολογήσεις οι

οποίες ανατρέπουν τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις για την πορεία της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας στην Μέση Ανατολή με την αποστολή επιπλέον THAAD (Terminal High Altitude Area Defense)  και πυροβολαρχιών Patriot σε τοποθεσίες κατά μήκος ολόκληρης της Μέσης Ανατολής.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ γνωστοποίησε επίσης ότι έθεσε σε κατάσταση επιφυλακής επιπλέον στρατιωτική δύναμη, η οποία θα είναι έτοιμη να αναπτυχθεί στην περιοχή εφόσον κριθεί απαραίτητο. Δεν υπεισήλθε ωστόσο σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μελετάται η αποστολή ακόμη ενός αεροπλανοφόρου μαζί με την ομάδα μάχης του. Το αεροπλανοφόρο πιθανότατα θα αναπτυχθεί στην περιοχή ευθύνης του 5ου αμερικανικού Στόλου που καλύπτει την Ερυθρά Θάλασσα, τη Θάλασσα του Ομάν και τον Κόλπο,

Υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη δύο αεροπλανοφόρα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) και το USS Gerald R. Ford (CVN 78) ενώ σπεύδει το κορυφαίο πλοίο διοίκησης και ελέγχου του 6ου αμερικανικού στόλου το USS Mount Whitney (LCC 20) μαζί με την 26η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών και τα πλοία USS Bataan, USS Carter Hall και USS Mesa Verde (LPD-19).

Η Βρετανία στέλνει επίσης δύο πλοία ενώ έχουν γίνει μετασταθμεύσεις μαχητικών F-16, F-15, A-10 καθώς και στρατηγικών βομβαρδιστικών.

Φήμες λένε μάλιστα ότι στο πλήρωμα του USS Gerald R. Ford (CVN-78) στην Ανατολική Μεσόγειο έχει σερβιριστεί μπριζόλα και αστακός για δείπνο που σημαίνει “κακός οιωνός”

Συνήθως προορίζεται είτε για διακοπές (που δεν είναι) είτε για ειδήσεις που αναμένεται να χαμηλώσουν το ηθικό του πληρώματος για παράδειγμα, εμπλοκή σε πόλεμο.

Πεντάγωνο: Ανακοίνωσε την αποστολή THAAD και Patriot στη Μέση Ανατολή

Την αποστολή αντιπυραυλικού συστήματος THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) και περισσότερων Patriot στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή.

«Κατόπιν διεξοδικών συζητήσεων με τον πρόεδρο Μπάιντεν σχετικά με πρόσφατα κλιμακούμενες ενέργειες από το Ιράν και από προσκείμενες (στην Τεχεράνη) δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, διέταξα σήμερα σειρά πρόσθετων μέτρων για την περαιτέρω ενίσχυση των θέσεων» των ΗΠΑ στην περιοχή, αναφέρει η ανακοίνωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ γνωστοποίησε επίσης ότι έθεσε σε κατάσταση επιφυλακής επιπλέον στρατιωτική δύναμη, η οποία θα είναι έτοιμη να αναπτυχθεί στην περιοχή εφόσον κριθεί απαραίτητο. Δεν υπεισήλθε ωστόσο σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Αυτά τα βήματα θα ενισχύσουν τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής, θα αυξήσουν την προστασία των δυνάμεων των ΗΠΑ στην περιοχή και θα βοηθήσουν στην άμυνα του Ισραήλ.

Πρώτα, ανακατεύθυνα την κίνηση του USS Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group στην περιοχή ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης. Αυτή η ομάδα κρούσης είναι επιπλέον τoυ USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group, η οποία δραστηριοποιείται επί του παρόντος στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.

Θα αυξήσει περαιτέρω τη στάση της δύναμης μας και θα ενισχύσει τις ικανότητες και την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε μια σειρά απρόβλεπτων καταστάσεων.

Έχω επίσης ενεργοποιήσει την ανάπτυξη μιας πυροβολαρχίας Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) καθώς και πρόσθετων ταγμάτων Patriot σε τοποθεσίες σε όλη την περιοχή για να αυξήσω την προστασία για τις δυνάμεις των ΗΠΑ.

Θα συνεχίσω να αξιολογώ τις απαιτήσεις μας για τη στάση της δύναμης στην περιοχή και θα εξετάσω το ενδεχόμενο ανάπτυξης πρόσθετων δυνατοτήτων όπως απαιτείται.

Rumors are that the Crew onboard the USS Gerald R. Ford (CVN-78) in the Eastern Mediterranean have been served Steak & Lobster tonight for Dinner which is usually reserved for either Holidays (Which today isn’t) or News which is expected to Lower the Crew’s Morale like a… pic.twitter.com/3FkcaIIjyF

— OSINTdefender (@sentdefender) October 21, 2023


Image

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου